Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hokej je môj najobľúbenejší šport, ale toto (ako už s plagátu vidieť) je skôr boxersky ring, len na lade. Seann William Scott alias Stifler a Liev Schreiber tvoria duo absolútne dokonalého castingu a boxerských protiváh. Nakoniec ma Goon vo veľa veciach prekvapil a v samotnom výsledku aj bavil. Nečkal som akú rolu dostane Stifler, ale vynikajúco mu to sadlo, hlavne v tej druhej ne-boxerskej línii, ktorá ma prekvapila a bavila miestami viac, ako samotný hokej (pretože ten tu za veľa nestál). 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak vášnivým fanouškem hokeje, ale když už ho sleduji, tak vždycky s očekáváním nějakého boxerského souboje. No a těch si v Goon užijete opravdu do sytosti. Příběh sice výrazně připomíná další americkou pohádku o cestě na vrchol, ale tentokrát to sportovní pojetí, velmi nevybíravě a krvavě natočené bitky a neodolatelně nepřiměřené fuckování vítězí nad jakýmkoli kýčem a dělají z filmu pohodovou a ryzí komedii, jakou bych dodíval klidně i vícekrát. Navíc skvělý Scott a vysloveně smrtící Liev Schreiber.:D ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně retardovaná zábava pro večery, kdy se probíráte z narkozy a neskousnete v tv nic pro publikum s IQ nad 60. Stifflerova máma už nejspíš ukazuje kundu jen při cévkování, čili i stárnoucí Stiffler (S.Scott) šel do sebe a své role naprostého debila osekal o typické teenagerovské pitvoření, takže v Goonu zaplaťpánbu opravdu nedělá už nic jiného, než jen hodně špatně bruslí a rozdává pěsťovky. To všechno může být ale ještě pořád mile úsměvná zábava pro mírné až pokročilé milovníky hokeje, neboť některé podobnosti s úrovní našich odborářských lig a divizí nelze přehlédnout a můžeme se jim dementně chlámat, případně alespoň nadávat na to, jak vylízaní američani opravdu udělali i z jinak dynamické a chytré hry (což vám jistě o hokeji potvrdí i strejda Verbal) wrestling na ledě. Víc jsem od toho nečekala, takže i ty pouhé dvě vypečené hlášky, které ve filmu padly vnímám jako bonus. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak takovou bombu jsem snad ani nečekal. Seann William Scott v roli bitkaře je skvělý a nemá chybu. Nedávno jsem viděl Maurice Richard a ten byl dokonalý po hokejové stránce. Goon je opak a dělaný jako komedie, zaměřuje se na bitky než hokej a svou dokonalost také má. Já se neskutečně bavil a i když není příběh nikterak zvláštní, tak děj je od začátku skvělý. Fanoušek hokeje si své najde, poněvadž kdo když kouká na hokej občas nechce nějakou tu bitku na odreagování... 10/10 = 100% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sportovní film těžící ze záměrně nesportovního chování hráčů zvaných bitkaři, jejichž týmová funce zřejmě skutečně existuje. A já naivka si myslela, že vrcholem amerického sportovního ledovce jsou pologramotní univerzitní hráči baseballu a basketballu! Lední hokej jde však ještě mnohem dál, nejen, že se na nějakou tu ztrátu desítek v IQ testu nehledí, dokonce taková základní dovednost, jako je bruslení, není vůbec nutná! A tak se v zemi neomezených možností stane součástí jednoho z velkých týmů dobrohloupá mlátička (podporovaná svým prachsprostým kámošem, který by se neměl volně pohybovat ani po detenčním ústavu), jejíž sledování nám dá přičichnout k hokejovým šatnám, kde by se dal testosteron krájet, a možná ještě dál... třeba na ledovou plochu, kde zpomalený let sražených krevních klků a jedniček vlevo nahoře doprovází operní árie ... Zvláštní, filmy typu "based on a true story" asi často nebývají prezentovány jako komedie, tady by se ovšem na vážnou notu hrát nedalo, takže za to palec nahoru. Abych se tedy vymáčkla, po prvních dvaceti minutách bych nevěřila, že to řeknu (byla jsem tak otrávená, že jsem se zaobírala myšlenkami typu - přibral Seann hmotu kvůli roli, nebo se tak vyžral sám?... ta tupost v očích je opravdu hraná?), ale faktem je, že příležitostně bych byla ochotná dát si repete, už kvůli krasavci Grondinovi, skvěle uvolněnému Schreiberovi, psí oddanosti ve Scottově pohledu ze střídačky i skutečnosti, že už nikdy se nebudu dívat na hokej, jako dřív. A co si cením nejvíc - Doug je prvním z akčních hrdinů (no je to akční hrdina, ne?) co přiznal, že je blbej :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • Liev Schreiber sa priznal, že inšpiráciou k hraniu jeho postavy bol už zosnulý legendárny hokejový bitkár Bob Probert. (toi-toi)
  • Larry Woo, který stvárnil hokejistu Kima, skutečně hokej hrál. Dvě sezóny strávil v juniorské WHL a následně čtyři roky nastupoval za manitobskou univerzitu. Později pracoval jako trenér u mládeže. (lundgren86)

Reklama

Reklama