Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 667)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka o droze na namakání mozku je dobrá a když na ní člověk prostě jen bez nějakýho většího přemýšlení přistoupí (mimochodem nepřemýšlet mi šlo něčekaně dobře), tak je docela o zábavu postaráno, i když je fakt, že když se za filmem ohlédnu, tak v něm vlastně nebylo nic extra, ale bavil jsem se dobře, což je pro mě hlavní. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napad dobrej. Je fajn, ze hlavni hrdina neni jedinej, kdo ma pristup k droze a film se nesnazi nijak moralizovat, proste tady mas steroidy do mozku, uzivej si. Jenze ono i kdyz dojde na nejaky ty problemy, at uz s mafii nebo s nemoci, proste to tak nak vypada furt stejne, vsechno je na hovno, vezmu drogu a jsem buh. Kamera je sice vymazlena, dej svizne odsejpa a Cooper je sympatak, ale vylozene me to nestrhlo. Nicmene zaver je vtipnej, naprostej opak toho, co se v podobnejch filmech stane. Lepsi 3* - hlavne za kameru. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, zdravě psychedelický a kamerově velmi zručný snímek, kde bylo několik výtečných dialogových scén, několik vizuálních vychytávek a pár kvalitních fines. Konec trochu ztrácí dech a po celou dobu mám pocit, že ač hlavní hrdina má úctyhodný slovní repertoár, je mi krajně nesympatický ať už je trhan, nebo superstar. De Niro v Maybachu potěší, jeho typická role, jinak spíše nestandartní téma, které je atraktivní, s dobrými nápady, ale působí nedotaženě. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze tu pilulku okrem hlavneho predstavitela neuzil aj scenarista (scenaristi). Zaujimava premisa zapadne do stereotypu spiatocnickeho opakovania skor, ako sa stihne rozvinut. Dalej tu mame (ako sa to hodi) bezodne plastikove vrecusko a zaver s pointou, ktorej logicka naslednost by aj normalneho cloveka napadla v prvej tretine pribehu. Ostava len orientacia na efektnost spracovania, pricom skutocnym "limitless" prvkom vo filme je iba pouzity sposob zoomovania. 5/10. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nápaditá zápletka, dobré zpracování, slušný scénář, sympatický představitel hlavní role a přiznejme si to, pilulka, kterou bysme chtěli mít všichni. Od tohoto filmu jsem nečekal vůbec nic, ale velmi mile mě překvapil. Celkové zpracování je velmi akční a zábavné, člověk ani nestíhá moc přemýšlet, co se nedomyslelo. Konec sice trošku tlačí na pilu, ale ve výsledku dokonalé letošní SF překvapení. Z Brada Coopera se vyklubal sympatický nástupce akčních hrdinů z osmdesátek a devadesátek. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (32)

  • Natáčanie prebiehalo vo Filadelfii, New Yorku a Puerto Vallarta. (Greenpeacak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2011 v New Yorku. (Varan)
  • V severoamerických kinech film utržil 79,2 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 161,8 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama