Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (564)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pecka film! Muzikály mě nikdy nebavily, ale poslední roky jakoby tento žánr prošel obměnou a po vynikajícím La La Landu zde máme další famózní kousek. Příběh mě zaujal, je to hezké a především Hugh Jackman táhne celý film. Ale vlastně všichni zúčastnění předvedli skvělou show a skvělý zpěv. A za tu výbornou show a především za ten dokonalý soundtrack musím dát 5*. Ty písně ve filmu jsou neuvěřitelně hezké a ač jsou jsi všechny možná trošku podobné, tak přesto jsou dokonalé. Edit: Po 2 týdnech jsem si ten film pustil znovu a je to naprosto dokonalé. A po celé 2 týdny od prvního zhlédnutí si každý den pořád dokola pouštím soundtrack, ty písně jsou naprosto skvělé! Největšího Showmana řadím mezi mých TOP 15 filmů! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny zdejších filmových amatérů je mi dobře známo, že okolní postavy kolem Hugha nebyly rozvinuty zcela záměrně. Nebyl to totiž snímek o nich. Tvůrci se zcela evidentně chtěli zaměřit na hlavního hrdinu - snílka a vizionáře, který své okolí používal pouze jako rekvizity usnadňující mu cestu za svým snem. Z písní mám rozporuplné pocity. Zazněla jedna úžasná píseň, do které jsem se zamiloval na první poslech a poté obrovská hromada dalších, které jsem již druhý den zapomněl. Zac Efron je evidentně vynikající zpěvák, ale stále v něm bohužel vidím toho homosexuála z HSM, což mě neskutečně iritovalo a znepříjemňovalo mi sledování. S nabývající stopáží jsem si přál, aby to co nejdříve skončilo. Ve výsledku jsem tedy viděl pár pěkných energických momentů zasazených do děje, který byl naskrz protkaný úmorně nudnou vatou. Lepší dvě hvězdy. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

78 %?!? 1) Jackman neumí zpívat. 2) Dvě písničky se mi líbí ("This Is Me", "Never Enough"), jedna je těžké romantické klišé, ale ujde ("Rewrite the Stars"), zbytek nestojí za nic. 3) U některých muzikálů je propojení příběhu a hudebních vložek naprosto přirozené, tady je to jako facka kovovou rukavicí. 4) Ty hnusné efekty jsou ve filmu schválně nebo padl rozpočet na hvězdy a hvězdičky? 5) Jako obyčejné drama bez větších ambicí by se mi "The Greatest Showman" možná i líbil, ale v tomto pojetí je to "The Biggest Failure". ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Protože nemám rád muzikály, tak bych rozhodně nečekal, že se mi tento film bude líbit. Je to ale fakt dobře pojaté a skvělé písničky a taneční čísla vás do toho vtáhnou. Hugh Jackman se na roli Barnuma opravdu hodí. Zachycuje to jeho příběh od začátku až po ona úžasná vystoupení. Pro fandy tohoto žánru to bude určitě příjemná podívaná. Obsazení je taky super. "Vlastním 12 nákladních lodí v Jihočínském moři." ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Největší showman dokazuje, že Jackman prostě umí. Hudebně jednoznačně potěší, ale v rámci celku by to chtělo více výraznějších melodií. Jinak je muzikál v rámci mantinelů zvládnutý dobře, ale potřeboval by pevnější ruku, co se týká hlavní příběhové linie. Místy je střih zbytečný, a jindy výborný. Člověk pak s tím vším nesplyne a je to opravdu škoda, protože je s čím pracovat. Nakonec podotknu, že Efron dokázal zaujmout. Nejvíce však potěšila Rebecca Ferguson, která byla jednoduše úchvatná. Něco z emocí ve filmu prostě zmizelo, ale i tak se jedná o příjemnou "vánoční" záležitost. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku na adrese 1 E 78th Street. (Varan)
  • Dříve, než bylo jisté, že se film natočí, byl Jeremy Jordan požádán o pomoc, zda by nahrál demo verze písní. Souhlasil a v průběhu začal doufat, že by mohl hrát roli Phillipa Carlyla. Později byl požádán, zda by pomohl s workshopem (čtení scénáře + zpívání písní). Mělo se to konat v New Yorku, a tou dobou Jeremy natáčel první sérii Supergirl (od r. 2015) v Los Angeles, takže si musel z vlastních peněz zaplatit letenku, jelikož studio si nemohlo dovolit mu to ještě proplatit. Týden před workshopem ale trochu onemocněl. Navíc Hugh Jackman byl tou dobou krátce po operaci nosu a měl přísně zakázáno zpívat, proto byl Jeremy jediný, kdo to mohl zazpívat a kdo znal všechny písně, ačkoliv byl trochu nemocný. Zároveň na tom záviselo, jestli se fillm dostane na plátno nebo ne. Při poslední písničce „From Now On“, při které chtěl Jeremy zazářit, protože v tom mu neměl jeho nemocný hlas nijak vadit, ale náhle a neplánovaně začal zpívat Hugh Jakcman a zazářil on. Díky workshopu se film nakonec dostal na plátno, ale Jeremy poté zaslechl zmínku, že se Hugh Jackman sešel se Zacem Efronem ohledně role Phyllipa, který ho později i hrál. (Nika.Alkensk)
  • Zendaya (Anne Wheeler) zvládla všetky kúsky bez kaskadérskeho záskoku. (dwdb)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno