Reklama

Reklama

Most - Série 2

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2013, 9 h 34 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Rafael Pettersson, Lars Simonsen, Vickie Bak Laursen, Henrik Lundström, Daniel Adolfsson, Puk Scharbau (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (62)

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S02: Tempo nepolevuje a stále baví ***** ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma ekoterorismu je v severských zemích mnohem citlivější než u nás. Seveřani mají k přírodě blíž, takže ty následky globalizace, změny klimatu a drancování naší planety mají v přímém přenosu. Díky tématu z oblasti útoků pomocí virů, předběhl Most dobu a je takovým prequelem dnešní coronopaniky. První polovina druhé řady mě i proto moc nebavila. Rádobyvznešenými ideály vedené teroristické činy mi připadají stupidní a filmy o nich, jsou pro mnoho pomatenců návodné. Nicméně poslední epizoda byla natolik intenzivní, že plně ospravedlňuje tu rozvláčnost epizod předchozích. Druhá řada je i přes ten ekosmrádek především příběhem o ztrátách. O osobních obětech, o tom, že někdy dostanete do srdce tolik ran, že vám z něj zůstane jen torzo a rozčarované zjištění, že s tou bolestí vám nikdo nepomůže. Napsat, že poslední díl zůstal otevřený pro třetí řadu, je až úsměvně nedostatečné. Posledních pět minut nadělilo všem fanouškům Sagy a Martina nepodmíněný dvouletý trest v podobě čekání na to, jak to bude dál. Naštěstí jsem s Mostem začal až teď, takže se chystám na další víkendový maraton. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chladnější, depresivnější a tím pádem i trochu odtažitější nástupce výborné první série. Je potěšující, že se tým scénáristů nechtěl opakovat, a i když narativní struktura opakuje vzorec nastavený předchozí sérii, nebojí se divákům seriál předestřít několik změn. Tentokrát nesledujeme trestné činy jednotlivce, ale stáváme se součástí rozsáhlého plánu strukturovaného vyššího zla, jež operuje na více rovinách. V závěru nás kromě dějového twistu, čeká spíše nepříjemné vystřízlivění, neboť vyřešení hlavní zápletky rozhodně nepřináší očekávanou katarzi. Solidní depka. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní příběh druhé série je výrazně propracovanější a preciznější, než děj série první. Žádné velké nelogičnosti se neobjevují, dokonce diváka překvapí pár zajímavých zvratů a nečekaných vyvrcholení. Na druhou stranu Martinova linka začíná být dost otravná, Sága ztrácí své kouzlo a spolu s divákem se příběhem spíš jenom tak plácá. Celkově tuto sérii hodnotím jako relativně slabší, přeci jen tam takového toho konverzačního balastu bylo trochu moc. V třetí sérii snad vypilují jak příběh, tak charaktery hlavních postav. Celkově to za druhou sérii vidím na 74 %. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak tvůrci přišli s trochu jiným přístupem a seznámili nás s prvotními pachateli hned na začátku... Helin a Bodnia hrají v této sezóně snad ještě lépe než v té první a ačkoliv se mi zápletka první série asi líbila víc, finále je nakonec možná velkolepější... Co dodat - jestli jste ještě tuto sérii neviděli, rychle to běžte napravit... ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama