Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Série Noční můry v Elm Street nejdou v podstatě považovat za regulérní horror. Pro mne je to prostě teenagerská vyvražďovačka pro děcka. Pátý díl jsem měl však vždycky rád. Hodně dobrých triků a "mordů", pořád se něco děje, film má spád, výborné protředí a Robert Englund zde dostal spoustu prostoru, aby se opravdu předvedl. Některé jeho hlášky a scény s ním jsou opravdu k popukání. Zejména scéna bouračky(motorka) a "krmení" na hostině. Tohle je jeden z nejlepších dílů, spíše však přehlídka efektních a vtipných triků. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Široko-ďaleko najcharizmatickejší hororový hrdina moderných filmových dejín. Bez vážnejšej konkurencie - je inteligentný, má skvelý zmysel pre humor (možno až príliš a z času na čas na svoju hravosť doplatí), vymýšľa politicky nekoretné a veľmi, veľmi originálne spôsoby ako čo najkrutejšie odkráglovať svoje obete, jeho srdcervúca minulosť by liberálnejšie povahy dojala, tí ešte naivnejší dokonca miestami nadobudnú dojem že hrá fair-play (zatiaľ čo fanúšik nadšene tlieska vydarenej paródii na túto a pre takéto "charaktery" určite veľmi nudnú súčasť hier), jeho úsmev ale zostáva neprehliadnuteľne zlomyseľný, úškrn pobavený. Niet takého! Jednotlivé časti pôvodnej pentalógie sa pohybujú niekde medzi miernym až lepším nadpriemerom, hlavne ale vyčerpávajú pôvodný námet do dna, prinášajú tu väčšie tam menšie prekvapenia, nikdy ale nie mimo hraníc svojského sveta. Je sa načo dívať, je sa k čomu vraciať a na čom zabávať. Prvotriedny popcorn, neprekonateľná frajerina! ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

No opět stejný scénář ten kdo v jednom díle přežije v dalším na začátku zařve. Jinak poměrně blbost scéna v blázinci ,že tam nechají ty cvoky pohromadě , jelikož by se zákonitě povraždili a ještě tam mezi nima nechají chodit mladou holku (ošetřovatelku) a ty si jí nevšímají.... No ,ale jinak je to průměr ,který se nechá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočná múra z Elm street - Dieťa sna" - Posledný tvrdý direkt Freddyho Kruegera. Jeho nasledujúce dva údery, o ktoré sa pokúsil v ďalších pokračovaniach ("Freddyho smrť - Posledná nočná múra" a "Nová nočná múra"), boli o poznanie slabšie. No piata časť má ešte stále dosť sily. Je obdivuhodné udržať si nadpriemerný štandart počas piatich pokračovaní a pod taktovkou rôznych režisérov. "Nightmare on Elm Street" sa to podarilo. Jednoznačne je to moja najobľúbenejšia horrorová séria. ***** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S přírůstky do série se doslova roztrhl pytel, ale s každým dalším dílem se jejich celková kvalita doslova třese v základech a pomalu ale jistě to začíná sklouzávat k průměru. I tentokrát usedl do režisérského křesla nový režisér a podobně jako u čtyřky se zde střídaly horší chvilky s těmi lepšími. Bylo dobře, že u toho zůstala postava Alice, kterou jsem si na konec i docela oblíbil a hned na úvod se dočkáme docela povedené scény ze sprchy. Atmosféra nastavila slušnou laťku a tempo udržela i během smrti Dana. Potom to začalo trochu haprovat a scénárista se nám snažil hrát na city – ty emoční výlevy hlavní hrdinky mě moc nebrali, ale naštěstí se velmi záhy pustil Freddy do práce a opět se bylo na co dívat. Legenda v pruhovaném svetříku nehodlal své oběti nějak šetřit ani tentokrát a nezapomněl ani „vypotit“ několik trefných hlášek. Stále více jsem však začal nabývat dojmu, že scénárista Leslie Bohem asi moc nestudoval práce svých předchůdců, protože jsem narazil na několik momentů (informací, situací), které byly v rozporu s tím, co jsme viděli nebo se se dozvěděli v předchozích dílech. Což mi na jednu stranu dost vadilo, ale tvůrci si mě zase udobřili několika povedenými scénami a gore lahůdkami. Lisa Wilcox však byla tentokrát ještě více k sežrání než minule a tak jsem byl ochotný jim i ledasco odpustit. Nicméně má trpělivost nepotrvá věčně, to jsem si jistý!!! Škoda že neukázali ten gangbang z psychiatrické léčebny…70% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama