Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, ku ktorému som sa dostal čírou náhodou jedného neskorého večera na TV Nova pár rokov dozadu. Jim Belushi v obkolesení strachu z vojska aj smrteľnej púšte. Taký Fury 0.1. Nechcel by som zažiť. Je to TV produkcia takže tie štyri hviezdy berte na pomery TV produkcie danej doby. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takto vynikající TV film se jen tak nevidí. Ani tak chvilkami nepůsobí (spíš film 1.ligy), ale určitě tento film nestojí na rozpočtu. Film tvoří výborné charakterní postavy, Belushi dokázal zahrát kvalitní postavu (asi nejlepší výkon z toho to filmu) takový „nadčasový“ Tom Hanks (Zach.V.RA...) Kvalitní válečný film, který by se měl vidět – určitě patří mezi ty lepší-! ()

Reklama

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Když jsem na začátku filmu zahlédl jméno James Belushi, měl jsem sto chutí přehodit výhybku na nějakou jinou výživnější hovadinu. Vydržel jsem a byl jsem příjemně překvapen. Začalo to slibně, každou chvilku jsem čekal nějakou blbost, která mě nadobro odradí, ale věřte nebo ne, ono to mělo i příběh!! A ten mě natolik vtáhl, že jsem si zbytek snímku plně užil a Belushi si u mě mírně napravil reputaci. Byl to velice nadprůměrný televizní film... ()

Jerryklicha 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl snad tisíckrát, a pořád se na něj mohu koukat. Výborný herecký výkon Jamese Belushiho. Pointa je v tom, že parta vojáků brání studnu, ve které vlastně vůbec není voda. Akce, přestřelky, ale dokonce i humor v podání francouzkého vojáka, který vypráví vtipně, jak doma jedl sýr, pil víno a jedl k tomu cibuli :) ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Typická amerikánská válečná slátanina o hrdinných Američanech a ublížených spojencích a zlých tupých fašounech a náccích. Američani, Angláni, Frantíci, zajatej Ital a Němec a jeden bubák společně tábořej u vyschlý studny, kterou bráněj před Afrika Korpsem podnikajícím davové útoky po vzoru Sovětů. Chvílemi jsem nevěděl, jestli brečet, nebo se smáti. Pro někoho to však jistě bude slušné odreagování. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)

Reklama

Reklama