Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo deset let od chvíle, kdy si Joe Lampton (Laurence Harvey) poprvé hledal svoje MÍSTO NAHOŘE. Sňatkem s dcerou šéfa Abe Browna (Donald Wolfit) Susan získal vše, na co by běžným kariérním postupem nemohl nikdy dosáhnout. Auta, pěkný nový dům, přístup do vyšší společnosti. Dlouho žil v představě, že je to jen pozice ve firmě, co mu jeho mocný tchán dopředu nalajnoval, ale postupně objevoval, že to celý jeho život vede po vedlejších a předem vybraných kolejích. Když náhodně odhalí manželčinu nevěru a sám si začne románek s půvabnou televizní moderátorkou Norah Hauxleyovou (Honor Blackman), musí se Joe Lampton rozhodnout, po jakém životě nahoře vlastně touží. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Život není legrace a ani hlavní hrdina, který se z chudých poměrů dostane do vyšších vrstech (předchozí film - http://www.csfd.cz/film/77809-misto-nahore/), není spokojený s tím co se mu podsouvá a rozhodne se revoltovat. Nechce se podřídit rozmarům bohatého tchána a majitele obří fabriky, objeví nevěru své manželky, sám odjede do Londýna za svou milenkou. Ruleta se točí a konečné rozuzlení má hlavní hrdina stejně dávno před nosem, jako na stříbrném podnose. Zajímavý, ještě černobílý film, jen mi chyběla vazba na postavy. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Partnerská krize let šedesátých a sen o Francii (btw je zajímavé, jak je Francie lákavá v roce 65 i 2008). Překvapivě otevřené, nadčasové a snad ještě lepší než Room at the Top. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Drsný film, výborně zahraný a skvěle v patřičných chvílích gradovaný. Okamžik, kdy Joe stojí za dveřmi ložnice a sahá po klice, aby manželku přistihl s jiným, by měl patřit do filmařské učebnice. A na stejnou stranu zařadit i výborný výkon Donalda Wolfita, šéfíka každým coulem, který jako správný kapitalista má prsty dost dlouhé i pro politiku. Nemít Laurence Harvay o půl čísla větší uši, klidně mohl ve své době hrát Jamese Bonda, chlap byl na to dost. ()

Reklama

Reklama