Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 19 min (Minutáž: 34–60 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith, Cameron Britton, Alex Morf, Joe Tuttle, Peter Murnik, Joseph Cross, Jesse C. Boyd (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. (Netflix)

Zajímavosti (9)

  • Agent Holden Ford (Jonathan Groff) jezdí Chevroletem Nova z roku 1976. Debbie Mitford (Hannah Gross) má Volkswagen Super Beetle ročník 1974, který byl o něco větší než standardní model a měl více prostoru na zavazadla. (J.F.B.)

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 10 (2017) (epizoda) (S01E10)

  • Finále 1. série pojednává o případu Darrella Gena Deviera (Adam Zastrow), který Holden Ford (Jonathan Groff) a Bill Tench (Holt McCallany) řeší metodami vytvořenými na základě jejich rozhovorů se sériovými vrahy. Seriál byl inspirován knihou "Mindhunter: Lovci myšlenek" bývalého agenta FBI Johna E. Douglase. Devier ve skutečnosti žil v Georgii, ořezával stromy v sousedství, kde byla znásilněna a zabita 12letá Marie Francese Stonerová. Douglas během výslechu skutečně použil vyšetřovací taktiky jako detektivové v seriálu. Tedy falešnou složka papírů, která působí dojmem, že má hodně usvědčujících důkazů, naznačování, že oběť si o to říkala, a krvavý kus kamene položený před ní. (Macik1982)

Reklama

Reklama