Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Velmi slibná expozice (pozvolný narůst znepokojení z neznámého, zneklidňující indicie, práce se zvukem), od poloviny bohužel těžce monotónní řež, v níž už není na předtím zdařile budovanou atmosféru místo. Za velice silnou známku žánrového uvědomění z první půlky považuji převrácení hororového schematu naruby, kdy se z čtyřčlenné skupinky nezvykle většina chová racionálně (jindy je to banda nadržených zvířat) a po prvním náznaku nebezpečí je rozhodnuta odejít, zatímco kameraman (jindy jediný racionální jedinec) záměrně všechny náznaky ignoruje, aby mohlo natáčení a tudíž i film pokračovat. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela fajnové, avšak od momentu, kdy tam začnou pobíhat ty zmutovaný opice, jsem byl střídavě zklamaný a nasraný. :-D Sice konec se snaží přijít s něčím zajímavějším než jen mutantní zrůdou, ale nelíbilo se mi to. Na třesoucí se kameru jsem ochoten ještě přistoupit, ale na černou obrazovku nebo ještě hůř neustále zrnící obrazovku, se opravdu rád nedívám. Děj jsem nepochopil, nebál jsem se v podstatě vůbec, protože kdo by se taky bál, když není nic vidět, a když už něco vidět je, tak je to jen k smíchu? Pro mě teda zklamání, viděl jsem už mnohem lepší Found Footage, jak to zde odborně nazýváte. 40% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Evidence z počátku nepůsobí jako zvláštní horor, ale zhruba po pár minutách zjistíte, že nepůjde jen o dokument o Brettovi a že svým způsobem je dost originální. Found footage způsob v poslední době přestává bavit, ale právě tenhle snímek je tou kamerou dokonalý. Nepůsobí chaoticky jako v jiných stejných stylů. Je to prostě jeden z největších kladů a všemu dodává ještě lepší nádech ostrá atmosféra. Nejdříve jsem myslel, že půjde o typickou vyvražďovačku v lese a vše dopadne, tak jako vždy, ale po celou dobu jsem se hodně mýlil. Když Evidence dostává obrátky člověk si jen užívá dokonalosti, kterou režisér Askins vymyslel. Originalita je poznat po pár minutách díky skvělé kameře, ději a zajímavému příběhu. V úplném závěru se vše rozlouskne a vše co jste si doposud mysleli, jde stranou. Kvalitních hororů je málo a originálních ještě méně a právě proto musím Evidenci ohodnotit plným počtem bodů. Za sebe doporučuji, poněvadž mi bral závěr dech každou sekundu. Kdo si ze začátku myslel, že vše dopadne tak jak dopadlo? Nemohl prostě NIKDO! Do toho si dejte tip kdo přežije a rozhodně se spletete, i přestože šanci máte 25%. Já se bavil a po delší pauze zase skvělý horor.. 9/10 = 93% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Found footage filmy mám vcelku rád, ale jen tehdy, když mě z nich nebolí oči a Evidence není bohužel tím případem. I přestože hlavní postavy používají HD kameru, problém je tentokrát v šílené rozlítanosti obrazu a výsledek je takový, že celou druhou polovinu není prakticky nic vidět. Námět se zpočátku jevil zajímavě, ovšem nakonec z toho vylezla slátanina, u které jsem se ani moc nebál. A to asi dobře nebude. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hned po dokoukání akčňáku Dragon Eyes jsem měl ještě sílu, a tak jsem si řekl, že se pro změnu nechám bát. Navíc z nabídky filmů o paranormálních jevech, resp. found footage mi tento chyběl "do sbírky", tudíž shlédnutí na sebe nenechalo dlouho čekat. Evidence v podstatě hodnotím kladně. Hodinka a čtvrt se rozhodně dala zvládnout, navíc já jsem u sebe ani na moment nezaregistroval pocit nudy. Hororů podobného ražení jsem viděl už opravdu hodně, a tak mám dobrou možnost srovnání a tento řadím určitě k těm povedenějším. Styl "Found footage" je opravdu jen pro fandy, ke kterým se řadím. Chápu, rozklepaná kamera není nic moc, ale mě to nevadí, navíc to dodává na autentičnosti a diváka to více vtáhne. Poslední 20-ti minutovka byla taková chaotická, každou chvíli v jiné místnosti. Místy mi to připomínalo hru Counter-Strike. Každopádně, když film skončil, po necelých 80-ti minutách jsem si pořádně vydechnul a tep se mi opět vrátil do normálu. Tento typ hororů hodnotím zpravidla mezi 75% - 40% a zde jsem byl relativně spokojen. Tedy...66% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)
  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)

Reklama

Reklama