Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (564)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Greatest Showman" bolo pre mňa skutočným lákadlom. Vyzeralo to na film, ktorý by opäť dokázal priniesť vizuálne krásny, zaujímavý a dobre spracovaný filmový muzikál. Obsadenie bolo dobré, trailer zaujal a už ostávalo jediné. Film vidieť. A tak som ho včera zapol, pozrel a musím povedať, že som ostal po dopozeraní veľmi spokojný. Tento film podľa mňa veľmi dobre šíri veľmi dobrú náladu od svojich prvých momentov. Máme tu úžasné hudobné čísla s vynikajúcou choreografiou. Máme tu vynikajúce postavy, ktoré ma bavili od prvého momentu a užíval som si ich. Boli zaujímavé, mali veľmi dobre spracované životné príbehy a celkovo mi zapasovali do konceptu skvele. Takže v tomto smere som bol veľmi nadšený. Čo sa týka pesničiek, tak sú podľa mňa jedny z najlepších, čo som mal možnosť za posledné roky vo filme počuť. Sú veľmi znelé, zapamätateľné a človek si ich počas sledovania začne trošku spievať spolu s hercami. Takže v tomto smere dávam vysoký kredit. Jediné čo ma trošku mrzí je, že musíme v rámci príbehu skĺznuť neskôr aj do nejakých klišé. A tie sme videli skutočne tisíckrát. Ale na druhú stranu sa na ne film nijako výrazne nesústredí a nespomaľujú dej. Naopak mám pocit, že to ide veľmi svižne, je to vizuálne strhujúce, farebné, krásne a príjemne sa na to pozerá. Herci podali vynikajúce výkony a všetka tá energia, ktorá sa vo filme nachádza je veľmi dobrou zárukou toho, že si to užijete tiež. Takže ak máte radi filmové muzikály, tak toto môžem vysoko odporúčať. Pre mňa vynikajúci film. Hodnotenie: A ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Přemýšlím, jestli je možné, že prostě nesnáším zábavu. Nebo drama. Nebo štěstí. Nebo život. Grrr. Panebože, to byl ale pitomý prázdný film. Intenzita muzikálových čísel je od začátku stejná, takže nemají kam gradovat, a protože se film nevěnuje ničemu jinému, tak je to celé... o ničem? Když se například zamyslím nad tím, proč tam byla epizoda s postavou Rebeccy Ferguson, tak reálně nevím, jak bych to v kůži tvůrce ospravedlnila jinak než protože se jim chtělo to tam dát. Životopisné filmy bývají většinou bláboly, ale tenhle tedy vzdá pokus popisovat život velmi brzy. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh a jeden z nejlepších muzikálů. Písničky jsou velmi fajn a nejsou naštěstí vůbec otravné. Hugh Jackman v roli P.T. Barnuma je vynikající, ale potěší i Rebecca Ferguson, která svým hlasem boří nejen sál, ale i můj byt, v pohodě Zac Efron a nádherná Zendaya, což je dost možná nový objev krásy. Prostředí cirkusu se mi líbí odjakživa, takže jsem si zde vychutnával nejen nábor talentovaných lidí, ale i samotná vystoupení. Moc pěkný, dojemný a krásný zážitek.80% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby se tu nezpívalo, dám víc hvězdiček. Možná že kdyby se herci v každé druhé scéně netvářili jak v reklamě na prací prášek, dám víc. Možná že kdyby scénárista neměl dovolenou a práci za něj neodvedl kulturní referent nejbližšího výboru, dám víc. Možná že kdyby to nebyla taková blbost, dám taky víc. Možná. Ale jen možná. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Když se ke konci filmu P.T. Barnum (Hugh Jackman) objímá s Charity (Michelle Williams), má původně hlavu na jejím pravém rameni, v následujícím záběru ji má však na levém. (pemap)
  • Rebecca Ferguson (Jenny Lind) pri natáčaní scén v opere síce spievala, no v konečnej verzii filmu počujeme hlas Loren Allred. (nirvana91)
  • Dříve, než bylo jisté, že se film natočí, byl Jeremy Jordan požádán o pomoc, zda by nahrál demo verze písní. Souhlasil a v průběhu začal doufat, že by mohl hrát roli Phillipa Carlyla. Později byl požádán, zda by pomohl s workshopem (čtení scénáře + zpívání písní). Mělo se to konat v New Yorku, a tou dobou Jeremy natáčel první sérii Supergirl (od r. 2015) v Los Angeles, takže si musel z vlastních peněz zaplatit letenku, jelikož studio si nemohlo dovolit mu to ještě proplatit. Týden před workshopem ale trochu onemocněl. Navíc Hugh Jackman byl tou dobou krátce po operaci nosu a měl přísně zakázáno zpívat, proto byl Jeremy jediný, kdo to mohl zazpívat a kdo znal všechny písně, ačkoliv byl trochu nemocný. Zároveň na tom záviselo, jestli se fillm dostane na plátno nebo ne. Při poslední písničce „From Now On“, při které chtěl Jeremy zazářit, protože v tom mu neměl jeho nemocný hlas nijak vadit, ale náhle a neplánovaně začal zpívat Hugh Jakcman a zazářil on. Díky workshopu se film nakonec dostal na plátno, ale Jeremy poté zaslechl zmínku, že se Hugh Jackman sešel se Zacem Efronem ohledně role Phyllipa, který ho později i hrál. (Nika.Alkensk)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama