Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Falko 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych Cetnikoch som si povedal, ze si s uzivatelkou Madison zopakujem z detskej nostalgie aj Fantomasa a dojem po jeho reprize je vynikajuci. Je to skvela zabava, super humor, ani chvilku nudy, Funes je ako vzdy super. Takze asi zo vsetkych Funesovych filmov, ktore som videl, bude Fantomas patrit medzi tie najoblubenejsie. Uz sa nemozem dockat na pokracovanie FANTOMAS SA HNEVA (1965)... 09.01.2011 _______ Louis de Funes - (Komisár Juve) +++ Jean Marais - (Fantomas / Novinár Fandor) +++ Myléne Demongeot - (Héléne) +++ Jacques Dynam - (Bertrand) +++ Robert Dalban - (Riaditeľ novín) +++ Marie-Helene Arnaud - (Lady Belthamová) +++ Christian Toma - (Inspektor) +++ Hudba: Michel Grignon +++ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno málo ľudí vie, že slávny román Pierra Souvestra a Marcela Allaina s tajomným Fantomasom a policajtom francúzskej tajnej služby Juve-om je temná knižôčka zďaleka pripomínajúcu filmovú trilógiu. Z tohto dôvodu je moje očakávanie sfilmovať knihu v plnej podobe nadpriemerné. Hoci táto humorná klasika je taktiež veľmi zábavná. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +herci, Fantomas, dobrá hudba, zábava -najde se tu pár hluchých míst, dnes už není údernost některých vtipů tak velká./// Do dneška jsem myslím Fantomase neviděl. Alespoň z dětství jsem si ho nepamatoval a tak jsem byl docela zvědaví na to jaké to bude a o čem to bude. No a i když jsem ze začátku koukal tak nějak nezaujatě, po chvilce jsem se začal bavil a docela se mi to líbilo. Aji akční scény nebyly špatné, sice působili docela levně, ale byly rozhodně zábavné. Už teď se těším na pokračování./// Celkem 76%/// ()

choze 

všechny recenze uživatele

V dětství pecka, dnes jen naivní taškařice, která spíš než jako komedie (za celý film jsem se jen asi dvakrát pousmál) funguje jako zředěný dobrodružný film a to díky fascinujícímu záporákovi a dvěma dlouhým zdařilým honičkám v poslední třetině - jízdě horskými serpentinami v autě bez brzd a závěrečnému epickému pronásledování Fantomase po souši, vzduchu i vodě. Krom toho se film může opřít ještě o skvělý ústřední hudební motiv a o ústřední herecké trio - šarmantního Maraise, typickou šedesátkovou sexbombu Demongeot a cholerického Funèse, jehož pitvoření už na mě ale nefunguje ani zdaleka jako kdysi. Takovému MUŽI Z ACAPULCA nesahá FANTOMAS ani po kotníky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Táto vydarená a kvalitou vyrovnaná trilógia má svoje čaro a vykresľuje úsmev na perách už vyše štyridsať rokov. Takto má vyzerať dobrodružná jazda, nabytá presvedčivím vystúpením Maraisa, ktorému Funès akoby len sekundoval. Kvalitne natočené kaskadérske scény síce podtrhuje vek, no na zábave film ani v najmenšom nestráca. Louis v humorných scénkach už klasicky balancuje medzi trapnosťou a genialitou, no svojou mimikou a gestikuláciou sa na tom nedá nezasmiať. 80%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Předtím, než Fandor (Jean Marais) a Hélène (Mylène Demongeot) jedou autem nebezpečnou cestou dolů, bylo řečeno, že nefungují brzdy. V jedné ze zatáček je však možné jasně vidět, že auto přibrzdilo, aby nedošlo k nehodě. (skinny9)
  • Poté, co byl propuštěn po zatčení před Fandorovým (Jean Marais) domem a jede v autě s Bertrandem (Jacques Dynam); dále, když přijde zatknout Fandora po jeho návratu od Fantomase; a také když čeká na ulici na dovoz šperků – pokaždé má komisař Juve (Louis de Funès) v levé klopě svého saka (z pohledu diváka vpravo) červenou stužku Řádu čestné legie. To je ale nesmysl, protože toto vyznamenání obdržel až v začátku druhého dílu Fantomas se zlobí (1965). Řád čestné legie lze získat jen jednou. (pjotri)
  • Jean Sunny (kaskadér specializující se na dvoukolová vozidla) souhlasil s účastí ve filmu pouze v závratné sekvenci, kdy auto bez brzd sjíždí z prudkého kopce. Scéna se natáčela na Col de l'Espigoulier poblíž Aubagne a Cassis a na Col Sainte-Anne mezi Allauch a Mimet. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama