Reklama

Reklama

No moriré sola

  • angličtina I'll Never Die Alone

Obsahy(1)

Čtveřice mladých dívek jede po delší době z vysokoškolských kolejí domů. Po cestě narazí na brutálně ubitou dívku. Odvezou ji na nejbližší policejní stanici ve městečku Trinidad. Po pár hodinách výslechu se vydávají opět na cestu a za chvíli zjistí, že je sleduje auto, které viděli nedaleko nebohé dívky. Začíná tuhý boj o přežití a zachování si alespoň špetky lidské důstojnosti. (Chatterer)

(více)

Recenze (79)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná, masakroidní pocta klasikům, zcela bez zábran, zbytečných servítků a keců! Klasikové, stejně tak jako příznivci žánru, žasnou a říkají si, jak jen to je možné, kam až je možné zajít, vždyť my jsme ve své době rovněž šokovali a přinejmenším stejně tak dobře. Ano, to je pravda, ale je to jako v hudbě, za každou cenu překonat svůj vzor (ať to stojí, co to stojí) do té doby nepřekonatelný. Závodí se stále, u těchto filmů hlavně v tvrdosti a brutalitě. Pro fanoušky exploitace, nejen té klasické ze 70. let, jedna z dalších povinností. Z novější doby podobné filmy: "Chaos" 2005 nebo "Run! Bitch Run!" 2009. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru je to jeden z mála filmů u kterého má člověk pocit,že vznikl proto aby vyprávěl příběh a né jen pro předvedení několika "rape&gore"scének..Ty jsou zde sice taky a podané dost zdatně ale rozhodně by tak nefungovaly,kdyby nebyly zasazené do toho pooomalu se rozvíjejícího dramatu o prasatech,prasárnách,obětech a vůli k životu(potažmo pomstě)......Je docela těžké se na to dívat...jakoby nám chtěli tvůrci říct,že u tohodle filmu si moc popkornové zábavy s kámošema neužijeme.. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ultra nářez.Vše zde opět pěkně popsal Flipnic.Prostě masakr.Vše klapalo jak má.Výborná kamera,perfektní hraní hlavních mučednic,drsný gore scény.No prostě celkovej vizuál filmu.Fakt to působí hodně realisticky a špinavě.Totální bezmoc.A abych nezapoměl tak co se mi hodně líbilo,bylo to,že skoro nebyl slyšet řev mučených děvčat(což vždy trhá uši),ale tady máme různé zvuky,pazvuky,ujetou hudbu v pozadí a třeba hlasité dýchání jedné z přihlížejících dívek.To byl pekelnej nápad.Pro otrlejší diváky,fandy rape and revange a pořádně drsných exploiťáků by tohle měla být povinnost.Sick..... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pod celkem lacinou slupkou, která ale naštěstí nezasáhla herce, se skrývá opravdu skvělý rape & revenge, který může směle a bez rozpaků konkurovat hitům z 70 a 80tých let, kdy tyhle filmy letěly. Nicméně nedoporučuju slabším povahám, sice mě celkem zarazila cenzura některých scén, každopádně zabíjení a znásilňování tomuhle filmu nevadí ani zadleka tolik, jako záběr na mužský péro. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Film No moriré sola (Neumri sama) je novým príspevkom k dlhodobo stagnujúcemu subžánru exploitation - rape and revange. Odohráva sa kdesi v argentínskej pampe a má veľa spoločného so známym meisterstückom, Zarchiho I Spit on Your Grave (1978). Bogliano vôbec nezakrýva, že cituje a preberá inšpiračné podnety práve z tohto filmu. Podobnosť No moriré sola a I Spit on Your Grave je očividná, nájdeme medzi nimi hneď niekoľko analógii. Napríklad: chata v lese, kde sa stane zopár brutalít, je v oboch filmoch takmer na vlas podobná, scéna znásilňovania je zase podobne účelovo predlžovaná a absenciu hudby zo Zarchiho filmu tu nahrádza rovnako efektívna redukcia hovoreného slova na minimum. Odhiadnúc od hispánskych osobitostí (neschopnosť polície, prostredie, ľudia), a toho, že No moriré sola sa snaží pritlačiť na pílu vyrovnaným počtom zabitých obetí a agresorov (3:3), zostáva tento film verný svojmu vzoru. Ponúka však o niečo väčšiu dezilúziu a rozpitvávanie detailov. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama