Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Dubron 

všechny recenze uživatele

Zapšklá stará babka, která nejde pro rasistickou urážku daleko, jako hlavní protagonistka? Jasně. A funguje to dobře. Jazyk má na můj vkus ostrý zbytečně moc, ale díkybohu není humor vystavěný jen na tomto. Velmi příjemná komedie obsahující sondu do duše žlučovité semetriky určite vykouzlí pár usměvů na tváři. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Vkusné intro, výborná scénka s Tarasem v limuzíně a krásná hudba film skoro vytáhly až na čtyři hvězdy. Objektivně ale kvalita filmu tak vysoko není. Jako oddechovka nebo rozptýlení může Paulette alias Hašišbába leckoho potěšit, ale humoru mohlo být víc, přeci jen filmu zařazenému do žánru komedie by více smíchu v sálu slušelo. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Stojí to na tom, že babka je menej podozrivý páchateľ, no dalo sa čakať, že to skončí nejak šťastne, navyše s tými majetkami, ktoré nadobudla, či s tou akciou okolo malého chlapca to zas vtipné nebolo, navyše si myslím, že aj okolo toho kňaza to bol nezmysel. Je to taký jednoduchší film, komédia na mierne pozdvihnutie nálady, ale celkovo veľmi slabá. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám rád, no to je asi taky jediné co ze země galského kouta nějak snesu, ale tohle se nějak nepovedlo, čekal jsem o dost více a přitom námět a nápad to špatný není, zapšklá bába-hašiš-pařížské předměstí to si říká o parádní komedii při níž se divák zasměje, ale tady se něco nepovedlo. Pár světlejších momentů se ve filmu najde, ale není jich mnoho a zkrátka jsem od toho čekal tak nějak více. Možná mi film nesedl a až ho uvidím znovu, tak svůj názor přehodnotím, ale pro tentokrát za dvě orion hvězdy. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama