Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (543)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z této série viděl první tři díly a musím říct, že tento je bezpochyby nejhorší. To, co v jedničce fungovalo, tady drhne a za celý film se jen JEDNOU pořádně leknete. Zbytek času čekáte, kdy se něco stane, či se snažíte zpozorovat co má vlastně být tak strašidelné. Hodně zapomenutelný film. 20 %. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Z nějakých nepochopitelných důvodů jsem touto sérií poměrně fascinovaná a vždycky jednou za čas mě popadne nutkání zařídit si celý jeden večer a následující noc tak, že se podívám na všechny díly po sobě, nechám to na sebe působit, trošku se pobojím a potom si medituji o tom, jak by šlo tento typ snímku vylepšit tak, aby se přesunul z kategorie "wtf" do oblasti "omg" (V rámci nastavené terminologie prosím čtenáře komentáře, aby kategorii "omg" vnímali jako pozitivní.) Největší problém tohohle filmu je, když vezmu v potaz návaznost na první díl, že nepracuje s diváckým očekáváním už předpřipraveným původní hrůzou, a buduje si celý vesmír znovu úplně od začátku. Také myslím příliš počítá s diváckým soucitem vůči postavám, který se naopak u takového formátu nedostavuje takřka vůbec. Tvůrci by měli být mnohem sebevědomější a také bezohlednější k postavám i divákovi. To, že film získává strukturu pravidelným opakováním záběrů ze všech kamer, je podle mně plus, problém je ovšem v tom, že ty záběry jsou naplněny špatným obsahem bez výraznější filmařské rozvahy. Myslím si, že v rámci této metody by se dalo mnohem lépe pracovat s mezerami mezi záběry a s výběrem toho, co ukážu, a co ne. Příprava promyšleného filmu by ale zabrala mnohem víc času a toho se asi studiu nechce riskovat, protože očividně vaří z první vody, dokud je found-footage v kurzu. ()

Reklama

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

No ty vole... Film, který má snad jen jediné poslání a to sdělení: "Nezapínejte doma bezdůvodně kamery, nebo se vaši extrovertní duchové začnou projevovat víc jak vy po cibuli se zelím." Nebo, že by je sto padesátý osmý záběr na bazén vytáčel stejně jako mě a prostě už to nemohli klucí neviditelní vydržet a tak se v půlce filmu rozhodli začít maloučko provokovat a vesměs jen hůř napodobovat brášku z jedničky? Já si teda zvykla dávat odpad věčinově veledílům, která ani přes přemáhání nevydržím do závěrečných titulků, tady jsem teda vydržela, ač se mi prsty kroutily, huba otvírala a oči věčně kmitaly ve směru hodinových ručiček, ale beztak musím říct, že jsem takhle stupidní zhovadilost dlouho neviděla a to mě jednička celkem překvapila a chvilkama na mě i zabírala. Tady jsem málem několikrát zabrala já. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

K intenzívnemu hororovému feelingu nepotrebujem hordy umelej krvi a úchylných zombíkov, celkom si vystačím s duchárskym strašením a mrazivou atmosférou. Ale musíme si priznať, že narozdiel od jednotky, sa tu vyskytuje podstatne menej napínavých scén a na plnej čiare víťazí zbytočné kecanie a lamentovanie. Na to, že film stál až 3 milióny (!!!), je minimálne klaustrofobický a pravdupovediac, úplne zbytočný. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Paranormal Activity"? Za mě spíš "Abnormal Passivity". Záběry na diváky, kteří si po vzoru mistra Beana div nenasazují kelímky od popcornu na hlavu, jsou k smíchu, stejně tak celá tahle grandiózní propagace ničeho. To i "Záhada Blair Witch", kterou nijak zvlášť nemusím, je minimálně o dvě třídy lepší než tenhle bazén-dům-zahrada-bazén-dům-zahrada realitní dokument, který jsem, upřímně, dokoukala jen do dvou třetin, a bojím se, že napodruhé už to nedám ani tam... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Do kin byl film dodáván pod krycím názvem "Sharpie 79". (SidneyP)
  • Film během premiérového půlnočního promítání vydělal 6,3 milionů amerických dolarů, což byla v době uvedení do kin rekordní částka u snímku s přístupností nad 17 let. Paranormal Activity 2 překonala ještě jeden rekord - nejvýdělečnější premiérový víkend hororového filmu (41,5 milionu amerických dolarů). (Hal_Moore)
  • První díl stál 11-15 tisíc amerických dolarů. Druhý skoro 3 miliony amerických dolarů. (darek kartac)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama