Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 1

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Prošvihli jste film Avatar a ještě vám nebyli tři roky? Vaše odpověď je ano? Pak rozhodně jděte na Šmoulí zapomenutou vesnici. Ti mrňaví degeneráti se dostanou na takzvanou Pandoru a tam vám předvedou, co je to genderová vyváženost, smradi! A ještě vám ta modrá pakáž vysvětlí, co je to kurva integrace! Ještě je tu však ten židovský kupec Gargamel a jeho věrný kocour Izrael. Nebo Azazel... čert ví, odkud to jméno tvůrce Peytla vůbec napadlo. Po pravdě, tentokrát byl docela i vtipný a zábavný. Inu, mě však tato pohádka plná hysterických a v drtivé většině totálně připitomělých postaviček za srdéčko nevzala. Ale jo, děti to v tom kině fakticky bavilo, což nás dostává na začátek tohoto komentáře... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dva hrůzostrašné filmy trvalo, než si tvůrci konečně vytáhli hlavu z p*dele a vrátili se z lidského světa zpět ke kořenům. "Zapomenutá vesnice" jsou čistokrevní Šmoulové, tzn. roztomilá pohádka pro děti. (Pokud vám to nestačí, není to chyba Šmoulů, ale vaše.:-)) Prostor sice nedostávají všichni staří známí, ale vybraná skupinka v čele se Šmoulinkou děj na pohodu utáhne a Gargamel s Azraelem (a s tím retardovaným ptákem) coby záporáci zdařile sekundují. Dokonce i ta animace je tak nějak "klasičtější", nesrovnatelná s těmi odpornými hokus pokusy předtím. Hvězda dolů za možná až přehnanou girl power, ale jinak vtipné, svižné a dojemné. Za mě návrat do bezstarostného dětství, který jsem si ultimátně užila. ♥ ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Co se týče pohádek, byly devadesátky pro nás šťastné období. Moc mě mrzí, že se dnes už nevysílají takové klenoty jako Rychlá rota, Gumídci apod. Akorát teď běží Kačeří příběhy. Šmoulové patří taky našeho výsostného dětství. My měli dokonce nálepky Šmoulů všude po koupelně. A tito Šmoulové se docela vrací k tradici původních pohádek. Jen s tím rozdílem, že moc skutečných Šmoulů nepoznáme. Hnedle se totiž vydáváme úplně někam jinam. Místo toho však poznáme zcela nové Šmoulí holky. Film je zaměřen vyloženě na dětské diváky, což ale není na škodu. Zaujme i barevností a je to zcela jistě zábava pro celou rodinu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hlavně u toho nepodřimujte, jinak vás dabing Jiřího Lábuse lehce zmate a nebudete vědět, jestli koukáte na šmouly nebo na mimoně. Každopádně Gargamel je jasná killer feature tohoto filmu, bez něj by bylo pusto prázdno. Bezpohlavní šmoulové, svou platonickou láskou k jediné šmoulince spíše naznačující latentní homosexualitu, jsou bezprecedentně konfrontování s celou vesnicí šmoulů evidentně jiného pohlaví a závěr asi lehce zmate i diváky školkou povinné: žádné kamarádšofty, sbližování, svatby nebo co. Pryč odsud, na nic nejsou... Největší tajemství šmoulí historie tedy podle mě trvá dál. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Producent Jordan Kerner chtěl, aby vznikl celý animovaný film o modrých skřítcích už v roce 2004. Chtěl ho natočit ve studiu Paramout Pictures, ale nakonec místo toho v Sony Pictures Animation vznikli Šmoulové 1 a 2. (111.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. dubna 2017 v Culver City (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Když je Šmoulinka v kleci a Gargamel se koukne na mapu, má zub v levé části pusy. Následně má však zub v pravé části pusy. (FriggoCZ)

Reklama

Reklama