Reklama

Reklama

Scenárista Marty (Colin Farrell) se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou neza-městnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken), který má za sebou poměrně působivou kriminální minulost. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. Proti tomuhle výnosnému byznysu má velké výhrady Billyho okouzlující přítelkyně Angela (Olga Kurylenko). Její obavy se mají brzy potvrdit…
Naštěstí Billy a Hans právě jednoho čtyřnohého mazlíčka unesli. Ovšem naneštěstí tenhle pes patří psychopatickému gangsterovi Charliemu (Woody Harrelson), který svého malého psíka nade vše zbožňuje. Charlie je nepředvídatelný, extrémně násilnický a rozhodně nemá potíže zabít každého, kdo má se zmizením jeho psa cokoliv společného. Vypadá to, že Marty bude mít o nadměrné množství inspirace postaráno. Ale dokáže s šíleným Charliem v patách zůstat naživu tak dlouho, aby scénář dokončil? (Bioscop)

(více)

Videa (30)

Trailer 4

Recenze (978)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velký překvápko.. Na trailer jsem nekoukal, nic o filmu jsem si předem nezjištoval, tak jsem očekávál Výtečnou Komedii plné legrace.. Mýlil jsem se jako Prase.. Tohle je Brutální Jízda, fakt zvrácený Peklo.. Gore objevující se na tom nejvyšším Levelu! Podřezané Krky, rozletěné hlavy, upálení za živa atd...celé je to originálně Natočeno! Jediné mínus snad, že se střídaly nudné pasáže se skvělými .. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh tady zjevně nebyl nikým, nebo ničím omezován. Stejně jako "Sucker Punch" nese tento film jasný podpis svého režiséra. Který né každý divák skousne. Bruggy byli jen začátek, tady to rozbalil naplno, a nešetřil sebe a ani herce. Některé scény byli naprosto dokonalé! Stejně jako výkon většiny herců. Za mě 88% ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

McDonagh si hraje na Quentina Tarantina, ale ani trochu se k němu filmově nepřiblížil. Dokonce i debut Skipa Woodse Thursday se mi líbil více. SEVEN PSYCHOPATHS nemá dobrý námět, emoce, napětí ani promyšlený scénář. SEVEN PSYCHOPATHS má jen dobré herecké obsazení, ale jejich postavy nevyzařují žádný charakter. Jedinou dobrou úlohu plní Christopher Walken, který je opět výborný. Film se soustředí hlavně na velkolepý závěr, který není vůbec působivý. První pětiminutovka je skvělá (Psychopath No.1). Všechno ostatní skončilo u traileru. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Masakr za tónů country písniček./// Woody Harrelson je boží, i když se opakuje. McDonagh napsal a natočil film, ze kterého potenciál přímo stříká, bohužel jej ale nevyužil, takže skvělé momenty střídají nudné pasáže s místy samoúčelným násilím, které prostě není vtipné. Své diváky si to však určitě najde (pokud se smějete hlavě, která se rozprskne po rozstřelení brokovnicí) a pár scén má zaděláno na to, aby se staly kultovními. Bohužel však nadsázka není z Psychopatů vždy tolik patrná a ani vynikající herci nezachrání nesoudržný scénář. A finále je natahované. 65 %. [Kino] ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jednoho (tady spíš každého jednoho) při námětu i při sledování Sedmi psychopatů napadne jméno Quentina Tarantina, ovšem ten se za prvé nikomu nevysmívá a za druhé jeho dialogy i postupně budované scény jsou navzdory povrchní podobnosti vystavěné jinak než McDonaghovy. McDonagh je i přes neotesanost svých postav evropský intelektuál, který viděl spousty filmů (to Tarantino taky), přečetl kvanta divadelních her, přelouskal moře knih a očividně prošel klasickým vzděláním, což dává jeho postavám v Sedmi psychopatech punc jakési paradoxnosti. Jsou to drsní gangsteři, nelítostní zabijáci, protřelí podvodníčci, ale zároveň v jejich vyjadřování poznáváte vzorce uvažování humanitních vysokoškolských studentů při zuřivých debatách nad pivem či panákem v ranních hodinách. A na jisté paradoxnosti, pohybu na hranici čistého experimentu a sofistikované pocty, chytrého a banálního Sedm psychopatů staví (soudě dle nelichotivých místních hodnocení) mnohem více než relativně čitelný McDonaghuv snímek V Bruggách. PS: McDonagh není žádný laciný napodobitel Tarantina, ale jeden z nejrespektovanějších současných dramatiků... to jen tak pod čarou pro některé místní ignoranty. ;) Více na Poznámkách. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • V českém dabingu (v čase 47:22) ve scéně, kdy Marty (Colin Farrell) čte deník psychopata, říká: "Zase sedím a pozoruji stíny, který vrhá sousedův stožár na můj trávník. Od sedmi od rána do sedmi do večera, celých 11 hodin." Mezi sedmou ranní a sedmou večerní však uplyne 12 hodin. (Dharmma)
  • Film měl mít původně premiéru 2. listopadu roku 2012, ale byla nakonec přesunuta na 12. října 2012. (betyn)

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Hvězdy jako psychopati?

Hvězdy jako psychopati?

11.11.2011

Režisér příjemného překvapení V Brugách Martin McDonagh (foto) začne příští týden v Los Angeles natáčet novinku Seven Psychopaths. Sehnal do ní spoustu zvučných jmen, ale neobešlo se to bez problémů.… (více)

Reklama

Reklama