Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (279)

dopitak 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal stopováním Mary Elizabeth Winstead, hraje tu malou roli Sutterovy sestry. Dlouho čekáte, že něco musí být, až nakonec zjistíte, že to bylo jedno velké klišé, povrchní příběh, nudné zakončení. Hlavní hrdina trochu presleyovského typu. Tragický dabing SDI pro HBO, v němž Miroslav Saic mluví všechny mužské postavy nad čtyřicet... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a uvěřitelná romantika s přesvědčivými a hlavně výbornými herci, jímž snadno uvěříte vše, co ve filmu řeknou nebo udělají. V daném žánru jeden z nejlepších filmů, za posledních několik let. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Hollywoodu došli krasavci? Tak to si můžu sledování romantických filmů rovnou odškrtnout, protože nesouměrných křivonosých tuctovců potkám denně víc, než bych si přála... šanci tentokrát nedostal ani trik s dlaní nataženou proti obrazovce, který mně s menší námahou umožní zaclonit neoblíbený objekt v případech, kdy ostatní přítomné okamžiky mají nějaké kouzlo, což jsem tady mohla rovnou vyloučit, vzhledem k obsazení další role, tentokrát ženské. K dokonání zkázy přispěla dialogová blábolivost, naprostá odfláknutost a nepřekousnutelné rozpory mezi tím, co se nám podsouvalo a tím, co bylo skutečně k vidění, např. Sutterova fixní idea vlastní oblíbenosti... O klišovitosti, přítomné v každém filmovém políčku, tak nemá smysl se zmiňovat, nakonec jsem, jako už poněkolikáté, při psaní komentáře samu sebe přesvědčila, že i filmový svinčík patří do odpadu, ledaže by tu jednu hvězdu z milosti zachránila Sutterova frekventovaná placatka, ze které bych při projekci usrkávala, ale takhle... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice hezký romantický film. Během celého filmu jsem si říkal, proč sakra já nemůžu mít takové štěstí?! Jinak akorát mi vadil ten závěr, to jak se Sutter zachoval, ale naštěstí poslední scéna filmu to zachrání. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Film, kterej dělá - počínaje castingem - jedno nešťastný rozhodnutí za druhym... jako sami teenageři. A tak nějak na styl těch samých teenagerů se přese všechno klopýtání taktak dobere zdárnýho konce. Aspoň toho zdánlivýho. (Další půlhodina už by The Spectacular Now zřejmě stála hvězdičku dolu.) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vážně mě to zklamalo. Celý film se snažím přenést přes fakt, že Miles Teller, kterého můžu i v Divergenci, kde hraje hajzla největšího kalibru, tu je prostě s prominutím čurák. Z filmů, které jsem letos viděl, patří Sutter mezi postavy, které mě nejvíce iritovaly a nejvíce jsem je nenáviděl. A to mě mrzí, protože ta poslední chvilka na konci, kdy si všechno uvědomil, byla asi jediná část filmu, kdy mi nevadil. A jinak je to prostě film, kterých jsme viděli tak tisíc, tenhle maximálěn s hlubším podtextem. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Je to tak moc úsporné, až ve mně z toho filmu nezbylo skoro nic. Snad jen výkon hlavního hrdiny. Civilní přístup mi byl sympatický, ale strašně mi tam chyběly výraznější scény, které bych rád viděl znovu. Miles Teller je ale bezchybný a celý film vlastně stojí na ústřední dvojici, která nemá problém ani s extra dlouhými záběry. Ale jinak jsem na vážkách... 70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný romantický film s dávkou srandy a zábavy a hlavně se skvělým příběhem a super herci spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezproblémový, takřka nekonfliktí a pohodový film ze života dnešních dospívajících, kterému se dá díky přirozenému chování postav snadno uvěřit. Jasně, i tady jsou mládežníkům vkládány do úst fráze, které by v životě nevypustili, ale z mého pohledu je to lepší, než kdyby výhradně řešili jen to, do kterých kalhotek či trenek se dostat, případně kde se večer zjet a zhulit. Shailene Woodley jsem si tímto umístil do topky a potěšil i mě ne moc známý Miles Teller. Tohle mi na nedělní poobědovou dobu vyloženě sedlo. 75% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt něco. Nic jsem od toho nečekala a dostalo mě to úplně ve všem. Tyhle drama mám nejradši. Škoda, že jich je v poslední době tak málo. Herci i hudba a všechno ostatní výborně klapalo. Trochu jsem váhala, jestli dát plný počet, ale nakonec ho dám. Ten konec mě dojal a to jsem to moc nečekala. 100%. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se velmi těšil, ale nakonec velké zklamání, jelikož mě film opravdu dost nudil. Bylo to v podstatě o ničem, čekal jsem drama o dospívání jako loňské The Perks of Being a Wallflower, ale snímek bohužel vážně nic moc neřekl. 50%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, čo sa na nič nehrajú a v správnej chvíli sadnú človeku omnoho viacej ako akákoľvek iná vzťahovka. Film je o pozitívnych ľuďoch v divnom svete reality, kde neexistuje nikto dobrý ani zlý. Len ľudia ktorý sa snažia svoj strach prekonať a tí čo sa ním nechajú ovládnuť. Miles Teller je sympoš, ťahajúci film na svojich pleciach bez toho aby pôsobil ako intelektuálna učebnica, alebo nejaký hlúpy hipster. Jeho ľudskosť je priamo úmerná jeho sklamaniu a ak sa aj zdá že robí chybu je najväčšou osobnosťou z celej tej škály postavičiek čo nám tvorcovia prezentujú. Ja som osobne uchvátený výkonom Shailene Woodley, ktorá mi už po Paynových deťoch prišla veľmi atraktívna a talentovaná. Tu hrá to dievča, ktoré jednoducho človek musí milovať. Nie len preto, že je obyčajná v tom najlepšom zmysle slova, ale aj úprimná a milá. Ponsoldt natočil pekný film. Nevyhráva sa z obrazom ani z formálnou zložkou tak, aby mohol posunúť film do inej roviny, ale to vôbec nevadí. Pretože spôsob akým nám prezentuje postavy a ako ich poctivo a bez najmenšieho zaváhania vedie ku koncu z neho robia režiséra, ktorý nám tento rok prichystal jeden z najkrajších teen indie filmov, aké som videl. Skoro dokonalé. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

