Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés povýšil z četníka na komisaře a tentokrát se snaží zatnout tipec své Nemesis, obávanému Fantomasovi. Bylo humorné sledovat, jak se nešikovná policie snaží dostat protřelého superzločince na lopatky v sérii bláznivých příhod. Vedle komické linie oceňuji práci s maskami a provedení akčních scén, které jsou na svou dobu uvěřitelně zahrané. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +herci, Fantomas, dobrá hudba, zábava -najde se tu pár hluchých míst, dnes už není údernost některých vtipů tak velká./// Do dneška jsem myslím Fantomase neviděl. Alespoň z dětství jsem si ho nepamatoval a tak jsem byl docela zvědaví na to jaké to bude a o čem to bude. No a i když jsem ze začátku koukal tak nějak nezaujatě, po chvilce jsem se začal bavil a docela se mi to líbilo. Aji akční scény nebyly špatné, sice působili docela levně, ale byly rozhodně zábavné. Už teď se těším na pokračování./// Celkem 76%/// ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Teď tě skřípnu !! Tak mluv !! Ten tvůj článek.. To byla lež, co ?!" - "Vždyť jsem už řekl !! Byla to lež !!" - "Ty říkáš, že je to lež a každý teď říká, že je to fakt.." - "No, to je fakt !!" - "Tak ale co je fakt ?? Že každý říká, že je to fakt ??" - "Ne, ale fakt je, že je to lež !!" - "Takže je to fakt, že je to lež ?? Emn.. No, tak dobře !! Řekněme, že nelžeš.. Tak pročpak tě tedy dal Fantomas dneska v noci unést, když to byla lež ??" - "No přece právě proto, že jsem lhal !!" - "On lže !! On lže !! On lže !! On lže !!" - "A Kdy vlastně tvrdíte, že jsem lhal ?? Když jsem říkal, že jsem lhal, nebo jsem lhal, když jsem říkal.." - "Už dost !! Teď už mlč !!" ;) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Slavný Fantomas je ve skutečnosti docela obyčejný, avšak neobyčejně nudný film. Ačkoli se zde občas objeví Louis de Funés, tak přesto se zde humoru člověk nedočká. Člověk se tu vlastně nedočká vůbec ničeho. Totálně nudný film s naprosto dementním dějem. Člověk se upřímně celou dobu těšil na konec. To co možná vyprodávalo v minulosti kina je dnes neskutečnou ztrátou času. 1* ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně klasika, ze které jsme měli radost už za komunistou. Je to také jeden z mnoha mála filmů, který je lepší nadabovaný než originál. Filipovský byl těžkej šílenec, co se týká dabingu. Jinak jako komedie to neni špatny Funés je jasnej, ale mě osobně stačí tenhle jeden film co se týká série Fantomas. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Ke konci filmu říká komisař Juve (Louis de Funès), že dříve uměl plavat, ale už to zapomněl. Funès skutečně neuměl plavat (naučit se plavat bylo jeho posledním přáním, ale před smrtí to již bohužel nestihl). (noelcoward73)
  • Keď Helena (Mylène Demongeot) príde po komisára Juvea (Louis de Funès) a Fandora (Jean Marais) na člne, muži v snahe vyškriabať sa hore čln prevrátia. V ďalšom zábere však vidíme, že Helena je úplne suchá, hoci pred sekundou bola vo vode. (Arsenal83)
  • Rémy Julienne, francouzský motokrosový šampion z roku 1957, byl v roce 1964 najat Gilem Delamarem (známým kaskadérem a koordinátorem speciálních efektů), aby během závěrečné honičky předvedl kaskadérské kousky na motorce a předjel Jeana Maraise (Fantomas). Většinu kaskadérských kousků si však herec dělal sám. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama