Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Mladý inženýr Velínský stojí o práci v leteckém podniku. Konstruktér inženýr Solana o něj nemá zájem. Až když se zřítí vrtulové letadlo a Velínský objeví příčinu havárie, místo dostane. Vzápětí nastává problém, které se táhne celým seriálem - Velinský usiluje, aby továrna vyráběla proudová letadla... (oficiální text distributora)

Diskuze

Uživatel j.sorensen smazal svůj příspěvek.

j.sorensen

j.sorensen (hodnocení, recenze)

Jako zajímavost je uvedeno, že "Scény z továrny byly natočeny přímo v areálu společnosti Aero na letišti ve Vodochodech". To není pravda, většina továrních interiérů a exteriérů je bývalá Waltrovka v Jinonicích, kde se letecké motory vyráběly, ve Vodochodech se natáčely jen hangáry a letištní plocha. Lze to i jednoduše poznat na typických šestiúhelníkových oknech, vyplněných čtvercovými skly, která jsou zachována i v dnešní moderní podobě, na památkově chráněné hlavní budově.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Jo a zapomněl jsem ještě na jedno - hudba. To je pravý skladatelský peklo, co předvedl soudruh Štaidl. Nepamatuju se, kdy naposledy se mi dělalo z hudební složky filmu fyzicky zle, tady se mi to dělo téměř nepřetržitě. Myslím, že stačí. Těch 40% seriálu ještě slušně lichotí.

Uživatel hippie2222 smazal svůj příspěvek.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak jsem si to dal, všech 7 dílů najednou. Jsem leteckej fanda, ale tohle je prostě strašný. Začnu výběrem "herců" - proč proboha hlavní roli "hraje" neherec? Proč všechny ženský postavy musí hrát stejnej typ blondýny s naprosto shodným projevem, takže občas divák znejistí, která že to femme fatale právě hovoří? Někde v nějakým článku režisér mluví o špičkových hercích. No, tím asi myslel, že se tam proběhl Chudík s Frejem, ale ani od nich se člověk aspoň nadprůměrnýho výkonu nedočká. Dál - dialogy: Tak neuvěřitelně šroubovaný věty jsem už dlouho ve filmu neslyšel, to je úplná jazyková brutalita (třeba telefonickej dialog o partnerství mezi ústřední dvojicí, brrrr! Nebo jedna z posledních scén - stěhování a setkání s malým leteckým nadšencem Pepíčkem, poprskal jsem si monitor.). No a nakonec scénář, to, jak jsou postavy a pokus o vykreslení jejich vztahů napsaný. Vývoj - nula, motivace - nula, psychologická hloubka - minus nekonečno.... Proti tomuhle je i ta vysmívaná Ulice hlubokým ponorem do lidskejch duší, je mi líto. Jednu hvězdu jsem dal za to letadlo, přiblížení vývoje a zkoušek - ale to by líp zvládl slušnej 50min dokument. Nevím, jaký byly důvody neuvedení, ale jestli to byla nekvalita, tak se nedivím. Hrůza hrůz, všechny ty Inženýrský odyseje, Plechový kavalérie a podobný skvosty nad tím - bohužel - vysoko ční. A to mě letadla fakt bavěj, jenom díky tomu jsem to dokoukal.

wayne99

wayne99 (hodnocení, recenze)

Hádám, že nízké hodnocení a rozporuplné reakce v komentářích jdou na vrub tomu, že seriál je až příliš zaměřen na vývoj letounu a ostatní děj tvoří jen jakousi velmi okrajovou kulisu. Ale právě v tom je také jeho největší přednost a už vůbec nechápu, jak (a hlavně proč) mohl někdo chtít po sametová revoluci po režisérovi vystříhat některé pasáže, komu na tomto seriálu co vadilo (snad kromě příšerného dabingu hlavního hrdiny). Vždyť podobně zaměřený seriál z pera dodnes nepochopitelně velebeného propagátora minulého režimu Jaroslava Dietla Inženýrská odysea, ve kterém se to jen hemží všemožnými soudruhy a má to povětšinou hodně slaboduchý děj a příšerně toporné dialogy, je proti tomuto seriálu mírně řečeno blbina.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Ale to není o zásadovosti; to je o tom, že aspoň na tom Barrandově je něco čs. tvorby, i když to taky není žádná sláva. Ostatní stanice od rána do večera nekonečné a stupidní seriály, tak to radši nic.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Oproti některým "skvostům" emerických TV je tento seriál pořád bomba. Viděl jsem zatím dva díly a není to tak nejhorší.  

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Hodnotit to nejde, protože na csfd je to jako "nikdy nevysílané" a asi si ještě nevšimli, že to je v TV. A zrnitost obrazu - kdo ví.

Peklop

Peklop (hodnocení, recenze)

Nedivím se, že to nestálo za vysílání. Jedinou hodnotu budou mít záběry letadel pro historiky.

Proč nejde hodnotit?

Uživatel mibara smazal svůj příspěvek.

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Neskutečně unylé! Špatný scénář, dialogy, herecké výkony a hudba.

Reklama

Reklama