snímek o dospívání, který prostřednictvím hlavního hrdiny v podání (mně vcelku nesympatického) Milese Tellera naznačuje, že si všichni dřív nebo později musíme ujasnit, co si počít se životem, ať se nám to líbí, anebo ne.. k tomu je tu pár životních mouder a příjemná Shailene Woodley, takže z toho vychází jisté, i když trochu slabší 4*.. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Miles Teller je opravdu vycházející budoucí, ne-li již současná herecká hvězda. Jeho role jsou vždy tak neuvěřitelně charismatické, až občas nevěřím tomu, co vidím, či slyším. Skvělé romantické drama, které určitě každého teenage fanouška romantických filmů potěší. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce přirozených filmů, kterej konečně vyšachoval veškerá otřepaná klišé. Tam kde jsem se bál, že to zakotví v recyklovaném schéma, jsem se dočkal naprosto přirozeného sledu událostí - žádné nucené drama. Dost tomu napomáhá ta skutečnost, že 90% dialogů mezi hlavní dvojící jsou založené na přirozené improvizaci. Bylo to i emocionálně tíživé a tady jsem si ten konec, kdy se zas uvidí, fakt přál. Miles Teller hraje výborně a Woodley je překrásná, jejich vztah patří mezi ty nejvýživnější které jsem kdy mohl na plátně vidět. Jeden z takovejch těch filmů, u kterých bych snesl klidně další tři hodiny navíc... ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Spectacular Now ponúka obohraný príbeh o stretnutí dvoch ľudí, ich láske, problémoch či postojoch k životu. Ale čo je na ňom výnimočné, je neuveriteľné realistické herectvo oboch predstaviteľov a musím priznať, že mnohokrát som sa v duchu pýtal, či sa ešte pozerám na film. Pre mňa tohoročný najpútavejší filmový počin o mladých nielen pre mladých. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Je to zase jeden z těch filmů, který dokazuje, že dnešní teen filmy se dají natočit velice příjemně a inteligentně. Stačí k tomu skvělá herecká dvojice, která se umí doplňovat a dokáže udělat z klišé scénáře skvělý film. Určite se nejedná moc o komedii je to spíše drama s dávkou romantiky, která je upřednostňována spíš v první půlce filmu. Druhá půlka filmu se zaměřuje na "démony", který má každý z nás v jakémkoliv věku. 8/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná v rámci žánru o nic nového a revolučního. The Spectacular Now je další z řady inteligentních indie teenage dramedy, která je ale výjimečná především v tom, jak vlastně uvěřitelná je. Krom upřímného herectví nejspíš i díky faktu, že oba dva představitelé hlavních rolí nejsou vyloženě pohlední nastajlovaní a načesaní hezounci, ale úplně obyčejní, avšak i přesto hodně sympatičtí lidé. A ještě jednu věc musím ocenit: dlouhé scény bez střihu. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná sračka, nesympatické obsazení, průměrný a děravý scénář a zkrátka, tenhle film budou mít rádi stejně jen extroverti, kteří se chtějí jen bavit; pro přemýšlivé introverty je tu The Perks of Being a Wallflower. 30% ()

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama