Reklama

Reklama

Soudkyně Barbara

(pořad)
Reality-TV / Drama
Česko, 2015, 60 min

Účinkují:

Pavlína Kafková, Simona Prasková, Renáta Názlerová, Jaroslav Mendel, Josef Mádle, Ondřej Lechnýř, Lenka Vacvalová, Anna Polcarová, Karolína Hrůzová - Hlaváčková, Štěpán Vlček, Daniel Dítě (více)

Obsahy(1)

Skutečné příběhy ze soudních síní. Nesmlouvavá, neomylná a spravedlivá – soudkyně Barbara rozhoduje, kde je pravda. (TV Barrandov)

Recenze (263)

MajklCZsk odpad!

všechny recenze uživatele

Když se naši bratia vyrukovali na Jojce se Súdnou siení, tak byla jen otázka času, než se toho chytí nějaká česká televize. A samozřejmě, kdo by to byl jiný, než televize s ještě horšími pořady, než má Nova zprávy, Barandov? Soudkyně Barbara... jak bych to jen popsal... mezitímco herci ve slovenské verzi se aspoň pokouší hrát, tak v Barboře na to dlabou. Všechno se to snaží vypadat natolik uvěřitelně, že to spíše působí odporně a směšně. Ani nechápu, proč se to jmenuje Soudkyně Barbora, když nás zajímá případ a ne ta "soudkyně". Odpad, jak vyšitý! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Trochu mi uniká, proč tento pořad má tak nízké hodnocení. Asi někomu vadí, že lze v určitém směru v televizi lhát, jinak si to nedovedu vysvětlit. Ač se pořad dušuje skutečnými příběhy ze soudních síní, jenom blázen a hlupák a naivka by si mohl myslet, že se jedná o 100% skutečné soudní řízení. Buď je to celé jen inscenace nějakého skutečného soudního případu, který se ale už odehrál (koneckonců z toho mohou vycházet i závěrečné medailonky "co se stalo pak"), případně se jedná o domluvu obou stran na uposlechnutí rozhodnutí třetí strany, tak jak je tomu u americké Judge Judy. První možnosti nahrává fakt, že obě soudkyně Barbary, dámy Prasková a Kafková, jsou zkušené herečky a mají za sebou každá několik TV filmů a seriálů. Ale. Jedno velké ale, kterým by se dala omluvit prakticky celá oblast fikce kinematografické, knižní, hudební, divadelní a další. Je to příjemné médium pro rozpoutání diskuse nad tím, kdo má jaké morální hodnoty, kdo by měl soud vyhrát i kdo už něco podobného zažil a kdo by se nad sebou mohl zamyslet. To si myslím, že by se z toho dalo odnést a ne se soustředit zbytečně mnoho na to, že je ta či ona kauza banální (chválím propojení s moderátorem zpráv a ukotvením v realitě) nebo že někomu nebyl nadělen dostatečný herecký talent. Co mi ale vadí je fakt, že soudkyně akorát vynáší rozsudek a nerozdává rozumy jako např. Judge Judy (která ovšem byla skutečnou právničkou a prokurátorkou) a že ve výsledku pod rouškou reality TV tento pořad dost zkresluje skutečné soudní řízení. Celkově tedy jako podvečerní zvuková kulisa dobré, jako plnohodnotná zábava však nedostačující. ()

Reklama

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

V životě jsem rozhodně častěji žehlil než vyměňoval baterky v televizním ovladači, a to že nežehlím. Vážně jsem si myslel, že vybít ty dvě tužkový mrchy přepínáním kanálů prostě není možný. A kdyby přece, jaká je pravděpodobnost, že se zaseknete zrovna na Barrandově v soudkyni Báře? Já vám povím, jak velká ta pravděpodobnost je. Asi tak trojnásobně menší, než že kdyby se konala olympiáda v debilitě mezi krůtama, skončí Barča hůř jak první. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Nápad a námět je dobrý, totéž se ovšem nedá povědět o zpracování. Nejdřív k prvně zmíněnému: České pravní prostředí je jiné, než známe hlavně z amerických seriálů, takže si o zpracování říkala. Dále případy jsou zajímavé a vcelku spletité někdy až se šokujícími zvraty, ale prý vše podle skutečných případů. Každý díl je jeden případ a je ukončen i dovětkem co se s stranami sporu dělo potom. A nyní k tomu zpracování: Co to jako má kurva být?! Soud v "obýváku"?! Když něco takového točím, tak udělám soudní síň podle skutečnosti, ne jako něco ve stylu studia talk show starého pořadu Áčko (posezení pro přítomné diváky či již vyslechnuté svědky) doplněné knihovnami za zády "soudkyně, obhajoby a obžaloby". Taky takové to "svědek" mluví se štábem o něčem co případ posune dál nebo zkomplikuje a pak až přijde a výslechem se dovídáme vše, bych dal pryč. Soudkyně je taky na "přes držku", kde jen suše vyhrožuje pokutou pro pohrdání soudem atp. a dělá, že si něco zapisuje. Buťo to měli natočit jako klasický seriál v běžné soudní siní nebo jako dokudrama nebo pozvání pravých účastníků těchto sporů do pořadu, kde by vyprávěli jak to bylo. Tyhle vcelku zajímavé případy by si to zasloužily. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stane, že česká verzia je horšia ako slovenská. Mám rada našu súdnu sieň a občas, keď mám náladu tak si ju pustím. Akurát že som mala poslednou dobou pocit, že to ide dolu vodou, tak reku, že sa pokúsim, aj naprieč veeeľmi zlým hodnoteniam, si pár častí pozrieť aj s tejto vašej českej. Mám ich teda za sebou viacero, vrátane tej s pani Žizkovou, a musím teda povedať že navzdory približne rovnakému prostrediu, kamere, priebehu, je pani sudkyňa koza, dialógy prijebané, názory debilné, argumenty žiadne a právnici kokoti, aspoň podaktorí. Ale musím súhlasiť s výrazom "Guilty pleasure". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Nakrúcanie prebiehalo v Bratislave v kulisách totožných so slovenskou verziou. (VasylDeBylak)
  • Herci Lenka Vacvalová a Jaroslav Mendel jsou ve skutečnosti původem ze Slovenska, ovšem jejich čeština je na tak vysoké úrovni, že v pořadu vystupují jako čeští advokáti. (ČSFD)
  • Za jeden natáčecí den se natočí celkem 4 díly. (ČSFD)

Reklama

Reklama