Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popisuje úsilí dvou bratrů stát rockovými hvězdami, zatímco se jejich spolužáci (U2) stanou jednou z nejslavnějších kapel na světě. Film je natočen podle skutečných událostí. (Ant)

Recenze (88)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem letitým majitelem závislosti na garážovém zvuku rockových kapel a navíc vždy nadšeně zastříhám ušima, když se v jakékoli spojitosti někde v blízkosti písmene U vyskytne zatoulané číslo 2. A ačkoli U2 v tomto snímku představují pouze porovnávací veličinu, kterou bratři McCormickové hodlají hladce zadupat do země již při svém startu na cestě do rockové síně slávy, tak já rozhodně zklamán nejsem. Muzika mne nadchla, naivní souboje nýmandů s papežem či Live Aid pobavily a ten zbytek by neměl pokazit náladu žádnému fandovi irského rocku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že tenhle film bude především o U2. O U2 je to hlavně ze začátku a pak se to přátelství kluků z Dublinu rozdělí a film si jde svým tempem a s jinou kapelou, která dostává na frak snad nejhůř, jak to jenom jde. Irové jsou zřejmě humoristé, protože pokud je tenhle film opravdu přesně podle pravdy a biografie tvůrce té kapely, tak si říkám, že i kdyby mě přejelo čtyřikrát stejné auto, pořád bych měl narozdíl od nich docela štěstí. K tomu mě bavili výborné herecké výkony Bena Barnese a Roberta Sheehana. A nejlepší na tom všem bylo, že veškerá hudební čísla si sami odehráli a nazpívali. To opravdu klobouk dolů. Celkově tak musím říct, že to není pětihvězda, ale pořád se jedná o opravdu slušný příběh ze 70. let v Dublinu, který nenudí ani jednu minutu z celého filmu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

The measure of a man is what's left when fame falls away. Killing Bono aneb o Bonovi víceméně bez Bona. Zábavný film s dobrou doprovodnou hudbou a skvělou atmosférou sedmdesátých let. Navíc v hlavní roli můj oblíbenec Robert Sheehan. Postava Neila (Barnes) neuvěřitelně štvala tou svojí hrdostí a zabedněností, ale tak to asi mělo být. Škoda, kdyby se párkrát rozhodl jinak, mohla tu být daleko lepší kapela než U2 (i když mně se písničky Shook up i tak líbily mnohem víc). Holt takový je showbusiness. Příjemná oddychovka na večer :) ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Miestami amatérske a to najmä v hereckých výkonoch, miestami originálne, zábavné a nostalgické. Hlavne pohodové, v tom sa mnohí zhodneme. Z témy "..o jednej malej rockovej kapele" sa dalo vyžmýkať trochu viac ako to, čo sme nakoniec dostali, v tom prípade by to chcelo zmeny hlavne v scenári. Pohoda bola a žiadne iné emócie sa nedostavili. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jen těžko se dá věřit, že celý příběh není výplodem mysli scénáristy, ale že se opravdu z velké části stal. Už díky tomu má ten film částečně vyhráno. Oproti názvu se o U2 ve filmu většinou jen mluví. Na začátku sice vidíme dvě začínající kapely, ale pak se jejich cesty rozdělí a Bono se stane spíše jen předmětem rozhovoru. Celou dobu se film pohybuje na hraně komedie a dramatu a myslím, že to dělá velmi dobře. Některé dějové zvraty a scény jsou skutečně k popukání. Bohužel se scénář filmu nedokázal úplně odpoutat od své knižní předlohy a děj tak působí poněkud epizodně a zdlouhavě. Naštěstí má film Bena Barnese a Roberta Sheehana, kteří jsou jako bratři zcela uvěřitelní a celkově podávají skvělé výkony. Nemluvě o tom, že nazpívali sami všechny písničky, které od nich ve filmu zazní. K tomu můžu říct jen klobouk dolů. Je to zkrátka příjemný a zábavný film s úžasným příběhem a soundtrackem, takže ode mě velký palec nahoru. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film s dobrou muzikou, pri ktorom som sa celkom slušne bavila. Chlapci mali neskutočnú image, radosť na nich pozerať ... uf. Neil McCormick žil vo svojom svete, sníval svoj sen a ľuďom okolo kazil život ... ale zase, kde by všetci boli bez jeho snívania ... on by písal snáď ešte lepšie a jeho brat by minimálne hral v U2 ... taký egoista, ale s dobrým srdcom. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

