Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

laik_60 

všechny recenze uživatele

No "Stathamovka" ani "MatDamonovka" to zrovna hneď nebola ale aj drsný Winstone mal niečo do seba, a ukázal , že aj v európe (anglicku) sa dajú točiť dobré a pozerateľné krimi, zasluhujúce minimálne triapol bodu. Len nech to nemá preboha sedem pokračovaní. Lebo sa im minú náboje ako v tom filme v najnevhodnejšej chvíli, či dokonca si rozbijú naozaj nosy v havarovaných autách (kurnik ten ujko je predsa len už starý na takú autonaháňačku), ale inač v pohode. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomenutí starých drsných francouzských a italských kriminálek a také toho, že tenhle žánr vždy uměli lépe Angličané ( i v literatuře), než Američani.Pozvolný rozjezd pomalu nabírá obrátky. První výrazné zrychlení je při honičce lupičů, kdy ještě tým drží celý pohromadě. Další adrenalin se pak dostaví v závěru. Člověk si při tom uvědomí, jak jsou současné automobilové honičky drsné, jak auta sviští maximální rychlostí a jak se při ní mohou honění i honiči zabít. Výborná hudba (anlická, že...autor je Skot) je v pomalých scénách táhle neklidná, při akci se řítí jako lavina šutráků. Londýn je snímán především jako futuristické město budoucnosti - mrakodrapy, sklo a ocel. Drsné místo, kde se odehrávají drsné příběhy. Pomsta chutná sladce! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mam rad drsny Britsky akcni kriminalky a tento film mi to opet potvrdil nema to sice zadnej genialni pribeh ale podobne jako napriklad Welcome to the punch sazi tenhle film na syrovost a uveritelnost rozpocet asi buhvijakej nebyl ale nevadi akce je slusne natocena a je ji dostatek ja jsem spokojen vim co od podobných snimku ocekavat a tady jsem to doslova a do pismene dostal ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zatímco americký vybíječ indiánů zoufale animuje obří roboty, aby natočil biják, anglický šlechtic se lehce pouští do poctivé kriminálky... No, dobře, uznávám, to už je trochu moc debilní a přehnaný... na komentář. Co takhle: Parta drsných policejních sweenee vyhlásí válku londýnskému podsvětí, což však má tragické důsledky a tak... Ne, to taky ne. To bych mohl taky vyzradit celý film. Ach, pán použivateľ "Ocino", jak moc mi chybíte, mohl jste mě vzít za ruku a společně bychom napsali dokonalý komentář. Ach, proč jen se za vámi zavřela vodní hladina, proč život svůj jste obětoval vlnám. Tolik lásky jste nám mohl dát, tolik dobra vykonat. A tak Dokonalý komentář, stejně jako Svatý grál, zůstává pomysleně ležet na stole v nejvyšší věži hradu bájné říše mrtvých Annwn. Buďte navždy proklet, pán použivateľ "Ocino"! Nenávidíme Vás! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hodne fajnový film od britov. Mám pocit, že Ray Winstone je drsnejší ako Neeson v 96 hodín. Každopádne veľké plus sú aj herci, ktorý mu sekundujú (Drew, Atwell). No najväčšie plus na celom filme je rozhodne je drsnosť, nekompromisnosť a agresivita, ktorú si Ray doslova užíva a neskutočne mu to sedí. S veľkým pupkom nemá problém zlomiť pár kostí a dôstojníkovi kefovať ženu, ktorá je v podaní Hayley Atwell brutálne sexi. Škoda len, že od polky keď Winstone a hlavne Atwell zmizne z plátna, celý film ako keby s najvyššieho rýchlostného stupňa podradil o jeden stupeň. Každopádne labužnícka a drsná kriminálka, ktorú poháňa vpred aj akčná hudba a ktorá s Winstonovým xsichtom s prehľadom môže zaparkovať medzi tie lepšie. Obľúbený soudntrack: Regan vs. Trebolt. 85% - 4* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)
  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)

Reklama

Reklama