Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie v nastolenom trende z tretej série a namiesto detektívky tu máme skôr rodinné dráma na pozadí nejakých tých detektívnych zápletiek. Ak ste milovali Sherlocka kvôli detektívnym prípadom a dedukcii, tak budete pravdepodobne sklamaní. Ak vám nevadia nejaké tie "hlbšie" city medzi Sherlockom a jeho rodinou, tak by ste mohli byť spokojní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na prvé pozretie celkom slušná facka verným fanúšikom predchádzajúcich troch, respektíve dvoch obľúbených sérií. Na ten druhý mi ale jednotlivé epizódy nepripadali ani zďaleka tak zmätočné a Gatissovým a Moffatovým zámerom celkom rozumiem. Asi mi prospela ročná pauza, kdežto predtým som si epizódy druhý krát pozrel asi až s príliš krátkym odstupom. Má to svoje chyby, divák už nezažíva neopakovateľný vow efekt spred pár rokov a musí sa ešte viac sústrediť, aby pochopil o čo ide. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím, že čtvrtá série to má s hodnocením jako na houpačce a skoro to vypadá, že ji buď budete zbožňovat, nebo nenávidět. S nadsázkou napsáno. Já byla, až na ten opravdu slabší první díl spokojená. Vedle efektů a nereálností je tu totiž ta emoční linka a na to já většinou slyším. A.... budu si muset od A. C. Doyla fakt něco přečíst, strašně by mě zajímalo, jak moc se těch děl tvůrci drží. V téhle sérii si nedělám naděje. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr čtvrté série zbývá jen jediná, skoro až Hamletovská (toho s Cumberbatchem), otázka: Byla to s*ačka nebo ne? Je tam pár hodně silných scén a zajímavých motivů. Jsou tam třeba i 20minutové pasáže, které jsou poměrně strhující, ale pak vždycky přijde něco, co to shodí až do horoucích odpadových pekel. Obzvlášť postava Mary Watson patří k nejotravnějším postavám televizní historie. Takže sečteno a podtrženo: Ano, byla to s*ačka. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec jsem se rozhodl nehodnotit každý díl zvlášť, ale celou sérii. Ty doby, kdy jsem netrpělivě čekal, až bude venku celá série a pak dal všechny tři díly během jednoho večera, jsou nenávratně pryč. Líbilo se mi to, ale mám pocit, že kvalita jde od třetí série dolů. První díl byl takový neslaný nemastný, ty další dva mnohem lepší. První dvě série pořád vedou. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)
  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama