Reklama

Reklama

VOD (1)

Komisař Mattei (Daniel Auteuil) se chystá zatknout známý gang bankovních lupičů. Do střetu s policií ovšem zasáhne dobře ukrytý odstřelovač (Mathieu Kassovitz), který zastřelí několik policistů a díky kterému se zlodějům podaří uniknout. Jeden z nich je však vážně zraněn, což gang donutí ke změně plánu. Zatímco vyhledají lékaře (Olivier Gourmet), u kterého se ukryjí, komisař Mattei vyhlásí masivní pátrání... Vyšetřování komplikuje fakt, že záhadný odstřelovač de facto neexistuje a najít sebemenší důkaz, který by ho usvědčil, je takřka nemožné. S výsměchem do tváře je komisař Mattei nucen použít jiných prostředků, jak vraha usvědčit. (North Video)

(více)

Recenze (52)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To byla taková změť příběhů zbytečně překombinovaných, že to je škoda. Francouzský kriminálky mívají svoje kouzlo, ale tady toho bylo moc. A přitom se to na začátku vůbec nezdá - bankovní loupež, vyšetřování, pátrání... ale pak najednou doktor, kterej má svou úchylku, jedna část skupiny, druhá část skupiny, ten proti tomu, jeden proti druhýmu, všichni proti všem. Myslím, že si tvůrci moc neujasnili, co a o čem chtějí vlastně točit. A to je zásadní kámen úrazu, kterej filmu škodí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROBUĎ SE, KAMINSKI. KÁMOŠI TĚ POSLALI ZA MŘÍŽE A ZABILI JEDINOU OSOBU, KTERÁ TI MOHLA POMOCT…“ /// Zajímavej námět, taková francouzská atmosféra (pár vět – obrázky (spíš temnější) – sem tam akcička – šanson (pozn. pro milovníky) (šansonu)) a příběh plnej kriminálnickejch starostí. To je tak, když uděláte banku (ne Blanku… i když tenkrát…). Hledání sráčů sráčem a pak ještě něco navíc. Postav k likvidaci je tady celkem dost a furt si nejsem jistej, jestli zde nebylo myšlenkovejch pochodů (a tedy situací k řešení) víc než bylo třeba. Za což ale M.Placido nemůže. Jo, není to špatný. Jen to nemá čím ,,našlápnout“. I když Mathieu Kassovitz je herecká sázka na jistotu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Francouzskej film bych kvůli žádný holce neopustil (zvlášť když ho točil Ital). 2.) Zjistím, že na jít na banku se snajprem, není zas taková píčovina. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nic nadprůměrného, i když to sází na dobré herce. Nemusím ani dodávat, že francouzský kriminální film na gangsterské téma už není to, co býval. Kam se poděl ten pověstný galský esprit sedmdesátých a osmdesátých let? Čekal jsem více od kriminálního dramatu, a ono nic. Dějová stavba od prvního okamžiku spoléhá spíše na akci a střílečky. Postavy se zbytečně větví na dvě linie zločinů. Přitom sadistický doktor i bývalý odstřelovač jsou ledabyle načrtnuti. To děj dost oslabuje. Další z filmů, na který honem rychle zapomenu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Spravodlivosť je spravodlivosť, ale kto si ju zaslúži ako prvý? Má právo na život ostreľovač, ktorý bez milosti zastrelil asi desiatku policajtov? Má právo na život doktor, ktorý si svoje zvrhlé chúťky vybíja na mladých dievčatách, ktoré následne zavraždí? Má právo na život vojak, ktorý zošalie a začne popravovať nevinných civilistov? Tradičná francúzska kriminálka s neľahkým prípadom, začínajúcim zdanlivo obyčajným, profesionálnym bankovým prepadom, ktorý sa postupne rozvetvuje až zasiahne dokonca do tragédie, prenasledujúcej komisára Matteia po celý život. Jediný problém je, že sa film zo začiatku pomaly tiahne a chvíľku trvá, kým dej začne dávať zmysel. Od brutálne vraždy odstreľovačovej advokátky film začína naberať na obrátkach, a ku koncu je vidno, že z neho mohol byť aj vďaka klasickému francúzskemu kriminálnemu hercovi Danielovi Auteuilovi výborný film. Takto len mierne nadpriemerný. P.S.: Olivier Gourmet vyzerá ako Warren Oates v najlepších rokoch. To je poklona. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám ráda evropský neonoir, i když používá tak rychlý střih, že někdy scéna ještě nezačne a už ji střídá jiná. Jako vždy skvělý Auteuil nebyl překvapivě jediným uhrančivým hercem na scéně. Zato zcela zanikla Fanny Ardantová. Tento zřejmě nejtmavší film francouzské kinematografie mi sice nepatrně připomíná Sedm, ale stále zůstává evropský. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za ten závěr přidávám hvězdičku navíc. Kriminálky moc nemusím, ale tahle se řadí mezi ty lepší, co jsem zatím viděl. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Úvodní dialog komisaře se zatčeným zločincem sliboval výjimečný zážitek, ale pak se rozjel nepřehledný děj plný spousty bleskově načrtlých událostí v doprovodu iritujícího střihu. Placidova překombinovaná akční slátanina dává spřízněnému divákovi teprve s politováním poznat, že slavná éra francouzských krimi je dávno nenávratně pryč, dokonce výjimečně selhává i takový Daniel Auteuil, neb do role akčního hrdiny se při vší úctě nehodí. Povětšinou jsem sice nestíhal sledovat detaily, uvědomovat si souvislosti či zamýšlet se nad postavami, ale ono je to asi jedno, protože už scénář velmi plytce klouže po povrchu, mám pocit, že děj tu pro tvůrce slouží povětšinou spíše jako zástěra pro rádoby efektně nasnímanou akci. Vedle působivé temné atmosféry, která je ve výsledku prakticky k ničemu, zůstává jedním z mála kladů výkon Mathieua Kassovitze, který svou postavu odstřelovače obdařil nesmírně podmanivými hypnotickými pohledy. Kassowitz mě kromě samotného výkonu fascinoval i tím, že se mu něco tak výjimečného vůbec chce odvádět i v něčem takhle naprosto ubohém. Bez Kassovitze by zřejmě Snajpr u mě skončil na hranici odpadu. 35% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film se odvíjí úplně jinak, než původně naznačuje, ale už v prvních minutách ukazuje, že se nebude jednat o dobrou, temnou kriminálku a časem to je ještě horší. Ničím zajímavý, neatmosferický a nudný krimi thriller, který nedokáže zaujmout ani dějem, ani herci. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na francouzské poměry je to hodně, hodně slabé, je to téměř na dvé hvězdičky. Daniel je univerzál, ale přece jen si myslím, že mu nejvíc sedí právě kriminálky, o to víc je škoda, že se upsal Cattanimu do filmu, jemuž podráží nohy scénář, během bezmála devadesáti minut je divák seznámen s tolika událostmi, že je nestačí vstřebat, navíc ani jedna není rozpracována podrobněji a některá z nich vykazuje známky hlouposti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Francouzi kriminálky umí. Tentokrát nabídli příběh o několika vrstvách, které se postupně slévají do jednoho celku. Akční stránka není vůbec od věci, přičemž úvodní přestřelka mě ne přímo nadchla, ale určitě intenzivně upoutala mojí pozornost. Atmosféra je pro Francouze typicky studená a výborně zahrál nejen Auteuil, ale i Mathieu Kassovitz. Podle hodnocení jsem příliš nečekal, ale dostal jsem víc než slušný 80% krimi-thriller. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Podle doktorů mám neoperovatelnej nádor na mozku !! Myslel jsem, že umírám, migrény byly čím dál horší !! Dalo se to snášet jen díky morfinu.." Rozhodně nemůžu říct, že by mě poslední snímek Michela Placida coby velmi temně a pesimisticky, se všemi těmi tmavě modrými odstíny, laděný thriller nebavil, mimochodem inspirace tvůrců Osudovým kruhem Jean-Pierra Melvilla je dost zjevná, ostatně Francouzi, teď pomiňme, že Placido je Ital, tyhle žánrovky vždy skvěle ovládali a pak jména jako Daniel Auteil či Mathieu Kassovitz, byť ten u mě platí dík famózním atmosférickým Purpurovým řekám především za báječného režiséra, již dlouhá léta znamenají velkou záruku herecké kvality !! Ani Olivier Gourmet však se svým parádním úchylákem rozhodně za zmiňovanými hvězdami francouzského filmu nezaostává, mě osobně moc příjemně překvapil !! Snajpr staví především na faktu, že prakticky vyjma finálního střetu komisaře Matteiho s Kaminskym divák nemá šanci uhodnout, jakým směrem se bude příběh dále ubírat, podobně těžko předvídatelný kousek jsem opravdu dlouho neviděl !! K parádní a velmi neotřelé atmosféře, zde je opravdu třeba Michela Placida pochválit, přispívá i dost vydařený soundtrack dua Nicolas Errèr, Evgueni Galperine, navíc divák nesleduje obvyklé hollywodsky ploché postavičky, ačkoliv právě tento klad značně upozaďuje skutečnost, že film působí hodně okleštěným dojmem, jakoby podstatná část filmu zmizela ve střižně, a já se tak nakonec cítil docela podvedený.. Le Guetteur disponoval obrovským potenciálem stát se hodně velkou peckou, bohužel se však někde, ostatně ukažme si viníka, tedy postprodukci, stala chyba !! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdo neví, kdo jsi, nikdo tě nezná........... Nesympatičtí herci, divný scénář a hudba na prd. Já to odstřílím za jednu hvězdu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zkušený komisař Mattei plánuje zatčení gangu, který přepadává banky, v tu chvíli netuší, že na střeše je odstřelovač.. Navíc má každý ze zúčastněných svého vlastního kostlivce ve skříni. Potemnělá kriminálka s hutnou atmosférou, opět skvělý Daniel Auteuil i jeho „protivník“ Mathieu Kassovitz předvedl zajímavou hereckou kreaci a hypnotický pohled.. Velice oceňuji hru tvůrců s divákem, ten totiž vůbec nemá šanci vytušit, jakým směrem se příběh bude ubírat.. Závěr mě překvapil.. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film jsem koupila v levném prodeji za 20,- Kč. Měla jsem radost, že jsem koupila francouzský film " za hubičku". Měla jsem doma na návštěvě vnuka a tak jsme se těšili jak si to večer pustíme. Ouha ! Už prvních 20 minut určilo to, že jsme se začali po sobě dívat a měli zajímavé poznámky, které zde nechci zveřejňovat. V podstatě plně souhlasím s komentářem kolegy TAHIT, který se táže nikoliv "kam se poděla sedma rota", ale : KAM SE PODĚL FRANCOUZSKÝ ESPRIT kriminálek ? Asi to bude obyčejným zjištěním, že generační hvězdy filmu 70. a 80. let vymřeli a s nimi i vynikající režiséři a scenáristé. Jistě jste postřehli ten fakt, když u nás zemřel pan Jaroslav Dietl , tak nastalo seriálové dusno a pusto. To s malými obměnami trvá dodnes. Ty mýdlové kraviny, které hercům slouží jako "penězovody", nestojí ani za zapnutí televizoru. Ale abych byla spravedlivá, tak čestnou výjimku tvoří "Kriminálka Anděl". ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem se nemohla rozhodnout, nakolik ohodnotit tenhle režisérský počin Michele Placida, ale rozhodně tenhle temným zabarvením natočený film nebyl špatný. Komisař Mattei v podání Daniela Auteila má těžkou hlavu -přepadení banky, kdy práci policie zhatí evidentně špičkový snajpr a dilema, za jakých okolností zemřel jeho syn na misi v Afghánistanu? Co když všechno souvisí se vším, zvláště, když snajpr vlastně vůbec neexistuje...slušná krimi, s dobrými akcemi i hudbou. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film, který dokáže při bleskové délce 80 minut říct víc, než některé filmy za dvě hodiny. Placido je překvapivě dobrý režisér a tak i když se ve filmu řeší víc dějových linek, není příběh nějak zmatený a v ději se dobře orientuje. Navíc se tvůrcům podařilo i to, že divákovi sympatie nejsou jen na straně policie, ale i odstřelovače a to i přesto, že v úvodu filmu chladnokrevně postřílí několik lidí. Akční scény jsou velmi dobře a profesionálně natočené a nechybí jim drajv a intenzita. Celkově velmi slušný a svižný film, který příjemně překvapil. +++++ Jinak obrazový formát je původně 2.35 : 1 , na dvd je bohužel opět v ořezu 1.85 : 1. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Mychele Placido /Kriminalni roman 2005/ natocil velmi dobry krymy fryler na cele s Danielom Auteuilom /Jean Od Floretty, Manon od Pramene, Valka Policajtu/. Teda Auteuil a strielacky mi nejdu velmi dohromady, ale tuna ide fakt o kvalitnu filmovu jazdu, od zaciatku film chyti tempo, odbociek je len minimum a najde sa aj strhujucejsi moment. Dialogy su vyborne a Fanny Ardent /Konecne Nedele/ aj napriek veku stale vyborna. Trochu to pripomina Sev7en, ale film je to stale europsky a chvalaVajpeyyemu toto s Blbowoodom nema nic spolocne : 76 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě tenhle filmek nijak nenadchnul,ale postupně se to vykrystalizovalo v docela slušnou krimi šmrncnutou thrillerem.60%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film vyžaduje plnú pozornosť na pochopenie všetkých tých vzťahov a scén odohrávajúcich sa v tieňoch a nociach. Inak solídne krimi s fajn zápletkou a prekvapivým koncom. 3 z 5 ()

Reklama

Reklama