Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

misterz 

všechny recenze uživatele

Brilantný čierny humor na veľmi citlivú tému. Spočiatku som si myslel, že ma film nezaujme, hlavne som si nevedel predstaviť ako sa dá robiť sranda na tak vážnu vec ako je terorizmus. Ale predstavte si, ono to fungovalo a ja som sa bavil až do trpkého konca. Hereckým výkonom sa nedá nič vytknúť a hlášky naozaj stáli za to. Zároveň si človek na konci uvedomí, aký absurdný je terorizmus a čo sa za tým skrýva. Stačí iba trocha fanatizmu a nešťastie je na svete, nešťastie hlavne pre nevinných. Zaslúžene 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Smýšlíte o muslimech jako o lidech, kteří běhají okolo hory se zbraněmi a bombami? Ne? Možná je čas začít..... Jednoznačně jeden z nejukecanějších filmů, které jsem viděl. Ti, kteří neumí dobře číst, ať raději počkají na češtinu! Pokud teda nejste mudžahíd. Jinak se jedná o partičku magorů, kteří dělají neveselé věci, ale protože je dělají kreténsky, tak pobaví. Občas, ale já mám zřejmě problém s chytrými komediemi typu Muži s kozy..... Tohle sice beru jako parodii plnou ironie (asi nespíš), ale stejně si myslím, že odpalování kuffarů by si měli nechat na doma. Jednoduše řečeno – veselej film plný Mujahideenů, Džihádu a sebevražednejch atentátníků nedovedu nikam zařadit. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět film, kde umře Usáma Bin Ládin. 2.) Nevím, proč stoupenci Džihádu musí jíst SIM karty ,,za studena“. 3.) Chci rozpoznat, kdo je mučedník a kdo obyčejný rozmrdaný rajče. 4.) Mám strejdu v Pakistánu. 5.) Nevím, kdo je fazolomrd. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum Nezávislých (Four Lions / FOUR LIONS / Čtyři lvi) - Obdivuji herce Christophera Morrise, ale jako režisér to trošičku přehnal... Aby se mu toto "zesměšňování" nevymstilo... - 2. 7. 2010 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary + 2011 - 25% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašná ďaha! Závažné, provokativní a od začátku velmi problematické téma je v průběhu neustále zesměšňováno (z pohledu fanatiků i společnosti okolo) aby se ve finále proměnilo ve velmi krutě a drsně zvrhlou explozivní frašku, u níž skutečně nevíte, jestli se smát, nebo brečet. A nejzvrhlejší na tom všem je, že hlavním hrdinům začnete velmi záhy zcela otevřeně fandit... Christopher Morris odvážně tnul do živého, jako už dlouho nikdo a podařilo se mu to na výbornou... Nebýt pomalejšího rozjezdu, je to na plný počet. Slovní přestřelka ohledně zastřelení Wookieho je mimochodem absolutely fuckin' EPIC!! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak dobre som sa uz davno nezasmiala! Fantasticky humor, ktory mi sadol ako prdel na serbel, tazko vyberat nejaku obzvlast zapamatatelnu. Ale rozhodne nezabudnem na scenu, kedy Faisal vysvetluje, ako kupoval bielidlo... Zmenil som hlasy :D Hilarious :D Rozhodne pozerat s kvalitnymi titulkami, inak to nema vyznam. Pre koho nie je anglictina silna stranka, nepustajte sa do filmu, mohlo by to uskodit dojmu, ktory na vas zanecha, ak mu spravne neporozumiete :) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Na oficiálním britském plakátě filmu je velmi malým písmem napsáno "Pokud čtete tento text, měli byste se nechat vyšetřit". (HellFire)
  • Satiru na moderní terorismus se rozhodl zkušený komediograf Morris napsat po vyslechnutí několika neuvěřitelných historek o zákulisí džihádu. Tři roky strávil výzkumem, hovořil s experty na terorismus, s příslušníky policie i tajné policie, ale i s obyčejnými muslimy. [Zdroj: HCE] (POMO)
  • V roce 2007 vznikl scénář, ale jak BBC, tak i Channel 4 jej odmítly s tím, že se jedná o příliš kontroverzní téma. Morris pak v hromadném mailu pod názvem Funding Mentalism vyzval fanoušky, aby přispěli na realizaci filmu částkou 25-100 liber, a nabídl všem přispívajícím možnost zúčastnit se natáčení v komparzních rolích. Nakonec to nebylo třeba – produkce se ujaly Film 4 Productions a Wrap Film. [Zdroj: HCE] (POMO)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama