Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé nemocnici na jednotce intenzivní péče leží jistá paní Novotná, kterou přivezli s otravou svítiplynem, pravděpodobně po sebevražedném pokusu. Po ukončení návštěvní doby vrchní sestra při kontrole zjistí, že paní Novotná je mrtvá, někdo jí vytrhl hadičku s kyslíkem z úst. Byla to vražda. Zdravotní sestra Milada (Zlata Adamovská) se v té době bavila s řidičem sanitky Hruškou (Lukáš Vaculík), odpovědná lékařka Šebková (Hana Maciuchová) také nebyla na svém místě. Podezřelá je i Hruškova matka (Zdena Hadrbolcová), Novotné kolegyně ze zaměstnání, která ji navštívila se svým šéfem (Ladislav Mrkvička) v nemocnici. Novotná bydlela ve svém domku s blízkou příbuznou (Luba Skořepová), která se obávala, že Novotná nastěhuje do domku svoji neteř Emu (Dagmar Veškrnová). Obě dvě byly v inkriminované době v nemocnici také. Vyšetřovatel (Petr Haničinec) dále zjistil, že Novotná údajně zpronevěřila ve svém zaměstnání peníze. A pak sestra Jana (Miroslava Pleštilová) najde prsten mrtvé v kapse jednoho bílého pláště. Vrah přišel v bílém plášti. Kdo z podezřelých to byl a proč vraždil? Prozradí závěrečná rekonstrukce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Tosim 

všechny recenze uživatele

V tomhle a jiných detektivních filmech se objevuje něco, co inspektor Fowler ze seriálu Tenká modrá linie nazývá "vlákáním do léčky." Hlavní detektiv na podezřelé ušije boudu a ten, kdo se chytí, je odhalen jako viník. V příběhu to působí efektně, ale v reálu by to neprošlo už kvůli tomu, že by takový akt každý právník omlátil policajtovi o hlavu. Vím, že fabulaci to až tak nevadí, ale i tak tím snímek trochu ztrácí na věrohodnosti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty chceš najít bílý plášť ve špitále? To je skutečně originální nápad." Geniální detektivové mívají geniální nápady a vyšetřovatele Vacka taky občas něco napadne. Moc záživný to tedy není. Navštěvuje podezřelé, ptá se a neřekne, když mu něco nesedí. Je to filuta a schovává si to na závěr, aby diváka ohromil. V mým případě se to ohromení až tak moc nezdařilo, ale nakonec jsem stejně zjistil, že jsem s ním po těch návštěvách vlastně chodil docela rád. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Poručík Columbo bere baloňák a odchází na šichtu do špitálu. Ten je plný podivných osobností se sklony k teatrálnímu přehrávání. Petr Haničinec se tím však nenechá rozházet a po vzoru amerického kujóna i on dojde rozřešení. Hvězdná herecká plejáda je až neuvěřitelná, ale čtyřhvězdičkovou záležitost pro mě z filmu udělala jedinečná atmosféra revolučního roku, podpořená čímsi, čemu se tenkrát patrně říkalo filmová hudba. Jakkoli dnes žijeme v o několik let vzdálené době, z pohledu současné televizní tvorby by jeden spíše řekl, že v době vzdálené směrem zpátečnickým. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Fakt chyběl jen ten doutník a iluze Columba by byla dokonalá. Celkem vydařená tv detektivka, která stojí a padá s výbornými výkony plejády špičkových herců. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Typický produkt soudobé literatury (Přibský), inscenovaný na sklonku normalizace do podoby televizního krimifilmu. Nic moc. Spíš nic, než moc. Haničinec je slušná paralela k americkému Colombovi, ale jinak není příliš o co stát. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad film zo života Matoviča. Oj, kto by si len neželal, aby si konečne prišli po neho biele plášte a nemusí byť ich ani sedem. Ale nie, toto sú iné biele plášte. Síce tiež pre chorých, ale ide hlavne o detektívku. Veľa postáv, veľa podozrivých a postupné rozluskovanie v štýle Poirota. Síce také inscenačné kulisy, ale príbehovo zaujme. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Snaha po detektice v anglickém stylu (uzavřená společnost) vyznívá sice trochu kostrbatě. Pozorného diváka pachatel neoblafne;-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemocnice je sama o sobě dosti nepříjemným místem a co teprve když se tam stane vražda! Jo pro takového saniťáka co se motá kolem mladých sestřiček – kterým navíc motá hlavu to je super, jenže ty si pak neplní povinnosti a je z toho malér. Určitě hlavní doménou tohoto kousku je zajímavé herecké obsazení, slabší už to bylo s atraktivitou samotného případu. Tuctový film, kterým ničím nevyniká, ale alespoň to rychle uběhlo a dá se u toho i odpočinout. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

A hele, další závěrečná rekonstrukce po poirotovsku. Československá televize na tomhle v 80. letech celkem ujížděla. Ale není to špatně napsaný a hlavně je to dobře zahraný. Když teda přimhouřím oko nad drobnou absencí logiky v závěrečném rozuzlení. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme sedm bílých plášťů těch, kteří byli v době vraždy poblíž místa činu, jeden z nich měl na sobě vrah.. Stačí najít ten jeden trochu jiný, co měl prsten v kapse, a udělat rekonstrukci.. Dle mého zdařilá televizní detektivka se sympatickým hereckým obsazením.. Charisma Petra Haničince se mi zamlouvalo a Hana Maciuchová v roli ošetřující lékařky skvělá.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Televizní detektivka se skvělým hereckým obsazením. Identita vraha mě nakonec překvapila, ale vlastně jsem to měla čekat. To zkoušení pláště mi teda nepřišlo důvěryhodné, ale tak nějak to rozseknout museli. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Petr Haničinec v roli vyšetřovatele Vacka působí až Colombovským dojmem, i finální rekonstrukce odhalení vraha jakoby vypadlo z nějakého dílu Colombo. Jen to usvědčení jaksi pokulhává a moc opravdově nevypadá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná, téměř zapomenutá televizní detektivka, která zaujme především hereckým obsazením. Co postava, to herecká osobnost. Každopádně poměrně slušný děj, který při celkem krátké stopáži hezky utíká. Vztahy mezi postavami jsou pěkně zamotané a nikdo si není jist obviněním ze zločinu. Smysl a průběh závěrečné rekonstrukce trošku pokulhává, ale jeden skoro dramatický okamžik (zhasnutí světla) ji učiní na chvilku zajímavější. Hádejte, kdo je vrahem v případu, kde figurují jako podezřelé téměř jen ženy, jak na konci hezky shrne detektiv (Petr Haničinec). ()

sator 

všechny recenze uživatele

Podle novely Vladimíra Přibského (název se mi nepodařilo zjistit) napsal Miloš Smetana.Civilní výkon Haničince potěšil. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá televizní detektivka, která hned od začátku především svou atmosférou a dobře volenou hudbou vtáhne diváka doprostřed děje. Také pátrání vyšetřujícího Petra Haničince bude diváka bavit včetně závěrečného odhalení pachatele. Velmi dobrá detektivní volba. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Krucifix, takhle to dopadne, když je někde moc ženských pohromadě" Charismatický český "Colombo" Petr Haničinec hledá mezi sedmi bílými plášti ten, který mu pomůže usvědčit vraha. A ten plášť nemusí patřit jen ženské... Takhle televizní detektivka rozhodně nebyla špatná a svou finální pointou mě i docela překvapila. Ona závěrečná rekonstrukce ala Hercule Poirot přitom byla vskutku výborná. ()

Reklama

Reklama