Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jde čas, Sherlock se pomalu, ale jistě stává do značné míry nezávislý - na knižní předloze ... což mu ovšem nikterak neulehčuje pozici - spíš naopak. Najednou jde čím dál víc o něj - v pořadí čtvrtá série jakoby vedla po tenkém ocelovém laně napjatém až k prasknutí ... přes údolí zatracení a jeho temné stíny - minulé i současné, naplněné bolestí a sebezapřením. Nicméně Sherlock ani v náznaku neudělá nic, co by mu v mých očích mohlo uškodit - nic, proč mu měla přestat věřit ... proč bych jeho příběhy nemohla nebo nechtěla přijmout. ----- "Na světě je jedno poslední útočiště zoufalých, nemilovaných, pronásledovaných ... místo, kde najde odvolání úplně každý ..." ----- Přála bych si, aby to tak zůstalo ... nicméně chovám neurčité podezření, že se Mark Gatiss a Steven Moffat (možná s drobnou asistencí Steva Thompsona) už od samého začátku třetí série průběžně pokoušejí nanejvýš sofistikovaným způsobem Sherlocka zlikvidovat ... ne snad přímo fyzicky - to už jim nevyšlo s "Reichenbašským pádem", ale PSYCHICKY. Jinými slovy: Velice rádi by ho naprosto znemožnili - což může být pro filmovou či televizní postavu ve své podstatě horší nežli smrt. Co se mě týká, zatím se jim to nepovedlo - Sherlock veškeré jejich ataky odrazil ... byť ho to stálo víc, než je ochotný připustit - než jsem JÁ ochotná připustit ... a tak nezbývá než počkat, jestli na tom něco změní kritik ze všech nejpovolanější a nejobávanější: Nesmlouvavý soudce jménem Čas. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty sérky už jsou jen o přehrabování se v minulosti a twistech v osobním životě. Kéž by Sherlock řešil záhady a případy normálních lidí. Ale každou sérku najdou ještě ultimátnějšího padoucha, kterej párkrát umře, vrátí se,... Poslední dvě série se řeší každých pět minut to, jestli je Sherlock sjetej nebo není, co je pravda a co jsou iluze, on se při tom drží za hlavu a pláče. Vytratil se původní námět a jsme u krimi telenovely. ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, tam kde byla dokonalá třetí série, tam čtvrté pokračování detektivního příběhu zcela padá. Žel, ze třech dílů je dobrý pouze jeden (04X02). 04X01 je pouze jakýsi pokus o ždímačku citů a spadá do holého průměru, finální epizoda je pak podprůměrným čímsi, které je i po filmařské stránce velmi chabé. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám všechny čtyři série za sebou a jsem neskutečně spokojen, ale i smutný, že není víc dílů. Ono ale také udělat tak kvalitní seriál není jen tak. Ústřední duo parádní, jsou to moji oblíbení herci. Všechny postavy jsou skvěle napsané a zahrané na výbornou. Bohužel kvůli prvním dvoum epizodám je tato série nejslabší. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Ignorujíc zašedivělého Bilba Šourka, v této čtvrté, snad konečné sérii, převažují grafické efekty, CGI a dějové výmysly náhodných dotázaných v nemocnici pro chorobně "přemýšlivé" před aktuálním, jasným dějem, který by měl konzistenci, napětí a logiku. Zrovna u tohoto typu žánru je to neodpustitelné... 40 % ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama