Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 233)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pohádka plná prapodivných transek o tom, jak ruská ficka vytře Jupiterem hajzly za vydatné pomoci Homočuníka v botách, ze které je na každém kroku cítit nová kunda bratrosestry Leryho a Endyho estrogenová submisivita. Po Matrixu to jde s našimi Transpoláky od desíti k hormonální dysbalanci a vůbec bych se nedivil, kdyby další film, tentokráte již ryze červenoknihovní Atlas Jupitera: Nový měsíc, spáchaly novopečené sestry Lana a Andrea. Ačkoliv v tomto vizuálně úchvatném sci-fi homokarnevalu Kundysovic Milka jako obvykle jen tak prkenně pózuje v róbách vyteplených návrhářů, Čuník Tatům je jako krutohustě namejkapovaný létající tanečník samby přesně tam, kam patří, stejně tak jako hnusák Edý, jenž konečně dostal roli hnusáka a je naprosto přirozeně odporný. Pokud si však tohle pustíte po Matrixu, budete cítit naprosto totéž, jako byste si po Černočerné tmě zasvinili přehrávač Kronikou temna, kde z původních neotřelých nápadů, inovátorské atmosféry a originální akce také zbylo jen to, co filmová teorie zcela exaktně definuje odborným termínem „Megalomanská homopičovina“. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Někdy je člověku až smutno z toho, jak se výtečně vypadající blockbuster může s každou další scénou bortit na čím dál titěrnější drobky. Co načnou absurdní scény s ruskou rodinkou a v čem suverénně pokračuje scénář, který skáče dopředu náhodnými výjevy bez jakéhokoliv osvětlení bizarních jmen, teorií a vzpomínek, to naprosto triumfálně uzavírá Eddie Redmayne v dokonale iritující herecké poloze předem nabalzamované mrtvoly, co ze sebe nedostane jedinou srozumitelnou větu. Wachowskis tak mohou být rádi, že Channing Tatum efektně přesedlal na air skating, protože bez jeho vzdušných vývrtek ve finálním ohnivém infernu by hodnocení bez váhání padalo do ještě hrozivějších míst. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Nefungující film ve všech směrech. Jde zde cítit obrovská snaha o vytvoření velké epické ságy, jenže k tomu by byl potřeba příběh, který alespoň trochu dává smysl a zajímavější postavy. Měla jsem pocit, že scénář někdo napsal během jediného večera a naprosto bez přemýšlení. Ten film hlavně není ani zábavný, sice se zde často střídají lokace, lítá se z planety na planetu, objevuje se zde mnoho živočišných ras, ale to vše je natočeno bez špetky osobitosti. Herecky je film taky úplně mimo, Mila Kunis na tento typ role nemá a Eddie Redmayne si sice s největší pravděpodobností letos dojde pro Oscara, ale zde je nesnesitelný a silně přehrávající. Je mi bratrů líto, ani s tímto filmem se určitě nevrátí do režisérské elity. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jupiter vychází je kýčovitou splácaninou filmů, které jste už do jednoho viděli. Najdete zde otisk úplně všeho. Chybí snad už jen laskavý humor Zdeňka Svěráka. Proč taková hrůza? Evidentně podstoupil operaci i druhý ze sourozenců Wachowských. Ta jeho zatracená lobotomie mě stála dvě hodiny času, kdy jsem se klidně mohl dloubat v nose a dělat táááklhe velký kuličky. Sledovat tuhle sračkoidní nudu bylo peklo, že by mi Dante mohl klidně závidět. Jakáž pomoc, chtít po vykastrovaných tvůrcích další Matrix, je marnost, asi jako chtít po Šádvelovi, aby psal stručně a srozumitelně. Jedna ČSFD hvězda za hlavu Míly Kundis ponořenou hluboko v hajzlu. Já vím, je to spíš odpad, tu štětku držela jak péro Aštna Kučery, ale co naplat – zasmál jsem se. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: The Wachowskis | Hudba: Michael Giacchino | Distribúcia: Warner Bros Pictures, Roadshow Entertainment | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Anarchos Productions | Rozpočet: 175 miliónov $ | Tržby: 51,5 milióna $ | Ocenenia: - || Jupiter Ascending prekvapivo zo začiatku funguje po chemickej stránke, ale po dejovej ani náhodou. Všetko je povrchné a popisné, a čo je najhoršie, i vypočítateľné. Každopádne, je to ešte stále lepšie, než Speed Racer, nakoľko vizuál nie je len gýčovitý, ale aj nápaditý a v niektorých sekvenciách dychberúci. Forma sama o sebe však nestačí. Autorom Matrix Trilogy alebo Cloud Atlasu to určite odpustím, ale očakávania boli pochopiteľne úplne inde. Do pekla s tým :) 40% | CineStar Anděl Praha, 4.2.2015 | ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • To, že Jupiteřinu (Mila Kunis) královskou krev poznají včely, může být odkazem na svatou Ritu, která byla podle legendy odmalička chráněna včelami, které se kolem ní slétaly a měly dokonce léčivou moc. Zatímco u světice je tento jev spojován s požehnáním Božím, u Jupiter ukazuje na jakousi vyšší moc, která je však lidem ze Země neznámá. I v tom můžeme onu paralelu jasně zachytit. (Thanoris)
  • Premiéra filmu bola pôvodne plánovaná na 25. júl 2014. Vydanie filmu bolo však odložené na 6. 2. 2015, pretože bol potrebný ďalší čas na dokončenie viac ako 2000 špeciálnych efektov a na prípravu efektívnej marketingovej kampane. (figliar)
  • Po natáčení z vrtulníku na střeše chicagského mrakodrapu Willis Tower (dříve Sears Tower) se následně zjistilo, že obsluha kamery zapomněla zapnout tlačítko nahrávání. Omyl vyšel filmaře poměrně draho. (Hawaj)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama