Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obstojná britská kriminálka. Ze začátku mě to svou nepřirozenou drsňáckou křečí docela štvalo, ale po pár minutách jsem si zvyknul. Naštěstí se pořád něco děje, snímek je dostatečně napínavý a akční, takže nezbývá čas na otázky jako "Dává scénář smysl? Opravdu by se toto mohlo stát tímto způsobem?" a podobně. Jednou to zabaví spolehlivě, druhá projekce ale asi nehrozí. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Luxusní Britská kriminálka, která je doprovázená skvělou akcí a neskutečným humorem. Když jsem si film pouštěl, ani jsem netušil, o čem vlastně je, odkládal jsem ho, ale ani nebylo proč, protože jsem se královsky bavil. Námět je fakt dobrý, zpracování nemá chybičku, příběh je luxusně vygradovaný. Co se týče akce, je skvělá, působí realisticky, drsně, 2 souboje, 2 honičky a zbytek se střílí. Herecké obsazení, Ray Winstone je fakt borec, neuvěřitelně to tam kosí, O Benovi Drewovi platí to stejný, úplně žeru typ takových drsných poldů, kteří si stojí za svým, zbytek je slabší, ale jsem i tak spokojen. Kamera a celkově technické zpracování skvělé, akce přehledná a hudba fajn. Nesmím však zapomenout na ten humor, neskutečný komba do sebe parta poldů kosí, Winstone si sám ze sebe dělá prdel, směje se svému břichu, takhle to má vypadat! A jak jsem říkal, příběh je luxusně vygradován, Winstone se dostane na moment do vězení, spoustu věcí divák nečeká, kam se serou sračky s Bondem. Parádní prostředí, ve kterém se akce odehrává a ejvíc mně potěšilo, že konec působí dost otevřeně a možná se najde ještě něco, co by se dalo pochválit. // Akce mohlo být víc, ale to není zas takový zápor, soubojů je bohužel málo, ale cajk, no to je tak asi všechno, co bych vytkl, občas působí moc předvídatelně, někdy Winstone a Ben nejednají, dle mých představ. // Filmu není co vypíchnout, všechno šlape ve skvělém tempu, příběh je fakt parádní, vážně jsem nepočítal s tím, že mně film bude tak bavit, to je tím, že poldové jsou drsní, s nikým se neserou a sami ze sebe si dělají prdel. A ještě něco, Paul Anderson, který hraje hl. záporáka mi připomíná Kata z Prago Union :D, doufám, že bude cvajka. 10/10! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ray "pár let nazpět bych do té role byl ideální" Winstone a Ben "Tom Hardy zrovna nemohl, tak zavolali mě a na Hardyho mi udělali aspoň sestřih" Drew v reinkarnaci ostrovní žánrové klasiky, která v sedmdesátkách odstartovala a rovnou i nastavila standard všem těm špinavým nekompromisním kriminálkám o zkorumpovaných poldech, kteří nějakým tím výdělkem mimo oficiální plat nikdy nepohrdnou, pro ránu nejdou daleko a když už se náhodou na něco ptají, tak zásadně až poté co mají klouby sedřené do krve od manuální domluvy podezřelému. Smutné je, že nyní o cca čtyři desítky let později se autorům nedaří dostát ani tomu původnímu standardu; nemluvě o tom, že ten je díky (nejen) Shieldu či Engrenages přeci jen již někde zcela jinde. Navíc se tu po stránce drsnosti tlačí na pilu natolik, až je to mnohdy nechtěně směšné. I pouhý doušek ranní kávy je tu podán jako ta nejvíc nejdrsnější věc na planetě Zemi. A zamrzí to o to více, že v jádru tam ta přirozená nekašírovaná drsnost pod povrchem je, ne že ne. Jen je zabita vší tou lacinou hrou na "jsme drsní jako žádní druzí". ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Běžnej den v Engelandu: to si takhle jdete nakoupit pár diamantů do jednoho zapadlýho klenotnictví, ale protože asi vybíráte moc dlouho, naběhnou tam jakýsi Jugoši a střelej vás do krku, hm, smůla no. A přesně v tenhle moment vyjíždí hákovat do další šichty tady chlapci a děvčata z jakési jednotky jménem The Sweeney (o které jaktěživ nikdo neslyšel), aby vás už nikdy žádnej Jugoš do krku nestřelil... teda podle toho filmu je větší pravděpodobnost, že vás do něj střelí někdo z těch povedených detektivů, ale to je teď vedlejší, nezačínejte s tím zase, ti lidi na Trafalgar Square tam neměli co dělat, nějaký Trafalgar Square, pff, když už chci kurva střílet jak dement, tak si budu střílet, i když jsou kolem mě stovky lidí. Jo a ten polda si na tu kulku naběhl sám... dvakrát. Takže cože co? Jo, ten film je děsná pruda, pozérskej jak fanoušci Chelsea a logika tu dostává na prdel víc než otrok v SM salónu... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

The Sweeney? Co to je? Jo to je to anglické krimi o policejní jednotce. Ano, ten film jsem viděl, ale to je asi tak vše, co vám o tom řeknu. Zkrátka tenhle film se u mě ničím významným nezapsal. Nebylo to zlé, ale nic nového pod sluncem. Jenom vyzdvihnu hudební podkres, ten byl velmi dobrý. Nebudu to natahovat. 69% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)
  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)

Reklama

Reklama