Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

jaki96 

všechny recenze uživatele

Snímek Drahé tety a já režiséra Zdeňka Podskalského patří mezi jedny z nejlepších. Vtip je poskytnut od všech hlavních hrdinů, rozluštění případu vykradené banky přijde až na úplný konec. Nataša Gollová a Eva Svobodová stejně jako Iva Janžurová a Jiří Hrzán předvedli své herecké umění. ()

TICHOPAN 

všechny recenze uživatele

Dámy omluvte mě, ale když já musím...jak ten podváděnej manžel jí tam jednu líštil po frásni - a pan Skopeček to vzal tak nějak přirozeně :-) že se na tu scénu vždycky těším... ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Famózny výkon Jirku Hrzána a je veľká škoda, že nedostal ešte viac priestoru k životu. Určite by priniesol na plátno viac svojho výnimočného nadania... ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

skvělá show Jiřího Hrzána, jeho mimika a gesta jsou nezapomenutelná..Samozřejmě nelze opomenout vynikající Natašu Gollovou, která i přes své zdravotní trápení měla stále mladistvou jiskru v oku a charakteristický štěbetavý hlas..Díky těmhle postavám měl film spád a humor, jež jemně doplňovaly ještě Janžurová se Svobodovou .. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Tak pitomé a ztřeštěné, že se tomu divák občas musí zasmát. Originální jsou akorát parafráze písniček zpívaných Hrzánem. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Vtipný (jak podstatné pro komedii, že?) normalizační počin, který navzdory šedivým reáliím umožňuje herecký koncert všem zúčastněným. "Muzikálové" pojetí, texty písní a především Hrzán-Janžurová, to vše je tak moc skvělé! A tak moc to dnes chybí. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát čtyři, ale když si vzpomenu na geniální pěvecký duet Hrzána a Drahomíry Vlachové z Kozlovky v restauraci, nelze než plný počet. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Záleží v jaké náladě se člověk nachází, když film vidí poprvé. Buď vám předkládány humor třech hlavních postav sedne a nebo vůbec a nebo na půl. Mě obě herečky chvílemi šly na nervy, a stejně tak Hrzán se svou ztřeštěností. Vychází to tak na půl. Příběh je slabší a o ztvárnění ani nemluvě. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Na ohodnocení docela tvrdý oříšek. Na jednu stranu je to taková blbůstka s přehrávajícím Hrzánem a nadbytkem písniček, na druhou stranu celkem milá bláznivá krimi komedie. Třeba scéna v hospodě, kdy díky pohledům herců a kamery odhalíme nevěru bez slůvka nápovědy, to je hotová hitchcockárna! Nebo scéna s policejním portrétem, ta mě vždycky rozesměje. Ale zase jen 75 minut stopáže, a to je ještě znát, jak film nuceně nastavovali písničkama. Asi by bylo lepší natočit to jako hodinový televizní krimi příběh, nebo to dějově nějak rozvést a zahustit, těžko říct. Taková milá blbůstka. Silné tři hvězdičky. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová zde ukazuje že její herecké vlohy nerezaví. Proto je velká škoda že se ve svém osobním životě ničila. ()

maeb 

všechny recenze uživatele

Celkem standartní kriminální komedie z doby normalizace. Naprosto brilantnímu Jiřímu Hrzánovi zdatně sekundují (jako vždy) skvělá Iva Janžurová a především drahé tetičky - Nataša Gollová a Eva Svobodová. Á....drahé tety, nesu vám květy... :-) ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Věčný herec vedlejších rolí Jiří Herzán tak jak ho známe - ztřeštěný, třeskutě zábavný a neuchopitelný kejklíř zas perlí. Je jen škoda, že se pro něj nenašly ty hlavní role, které by jeho genialitě dali větší rozlet. Ale možná právě ukočírovat tuhle neřízenou střelu se režiséři báli.. Jinak příběh roztomilý stejně jako obě drahé tety Květy.. ()

Kajislav89 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za mého oblíbence Jiřího Hrzána, druhá za slušný příběh a dobrou zábavu. A pak ještě pro každou tetičku přidal jsem hvězdičku. ()

Reklama

Reklama