Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Seriál vznikal kombinací 2D a počítačové CGI animace. Design postav vytvářel Robert Valley, animátor klipů skupiny Gorillaz, a výpravu španělský umělec Alberto Mielgo. Mielgo byl za svou práci odměněn cenou Emmy za mimořádný osobní přínos v animaci. (Adasin)
  • Kromě Purgosu jsou názvy všech měst zmíněných v seriálu prvky v periodické tabulce. Jedná se o města Argon, Bismuth a Gallium. (Adasin)
  • Vzhled postavy Dysona (John Glover) nebyl na rozdíl od ostatních postav vytvořen podle původního dabéra, ale podle herce Johna Hannaha. (Adasin)
  • S českým dabingem bylo na televizi Prima uvedeno pouze osmnáct epizod místo původních devatenácti - pilotní díl s názvem Beck's Beginning totiž nebyl z neznámých důvodů nadabován. (Adasin)
  • Grafiti používané Odpadlíkem a jeho následovníky - "Tron Lives" (podobné jako "Flynn Lives" neboli virální kampaň k případnému pokračování TRON: Legacy (2010)) využívá mnohočetných linek a odkazuje tak na původní spořič obrazovky operačního systému Windows 95. (Caszidy)
  • Olivia Wilde si zopakovala roli Quorry, tentokrát samozřejmě pouze formou dabingu, z filmu TRON: Legacy 3D (2010). Její postava se v Tron: Povstvání objevila v šestém díle nazvaném "Isolated". (Caszidy)
  • Jméno generála Teslera bylo použito jako pocta vynálezci Nikola Teslovi. (Caszidy)
  • Autor hudby Joseph Trapanese pomáhal dvojici Daft Punk s orchestrací skladeb již k filmu TRON: Legacy (2010). (Brousitch)

Reklama

Reklama