To jako fakt??? Nebo jen čirá fikce na podporu umdlévajícího Bona, či od každého trochu? Ať je to jak chce, ještě jsem se nesetkala s tak velkohubým chvástalem, co tolikrát spadne na držku a zrovna tolikrát vesele vyskočí a neochvějně kráčí vstříc novým dobrodružstvím na cestě ke slávě, už za to by McCormickové zasloužili platinovou desku! Jestli jim to pomůže, já osobně bych dala přednost před U2 jejich koncertu, avšak bavila jsem se natolik, že pokud měla být tímto počinem vzkříšena Bonova sláva, nechť se tak stane! A zase jsme u toho - fakt je třeba zabít Bona :-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Based on true events???:))) Pohodový film, ktorý má jedinú úlohy a to baviť, nič neriešiť. Už len ten skutočný Bono chýbal... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Počuješ tú pesničku? To si robí srandu, alebo čo? Ešte nenašiel čo hľadá..On má všetko, čo kedy chcel! Nie on má všetko čo si ty kedy chcel" .....Projekcia ako vyšitá. Teda psychologický obranný mechanizmus, ktorý dlhé roky sprevádzal život Neila McCormicka, než pochopil, že chyba spočíva niekde úplne inde, ako v Bonovi. Zaujímavý príbeh, o ktorom som ani netušila a ktorý veľmi pekne okrem hlavnej dejovej línie dopĺňa aj samotnú osobnosť Bona či vlastne dospelého Paula Hewsona...milujem U2 takže toto bolo naozaj niečo pre mňa! https://www.youtube.com/watch?v=Zhi6nNYNOxQ PS: a ešte toto http://fuckyeahbonovox.tumblr.com/post/3953899857/hes-married-to-his-childhood-sweetheart-our ....všimnite si kto napísal popis k fotografii :-) ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale z takového tématu se dalo vytřískat mnohem víc nejen tím, že by se konec filmu usekl někde na hodině a půl. Roztahané a především pro mě málo dynamické. A to je u takovýchhle filmů sakra potřeba. 6/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kapela U2 patří mezi mé nejoblíbenější, no je fakt, že z tohoto úhlu pohledu jsem se na ní nikdy nedíval :-) Velmi zajímavý námět, o to víc, že je podle skutečných událostí. Ben Barnes je jako žárlivý, ale o to zapálenější muzikant perfektní, Robert "Misfit" Sheehan i s tím svým retardovaným výrazem nezůstává pozadu a Martin McCann jako samotný Bono v určitých scénách od toho opravdového téměř k nerozeznání. Film nejen pro fanoušky této irské legendy, nebo pro fanoušky rockové hudby, ale i pro ty, co mají rádi komedii "tak trošku jinak". Jen ten konec mě naštval- z Neila se stal uznávaný žurnál, ale jeho bratr Ivan, který teď mohl s U2 obrážet celej svět nebýt silně sobeckého bratříčka, skončil jako druhořadý kytarista regionálního postavení hrající tak maximálně na svatbách- inu ten život je někdy pěkná sviňa... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka filmu podle autobiografické knihy, který dokáže vyprávět příběh, pobavit a obstát i bez pozlátka "podle skutečných událostí". Slušný casting, dobrá hudba a celkově není mnoho co by se dalo vytknout... takže přijatelné 4*. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Začínám mít ty britské filmy opravdu ale opravdu rád. Byl jsem hodně zvědavý na mého oblíbence z Misfits - Nathana, alias Roberta Sheehana. A nezklamal mě! Perfektní snímek ze 70. let o vývoji dvou hudebních kapel, které si jsou hodně blízké, ale jak už to v hudebním průmyslu a celkově v "šoubyznysu" chodí, občas se najde někdo, kdo jim to nepřeje a raději by si utrhl kousek té slávy sám pro sebe. