Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

mm13 

všechny recenze uživatele

Široko-ďaleko najcharizmatickejší hororový hrdina moderných filmových dejín. Bez vážnejšej konkurencie - je inteligentný, má skvelý zmysel pre humor (možno až príliš a z času na čas na svoju hravosť doplatí), vymýšľa politicky nekoretné a veľmi, veľmi originálne spôsoby ako čo najkrutejšie odkráglovať svoje obete, jeho srdcervúca minulosť by liberálnejšie povahy dojala, tí ešte naivnejší dokonca miestami nadobudnú dojem že hrá fair-play (zatiaľ čo fanúšik nadšene tlieska vydarenej paródii na túto a pre takéto "charaktery" určite veľmi nudnú súčasť hier), jeho úsmev ale zostáva neprehliadnuteľne zlomyseľný, úškrn pobavený. Niet takého! Jednotlivé časti pôvodnej pentalógie sa pohybujú niekde medzi miernym až lepším nadpriemerom, hlavne ale vyčerpávajú pôvodný námet do dna, prinášajú tu väčšie tam menšie prekvapenia, nikdy ale nie mimo hraníc svojského sveta. Je sa načo dívať, je sa k čomu vraciať a na čom zabávať. Prvotriedny popcorn, neprekonateľná frajerina! ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pětka Freddyho s názvem Dítě snu v režii Stephena Hopkinse co natočil druhého Predátora. Pátý díl navazuje na čtvrtý a máme tu opět hrdinku Alice (Lisa Wilcox). Ve filmu máme některý nový postavy včetně kluka Jacoba (Whit Hertford). Co se objevuje ve snech Alice. Vždycky jsem si myslel že je to malej Jake Gyllenhaal :D Co mi tady vadilo na českém dabingu, byl hlas hlavní hrdinky Alice. Dana Černá ve čtyřce byla dobrá, ale tady jak dabovala Alici Jarmila Švehlová zněla fakt strašně. Pamatuju si jak nám táta podle tohodle filmu maloval komiks, ale nikdy ho nedokončil, ani nevim kde skončil. Škoda že už to nemám. Atmosféra ve filmu pořád dobrá a speciální efekty podobný těm z předchozího dílu. Skvělá scéna s motorkou a krmení oběti Freddyho a zrovna některý záběry z těchto scén byli vystřiženy na DVD. A je to pěkně debilní, pamatuju si jak jsme to měli nahraný z Novy a scény byly kompletně celý. Skurvený cenzoři. Na YouTube ty scény můžete vidět celý. Pátý díl má pořád svoje kouzlo a furt mě hodně bavil. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne tak vydařený jako předchozí dva díly, ale pořád nadmíru kvalitní. Je obdivuhodné, jak ze zdánlivě vyčerpaného námětu vytvořil Hopkins nečekaně originální horor. Scénář má dobrý nápad, který posouvá Freddyho do úplně jiných sfér. Spíše tu už připomíná zlomyslného raracha, než zosobnění čistého zla. Humor lehce ustupuje a tvoří se snově špinavá atmosféra. Vraždy už nezabírají tolik prostoru, po trikové stránce je ale opět všechno v pořádku, některé momenty jsou dokonce nezapomenutelné. To se týká hlavně scény, kdy Krueger promění jednu ze svých obětí v placatou kreslenou postavičku v životní velikosti a pak jí svou rukavicí rozcupuje na kousky. Freddy je hold frajer a tohle poslední dobrá část série. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Freddy se popáté vrací... A počtrvté (musím vyjmout nepodařenou dvojku) skvěle. Nekonvenční nápad se sny nenarozeného dítěte, poodhrnutí tajemství Freddyho původu (které bylo nakonec rozpracováno v už ne tak dokonalé 6) a téměř psychedelický závěr, to vše vám nedovolí vydechnout...jedna, dvě, Freddy už jde ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Co se depresivnosti děje týče pak je pátý díl Noční můry stejně depresivní jako noc strávená v neskonale zajímavém prostředí hrobky. Už samotný začátek kde převažují barvy jako černá, temně modrá, prostě chladné záběry. Oproti předcházejícímu dílu je o dost míň akční, příběh trošku méně originální, ale celkově kvalitní. Ve scénách z psychyatrického oddělení jež spíše připomínalo kombinaci středověké mučírny s zaprášenou tovární halou než ozdravovnu mi občas přeběhl mráz po zádech. Režijně celkem slušně zvládnutý, ale jinak spíš standard. Když by tam byl nějaký moment, na který by nešlo zapomenout, jistě bych jednu hvězdičku přidal, ale takhle zůstanu u svýho. Jako horor slušný nadprůměr, jako skvělí horor ovšem poměrně slabé. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama