Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kids… always a disappointment..“ Freddy si fikaně zvolil novou platformu hned vedle placenty, ale my už tak nějak víme, že jej na konci dočasně přeruší něco jiného než interrupce. Všechny ty gotické, komiksové či dungeon podtóny se snaží působit temně a je tam pár zajímavých momentů (žranice stříknutá legendární scénkou ze Smyslu života a Švankmajerem a nebo grafika připomínající klip Take On Me od A-ha), nicméně uspěchané natáčení, neadekvátní rozpočet a finální sestřihání do méně násilné verze tu režisérskou vizi dosti znehodnotily. Snad bylo pro Hopkinse náplastí, že si tímto vybojoval predátoří dvojku.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočná múra z Elm street - Dieťa sna" - Posledný tvrdý direkt Freddyho Kruegera. Jeho nasledujúce dva údery, o ktoré sa pokúsil v ďalších pokračovaniach ("Freddyho smrť - Posledná nočná múra" a "Nová nočná múra"), boli o poznanie slabšie. No piata časť má ešte stále dosť sily. Je obdivuhodné udržať si nadpriemerný štandart počas piatich pokračovaní a pod taktovkou rôznych režisérov. "Nightmare on Elm Street" sa to podarilo. Jednoznačne je to moja najobľúbenejšia horrorová séria. ***** ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Máme tu pátou NOČNÍ MŮRU Z ELM STREET. Po excelentní čtyřce je tohle pokračování o dost slabší. Ale zas tak mě to netrápí, tyhle nekonečné série nemůžou obsahovat jen vydařené části, to je přece jasné. Co se týče téhle pětky, tak pochválit zde mohu poměrně slušnou atmosféru v cca 1/2 filmu, solidní postavy a asi tak 2 dobré scény s Freddym. To je asi ke kladům celé. Rozhodně to nemá žádný zásadní zápory, jen už mě to tolik nebavilo, bylo to takové zdlouhavé a do první hodiny filmu se nám tu Freddy moc neukáže. Jako šéfkuchař byl ale vtipný. Nesedl mi ale děj, který nebyl moc zajímavý a krom toho mohl být lépe pojat. A poslední dvacetiminutovka byla už docela hrozná. Taková fantasmagorárna a i scény s Freddym to ve finále dost zkazily. Hudba byla téměř nevýrazná. Režie a technická stránka - to vše bylo slabé, ale ne nejhorší. Občas mě zabolel děsný efekt a ty pasáže, kdy vidíme černobíle, až komixové scénky s Kruegerem - no, to bylo také nepovedené. Celkově z toho vidím slabší průměr. Nakonec ty slabší 3* z milosti udílím, vidět se to dá max jednou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nemôžeš sa vrátiť. Zamkla som za tebou dvere!" - "Ale ja som našiel kľúč." Mne z celej série najviac vyhovuje mrazivá a reálne strašidelná Wesova jednotka. Dvojka bola hrozná a trojka, štvorka a päťka mi splývajú do jedného celku, ktorý pôsobí dojmom, že sa naraz natočil osemhodinový materiál a potom si ho prevzali traja začínajúci sebavedomí týpkovia a každý si z toho zostrihal svoj vlastný film. Päťka sa navyše začína utápať v CGI, čo v hororoch málokedy dopadne dobre. Nepotešia ani fajn, ale inak zameniteľné postavy (až na skvelého otca, ktorý prekonal zaujímavý psychologický prerod zo štvorky). Mnohé vraždy sú prehnané a nechcene smiešne (komiksový fanúšik, anorektička). Oceňujem flashback o splodení Freddyho, väčší priestor pre jeho matku a vynaliezavé schodiskové finále. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

S pátým dílem už je znát mírné vyčerpání ságy, vše se odehrává na mnohem menší škále než v předchozích filmech a ty situace, za nichž postavy usínají a dostávají se do spárů zabijáka, jsou velmi těžkopádné. Nejnápaditější scénou je „srůstání s motorkou“, jinak je tohle pokračování docela fádní, zbytečně příliš vážné a zdaleka ne tak zábavné, jako jsou jiné díly Noční můry v Elm Street - včetně toho bláznivě ztřeštěného snímku, který následoval po pětce. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno