Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

A jéje,-parta žíznivých wermachťáků cupitá v písku a je na nich až moc vidět,jak levný kompars to je. Ve spojenecké grupě už chybí jen rus,čech,polák a žid,-a měli bychom tu komplet protiněměckou alianci.Belushi jako vopravdickej dvrďák všech tvrďáků natvrdlík.Fakt zlej a záludnej německej pilot.Jedna laciná srdcervoucí scéna za druhou. Laciný všecko,scénarista idiot,příběh debil a označení Tv film to taky nezachrání. Ještě že tam měli ten geniální tank Lulubelku(??!!),jenž dokázal tu hrstku statečných vojínů smrtí pohrdajících povozit po Sahaře při spotřebě asi tak deset litrů nafty na sto kilometrů a ani jednou nezapadnout. Ještě že tak! (větší žánrovou zhovadilost jsem od dob Zelených baretů, a Zachraňtě matláka Ryana neviděl!) ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Aj po dlhej dobe, ked som tento film videl naposledy, ma to znova bavilo sledovat ako kedysi. Dobre vyvijajuci dej filmu sa zavrsil branenim studny uprostred zrucanin v pusti. Samotne boje boli dobre premyslene a aj kamerove zabery boli na spravnom mieste a nie mimo diania filmu, kde by ste to najviac nepotrebovali. ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Ani jsem si nevšiml, že teprve dneska jsem tomuhle filmu přiřadil hodnocení, přitom je to jedna z mých srdcových záležitostí a to zhruba několik let. Minimálně jednou ročně to osvěžím a tohle je ten případ, kdy to stojí za to pustit pozdě v noci. Film pak nabírá absolutně několikanásobnou kvalitu a divák v posteli prožívá filmovou erekci. Já to tedy takhle mám a nestydím se za to. James Belushi, druhá světová válka, výborné prostředí, děj, herci, dlouhá stopáž a hravě zvládnuté dialogy, to vše tvoří 5ti hvězdičkové hodnocení. Nemám si na co stěžovat, opravdu jedna z mých oblíbených klasik. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Autoři se snažili do filmu nacpat co nejvíc národností, které se války v Africe účastnily. Jinak je to strašná ptákovina, asi jako když jsme si hráli na válku s klukama (aneb "představujou si to jako Hurvínek válku"). Klasický výtvor Briana Trencharda-Smithe (jen se podívejte na jeho tvorbu). Jedna hvězda za interiér tanku M3 Lee. ()

bangee 

všechny recenze uživatele

Já jsem se vcelku bavil, Belushi překvapil, koukat se na to dá. Co mě dostalo byl právě tak trochu netypický příběh, kde je to teda trochu přehnané, ale nemyslím si, že by to bylo až tak nemožné (mám samozřejmě na mysli obléhaní studny wehrmachtem). Celkově jsem z filmu cítil to napjetí a cukání v těle kvůli nervozitě, že zítra nebudu mít co pít... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)

Reklama

Reklama