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina byl nesympatický idiot, který posral, na co sáhl, a ještě se to dost táhlo. Místy to sice byla celkem sranda, ta britskost z toho pěkně koukala, ale tak nějak mi bylo jedno, co se na obrazovce děje. A o U2 to skoro nebylo, což mě mrzelo, i když jejich tvorbu nezbožňuji. 60% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Film natočený na motivy skutečných událostí o tom jak tenká je hrana mezi tím stát se globální hvězdou nebo tak trošku promrhat svůj život. Ve finále jsou z toho ale tak trošku promrhané téměř dvě hodiny života, protože kromě výborné hudební stránky nejde snad téměř nic výrazného vypíchnout. V negativním slova smyslu snad jen to, že jsem ještě asi neviděl nudnější a unylejší ksicht než je Ben Barnes v hlavní roli. Zní to velmi negativně, ale on to je spíše veskrze průměrný film, na který po nějaké době naprosto zapomenete. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Tohle zůstalo někde mezi snahou o autentické životopisné drama a bláznivou situační komedií. Jenže na komedii je to příliš ukecané a rozvláčné a na drama se to příliš okatě snaží o vtip. Takže ve výsledku tenhle film není ani zdaleka tak dobrý, jak sliboval trailer, premisa a herecké obsazení. Čekala jsem hodně, ale ve výsledku jsem se nudila a modlila se, aby to už skončilo... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skvelá biografia s prvkami komedie, ktorá je hlavne založené na skutočných udalostiach. Čo viac si priať. Skvelé výkony, vygradované scény, nestarnúce hity. Vykreslenie, motivácia a formovanie postáv na úrovni. Mozno by to chcelo aj nejaké pokračovanie, ako sa U2 vyvíjali ďalej. 4 z 5 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Něco mezi biografií a prdlou komedií. Je potřeba se na film takto dívat, protože ani jedno samo o sobě to není. Kdo se té kombinaci nebude bránit, užije si moc příjemný a skvěle odvyprávěný příběh. Každé druhé důležité rozhodnutí hlavního hrdiny jsem s ním prožíval a říkal si, že snad konečně... a to mi hlavní hrdina ani moc sympatický nebyl. Když jsem si navíc přečetl, že Ben Barnes vše sám odzpíval, musel jsem uznale pokývat i nad jeho výkony. Jeho hlas na vystoupeních mi hodně připomněl frontmena kapely The Darkness. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma prekvapivo nebavilo. Kde sa stala chyba. Dúfal som v komédiu. Ale je to slabá komédia. Najvtipnejší mi príde Pete Potlethwaite. A ani ten zas až tak super nebol. Krysten Ritter my neprišla tak sexi ako kedysi. Hudba ma až tak nezaujala. Faktom, je že nie som až taký fanúšik U2. Čo ďalej. Bratia mi celkom lezú na nervi. Nebyť pár vedlajších postáv ako manažér, domovník, tlouštík, čo ide na pápeža, mafián tak by bol film doslova utrpenie. Je to tak medzi 2-3* ale dnes mám náladu byť prísny. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je třeba zabít Bona - název jsem si sice přečetla, ale spojitost s hudební skupinou U2 mě nenapadla :D Vždyť po světě může chodit milion osob s jménem Bono :D Proto ve scéně v autobusu, jsem po oznámení: "Díváte se na U2" :D Jsem byla zaseklá stejně jako okolní přihlížející v autobuse a potom přišel nával smíchu :D "To je teda debilní" :D :D Film je plný hlášek, kterých si je dobré všimnout - "Takže papež fakt vyjebal s naší kapelou" :D "Co mám říct mámě? Má toho víc? ;) Film mě zajímal kvůli Krysten Ritter, která je tam pouze minimálně, ale všechno za ní dohnal Ben Barnes a Robert Sheehan, kteří v podání bratrů byli skvělý :) Dobové oblečení a prostředí 70.let, které přímo nesnáším vidím najednou úplně z jiného úhlu :) Paráda :) A hudba taky skvělá ;) ()

Reklama

Reklama