Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stačí jedna malá lež a nic už nebude jako dřív... Čtyřicátník Lucas má za sebou rozvod a pracovní přeložení z postu učitele na vychovatele ve školce. Ale postupně se začíná upínat k optimistickým vyhlídkám, navíc má své dlouholeté přátele a v komunitě rodného maloměsta je oblíbený. Stačí ale jedna malá lež a vše začne brát za své. Kamarádství náhle nahlodává nejistota a zneklidnění, ale nikdo jakoby ani nechtěl slyšet Lucasovu verzi. Prohlubující se nedůvěra eskaluje do otevřené agresivity, ale Lucas se nehodlá vzdát a jde hlavou proti zdi. Intenzivně gradující drama naplňuje diváky svíravým napětím, zatímco bez příliš okatých schémat vykresluje nemilosrdnou štvanici na nevinného člověka, ale i jeho urputný boj za svou důstojnost. (Česká televize)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Extrakritik

Toho psa bych vůbec neřešil - řekl bych, že je to ''taková'' normální pomstička, která se ještě víc stupňovala. Film je skvělej!

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Co mě nejvíc nasralo na filmu bylo to,že mu zabijou psa,kterej za nic nemůže.I kdyby to hlavní hrdina skutečně udělal,tak mu přeci nezabiju psa.A myslím si,že většina lidí se tam chovali jako dementi.

route60

route60 (hodnocení, recenze)

Většina lidí odsuzuje tu malou ano zalhala ale hlavně někteří (kamarádi) se zachovali jako naprosté hovada.

Baronne

Baronne (hodnocení, recenze)

Klářina matka poštvávala celou tu dobu toho jeho kámoše proti němu, že? Kunda jedna

TammiLargo

TammiLargo (hodnocení, recenze)

Včera jsem se dívala na Submarino a všimla jsem si, že v Honu použil Vinterberg stejné natáčecí lokace - kostel, Lucasův dům, stejné náměstí, školka :) A pak, že BBC recykluje :D (nemyslím to špatně) :D Má to své kouzlo. :))

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Kdo by řekl, že tak jasná závěrečná scéna bude tolik let budit u všech naprosto retardované teorie :D

na příspěvěk reagoval mahler

flycross

flycross (hodnocení, recenze)

Dana456

K posledni odpovedi, to bych nerekl. Strelec je tam jasne ukazany, proste mu chtel nekdo ukazat, ze mu to nezere, ze ho ma stale za zneuzivace, a mel by se bat...

Dana456

Dana456 (hodnocení, recenze)

Dobrý film. Ale povedal ten hlavný hrdina aspoň jedenkrát, že to, z čoho ho podozrievajú, neurobil? Len ušľachtilo pozeral a mlčal. Pekne sa zachoval jeho syn, keď jediný povedal to, čo sme si niektorí mysleli: ty mrcho malá, proč lžeš? Bolo mi ho ľúto.  Posledné scény dokazujú, že následkov sa človek tak ľahko nezbaví. Lucas sa zľakol výstrelu, ktorý nebol určený jemu a videl strelca, ktorý tam nebol.

na příspěvěk reagoval flycross, baubas

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Artigas

a proč bereš filmy jako fakta, které se staly? filmy na tebe nemají působit dojmem, že tomu musíš věřit, ale mají na tebe zapůsobit jinými způsoby... jestli chceš fakta, tak si pusť nějaký dokument, nebo si přečti zprávy na netu, či v novinách...

-Dawe-

-Dawe- (hodnocení, recenze)

Artigas

No vidíš, pro mě je to nejlepší severský film, který jsem viděl. Házet tenhle film po půl hodině do odpadu? Vážně?

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tak dnes dávala telka tento skvost. Díval jsem se jenom kvůli M.M., ale půl hodky stačilo. Co to jako bylo za sračku? Malá usoplená navíc nesympatická slepice a "drsné obvinění"??? Ten svět už fakt jde do (-.-), ale totálně. Chlap místo žaloby pro prachsprostou pomluvu se nechá málem zabít, fotr měl spratka seřezat, aby si nevymýšlel a fertyk. Velké zklamání, hovadina non plus ultra. Ze severu jsem zvyklý na mnohem vyšší kvalitu, tenhle téměř dvouhodinový "skvost" patří do odpadu. Divím se M.M., že do něčeho takového vůbec šel. Never again.

na příspěvěk reagoval -Dawe-, rounen

K.O.vi

K.O.vi (hodnocení, recenze)

Když se na ten film dívám, nechápu, proč ten člověk nejde na policii a nepodá trestní oznámení pro pomluvu... místo toho, aby se masochisticky nechal šikanovat od okolí.

Uživatel K.O.vi smazal svůj příspěvek.

Faw

Faw (hodnocení, recenze)

nechápu jednu věc. tenhle film hodnotilo 17 000 lidí, většině se dost líbíl. Předchozí Vinterbergů v film má jen tisíc něco hodnocení. To lidi vidlěli skvělý film a nikoho z nich nezajímá co třeba natočil režisér a tvůrce filmu předtím?

na příspěvěk reagoval mad_ness, Saraph, TammiLargo

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

melo.d

... ještě ti vysvětlím, proč si myslím, že střílet nemohl kdokoliv: Myslivci drží pospolu, takže z nich by si to nikdo nedovolil, + byl nevinen... Další jsou dospělí kámoši z města, rozumný člověk pochopí, že netřeba střelbou na někoho střílet, když mu byla prokázaná nevina, a přitom riskovat i možnost toho, že by se náhodou místo stromu trefil do něj, takoví dospělí pitomci fakt být nemohou, na to už mají dost rozumu a opět ještě k tomu když byl nevinen... poslední skupinkou jsou neznámí lidé, kteří by také nestříleli z důvodu, že Lucase vůbec neznají a nebudou se plíst do cizích záležitostí (každý má svých starostí dost)... Takže všechno nasvědčuje na mladšího kluka, který ignoruje veškeré aspekty a fakta... nic ho nezajímá, jenom pomsta - jenže neví jak to přesně bylo, prostě ze začátku byl Lucas viník a to mladému klukovi stačí na to, aby dosáhl svého... Takhle to vidím já, ale nebudu o svém názoru nikoho přesvědčovat... vycházím z toho jak znám lidi z okolí...

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

melo.d

mluvčího přímo nedělám, ale znám myslivce, kdysik jsem s nimi chodil na pivko často, a mohu ti říci, že ta partička drží pospolu i kdyby nevím co... a střílet nemohl kdokoliv, protože Lucas byl očištěn a nevinen... toť můj názor... samozřejmě neberu ti to, ale já to vidím jinak...

melo.d

melo.d (hodnocení, recenze)

Tyvole, rounen.. děláš myslivcům tiskového mluvčího? Každý rozumný člověk ví, že tiskoví mluvčí jsou jen užiteční idioti na zakrývání křiváren. A co se týče filmu, tak ten je tak děravá nelogická pičovina, že střílet mohl fakt kdokoliv. Evidentně bylo záměrem aby střelec nebyl poznat, takže nemá cenu ten zábět pitvat, protože tam klidně mohl postavit nějakého random statistu nebo komparz. Tečka.

na příspěvěk reagoval rounen, rounen

LilySnape

LilySnape (hodnocení, recenze)

Tak jsem tuto diskusi chtěla sledovat kvůli filmu, Madsovi, a možná všemu dalšímu... jen ne kvůli tom u, že sem člověk přijde za dva dny a je tu 24 nových příspěvků o ničem, jen o hádkách. No, alespoň , že se u Honu objevilo něco k Salvation ;-)

Asi to tu opustím, tohle nemá cenu :-(

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Dánové jdou do války

Dánové jdou do války

03.01.2014

Scenárista a režisér Tobias Lindholm se řadí mezi nejzajímavější mladé dánské tvůrce. Na režii i scénáři svého prvního celovečerního filmu se ještě podílel s kolegou Michaelem Noerem. Šlo o vězeňské… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama