Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Bandu důchodců obskakujou holky ve spodním prádle, který jim dost nelichotivě odhaluje prsa. Dědula si tam pak v pětiminutovém monologu o ničem plácá játra. Bezvadný. # Emily v téhle roli je pro mě celkem šok. Na první pohled vypadá tak něžně a nevinně. Takže působí dost kontrastně, což asi bylo cílem. A když pak pronese "chci ti vykouřit ptáka", jen přitvrdí. Ale když se to přehání, kouzlo kontrastu mizí. Pro koho je film určen? Pro ty, kdo chtějí vidět nahou Emily Browning. (měla to ale zapotřebí?) a pro úchyly. Pro mě to je eRko nejhrubšího zrna. A pointu jsem nepobral. Byla vůbec nějaká? # příběh 3 | hudba - | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 0 ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Vyhraněný film, jehož forma působí na smysly umírňujícím, tišícím dojmem, až se někdy chce spát, což je však očividně záměr s ohledem na téma. Příběh je pak komponován do výjevů, které osvobozeny od nějaké tradiční dramaturgie (odkrajovány od sebe mrkáním, neboli černými pauzami zatmívaček) přicházejí jeden za druhým a vyvolávají pocit zastřeného snu. Logický výběr do Cannes, jakožto protipól nabitým filmům mužských tvůrců. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Vůně mládí vs. zápach stáří ...... fí-ha, a potom ten závěr : seschlý Man 1 na konci své cesty / Peter Carroll / a jeho volba .. tj. : naposledy přivonět, pohladit, políbit, prohlédnout, polaskat - a potom smířený odejít ... hmm, tak tomu říkám konec .. jednoznačně doposud nejlépe provedená eutanázie .. takhle bych to také bral .. všema deseti ... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dokonale zneklidňující záležitost. Už dlouho jsem neměla u filmu tak nepříjemný pocit. Na druhou stranu mi ale vadila tajemnost ze strany Lucyiny postavy, protože se nikdy nedozvíme, co ji vlastně k jejímu povolání donutilo, ani proč má takový problém navázat vztah. Nicméně i přesto nebo právě proto ten film funguje. Jedná se v něm totiž spíše o samotný prožitek než o hlubokou zápletku. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, přece jenom - od filmu vybraného do hlavní soutěže v Cannes čeká člověk něco kvalitnějšího. Je to naprosto unylý film bez života, bez nápadů a bez jakéhokoliv vývoje děje nebo napětí. Kameraman se snaží, ale marně, protože se pořád opakuje několik stejných záběrů, které diváka rychle omrzí. Že jsou postavy nebo postel přesně ve středu záběru? No a co jako? Kompozici obrazu si režisérka představuje asi příliš jednoduše. Julia Leigh moc filmařského talentu nepobrala, o to horší je to vizitka pro nejslavnější filmový festival. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama