Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Navíc, i když se teda můžu mýlit, bych řekl, že Fassy zrovna dvakrát prototyp hollywoodskýho fešáka není, určitě menší než Clive Owen... :-)

Je fakt, že Harry by měl mít takový skinheadský vzezření... ale na to kálí pes, Fassbender bude výbornej, výborně rozervanej, věřím tomu :-)

na příspěvěk reagoval Brakant

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Brakant

V Norsku to zůstává, ne? A máme přesně opačné "vstupy"; mě by to od Tylduma zajímalo řádově méně než od Alfredsona, byť bych raději kdyby právě kvůli tomuhle nepustil k vodě/neodložil adaptaci Bratrů Lví srdce...

na příspěvěk reagoval Brakant

Brakant

Brakant (hodnocení, recenze)

Noo, nevím. Knížky od Nesba mám přečtené skoro všechny, paradoxně Sněhuláka ještě ne. Na jednu stranu jsme rád, že se toho někdo ujal, na druhou stranu ve mě tahle sestava vzbuzuje rozpaky. Rejžou počínaje a obsazením fešáka Fassbendera do role Harry Holea konče. Kdyby to točil Tyldum, co perfektně zmáknul LOvce hlav a děj by zůstal na severu Evropy, byl bych klidnější. A do role Harryho bych osobně obsadil....nekamenujte mě... Clivea Owena. No tak snad to nebude takový průser, jako Kurt Wallander v Brannaghově podání. 

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Misa Bednar je aspon slusny herec, aj ked ja na c´hlapy nejsem a mam ho na haku. Pribehom to vyzera byt  na klasicku detektivku, obavanm sa len mena toho rezisera, prehlad uz mam, ale toto meno mi  jaxi nic nehovori 

Cappuccino

Cappuccino (hodnocení, recenze)

netahlo

A o Scorsesem píšu " It was reported in 2011 that the Oscar-winning American veteran film-maker would direct The Snowman, but he will now take an executive producer's role." 

vito_corle

vito_corle (hodnocení, recenze)

mě se prostě plakát nelíbí kdyby třeba tam byl Fassbender a třeba Ferguson a zvolil bych jiné pozadí třeba světle modré nebo jen světle moderé pozadí a na něm sněhuláka 

DeathTheKid

DeathTheKid (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Nevím, nevím... Bellman je v knize popsaný, sice s kožní vadou, ale jako přitažlivý. Zrovna i ta Klimerova palice, rysy atd. mi docela dost sedí. Možná i Damon nebo dokonce Pitt (i když nemají 40, ale taky 50). Možná by byl ideální Alexander Skarsgård.

na příspěvěk reagoval viktorka181

DeathTheKid

DeathTheKid (hodnocení, recenze)

Počkat, ve kterém díle měl Harry v bytě tu plíseň? Levhart nebo právě Sněhulák? Na druhou stranu, Kilmer, leč na tu roli starý, by seděl i na Bellmana, jenže ten je typově tak max na 40 let a hlavně je až z Levharta. No uvidíme.

na příspěvěk reagoval vito_corle, Cappuccino, L_O_U_S

Cappuccino

Cappuccino (hodnocení, recenze)

Shaman1135

Mne nie, knihu som čítal, ale keď napíšeš o mrazničke a určitej postave (rýchlo dopne, že sa jedná o smrť) a niekto si to prečíta, môže mať skazenú jednu z hlavných poínt. Nemyslel som to v zlom ;-) peace.

Uživatel Shaman1135 smazal svůj příspěvek.

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Tak to snad ne? To ma bejt mladej dokonalej dokturek,ne? I kdyz teda, kdyz vime, kdo ma hrat Rachel, tak k ni by, pravda, asi sedel i ten Kilmer:))

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama