Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží ukázat, že život není vždycky jenom dokonalý a proto jsem doufala a tak trochu čekala, že třeba to bude jeden z těch filmů, které nebudou mít happyending. Takže jsem byla docela zklamaná. Ale jinak je to v podstatě takový průměrný romantický film s dobře vybranou ústřední dvojcí, mezi kterýma ta chemie funguje. A já si nikdy neuvědomila, že je Jake Gyllenhaal tak pěknej. 3* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sice by se ten film mohl předem rozhodnout, zda měl být romantickou komedií nebo melodramatem, ale jinak je to skvělé. Hlavní dvě postavy jsou dobře napsané, obsazené i zahrané, a ty ostatní tu zbytečně často nezaclánějí (až na hrdinova bratra). Navzdory praxi v americkém studiovém filmu je tu dokonce i sex, ba co víc, on i vypadá jako sex skutečných lidí, kteří už takovouto činnost provozovali (pokud jste viděli větší množství filmů, možná se nebudete divit, že mne to překvapilo). Edward Zwick se sice ocitl na nezvyklém poli, ale vypořádal se s tím s přehledem. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Barbie a Ken zjišťují, že život není dokonalý. A trvá jim to. Nebýt titulní dvojice, mezi kterou to hezky klape, působí tahle komedie ještě mnohem povadleji. Humor obstarává všehovšudy jenom Jamieho bratr – onanista, odvážnější erotické scény jsou navzdory tématu (věčná honba za sebeuspokojením) krajně samoúčelné a jestliže je čistě fyzické pojetí vztahu titulní dvojice sympaticky nehollywoodské, závěr je hollywoodský v tom nejhorším možném smyslu. Vzhledem k současnému stavu žánru ale oceňuji jakoukoli snahu o oživení. 60% Zajímavé komentáře: Cervenak, gejzuško ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

J. Gyllenhaal (Zdrojový kód, Den poté) a A. Hathaway (Dostaňte agenta smarta) to sú herci, ktorý v spomenutých filmoch urobili na mňa dobrý dojem a musím povedať, že ani tentokrát nesklamali. Najviac ma prekvapilo a zároveň potešilo ako A. Hathaway odhalila svoje nahé telo, na ktoré bolo radosť pozerať. Aj to bola jedna z vecí, ktoré vylepšili jej dobre zvládnuté emociálne prevedenie chorej mladej ženy, ktorej život nadelil neľútostní údel v podobe parkinsonovej choroby. Vydarených, vtipných momentov sa našlo ozaj len pár, jedna z nich bolo balenie žien a to, že " ženu oslovíme tým, že či vyfajčíme spolu jointa a potom ty mňa ,alebo isť za ňou s NK (nabídkovým katalógom) a niečo solidné jej ponúknuť ". Tento pár vytvoril presvedčivú skôr drámu ako komédiu, na ktorú určite tak skoro nezabudnem. Lepší priemer 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zlatá doba nabíhajících eRkových vztahovek, které umně oscilují mezi odlehčenou komedií a na úrovni podanou dramatickou zápletkou. Jsou štiplavější, víc jdou pod kůži a umí být velmi bezprostřední, až improvizační. Karty jsou rozdané celkem jasně a je i v podstatě rozhodnuto o tom, jak to celé dopadne. Nejzajímavější ale je právě ta cesta od A do Z. Chemie mezi Hathaway a Gyllenhaalem pozoruhodná. Zwick překvapil výběrem žánru a ještě více mrštností a uvědomělostí jeho zpracování. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (12)

  • Anne Hathaway (Maggie Murdock) podľa jej slov veľa času venovala zisťovaniu všetkých dostupných informácií o Parkinsonovej chorobe a stretla sa s ľuďmi, ktorí ňou trpia. Dostávala rady aj od profesionálnej herečky s Parkinsonovou chorobou Lucy Roucis, ktorá sa vo filme v malej úlohe tiež objavuje. (ash99)
  • Dvakrát na Oscara nominovaná herečka Jill Clayburgh, která ztvárnila Jamieho matku, podlehla leukémii pouhé dva týdny před premiérou filmu. Ten je věnován její památce. (Coldrex)
  • Príprava Jaka Gyllenhaala (Jamie Randall) zahŕňala veľa diskusií s autorom knižnej predlohy Jamiem Reidym, ktorý má skúsenosti z marketingových taktík farmaceutických spoločností. (drake31)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama