Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (433)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Tak hrozně uječené ... připomíná mi to klasické americké komedie, kdy je jedním z parťáků afroameričan, podobné jednání ale u bílých holek není na místě a působí mimo mísu. Podle traileru jsem se na film velmi těšila, nakonec jsem se ale tak úplně nebavila. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jednotka příliš rychlého nasazení, Mizerové, Smrtnonosná zbraň. Drsňačky. film, který se snaží zařadit mezi další šáhlé policejní týmovky, a daří se mu to jen z poloviny tak dobře, jako výše zmiňovaným. Bullock s McCarthy jsou příjemná dvojka a pěkně se doplňují. Děj ničím neurazí, vtipné momenty pobaví. Jako film do pozadí a na zahnání nudy je to dost. 60% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipná policejní komedie především v první části, kdy se to vtipy jen hemží. Duo Bullock a McCarthy se mi líbilo a docela jim to i šlo. Škoda, jen že to na můj vkus bylo zbytečně rozvleklé, ale celkově to za to stálo, bavil jsem! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Neškodná akční komedie, která doplácí hlavně na obsazení. Ono totiž mít vedle sebe Sandru Bullock a Mellisu McCarthy není žádná výhra, protože obě patří v současnosti k těm nejotravnějším herečkám vůbec. Chemie mezi nimi sice jakás takás je, jenže obě hrají pořád to samé a za chvíli to začne úděsně nudit. Nešťastné je i ono policejní prostředí, protože všichni strážci zákona jsou extrémně hloupí a mnohdy jsem si říkal, jak vůbec mohli projít testy. Ano, je tu pár vtipných momentů a nápadů a Feig se sympaticky snaží, jenže je to k ničemu, když zápletka je chatrná, předvídatelná a ústřední duo otravné. Opět se nepovedlo pohlídat délku a dvě hodiny jsou zkrátka moc, proto tu je několik zbytečných a samoúčelných momentů. Rutina po všech stránkách a nic z ní nevytrhne. Rozhodně to není takové utrpení, jaké jsem při pohledu na synopsi a casting čekal, ale výhra taktéž ne. Drsňačky (český distributor měl naštěstí soudnost a na původní název evokující geniální dílo Michaela Manna se vykašlal) jsou nezajímavou komedií, která občas pobaví, ale po většinu času uvede do letargie. Horko těžko průměr. 50% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

"Drsňačky" jsou podprůměrnou vyprávěnkou o tom, kterak se jedna upjatá agentka nesnášela se svojí nedobrovolnou pomocnicí - obézní policistkou s nevymáchanou hubou - a jak se nakonec staly nejlepšími kamarádkami. Neobjevný námět akční komedie s přepálenou stopáží kde se najde celkem dost míst na zasmátí, ale bohužel po skončení závěrečných titulků už si na film nevzpomenete. Překvapivý letní hit amerických kin, který se dočká pokračování... ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Přiznávám svou slabost pro McCarthy i Bullock, a když se tyto dvě herečky spojili v jednom snímku nemůže být výsledek hrozný. Film je samý policejní kýč, vše se táhne až do extrému (stejný případ jako snímek Ženy Sobě také s McCarthy) a jednoduše moc tlačí na pilu.. ale jak jsem zmínil mám na ty dvě slabost a proto dávám 4 hvězdy. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

´Co to dělá?´ ´Hledá moje koule.´ Klišé? Otrava? Uspávající nuda? Tupá kravina? Bez špetky humoru?...A nespletly jste si náhodou filmy? Tohle byla jedna z nejlepších komedií, kterou jsem kdy mohla vidět. Bylo to vtipné, bylo to svižné. Je to i poučné-bylo tam hromada sprostých slov a některé nové jsem zaznamenala. :) Mellisa a Sandra jsou skvělá dvojka, úžasně se doplňují. No a pokud stále ještě nechce uvěřit tomu, že tenhle film stojí za zhlédnutí v kině, řeknu Vám jedno-barová scéna, kdy mají policajtky přilepenou lepenku na nose tak, aby za ní mohly zezhora tahat a musí ještě k tomu vypít pár panáků vodky, je opravdu tak úžasná, že jsem málem spadla z křesla, jak jsem se řehtala... ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

no...co povedat. Namet kreativny ako prasa a McCarthy tlaci obcas na pilu sposobom, ze trapnost dostava novy rozmer... napriek tomu su tam momenty, ktore ma naozaj pobavili hlavne pokial islo o albina. No zhrniem to tak, ze je to miestami vtipna picovina na unudeny vecer... ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

"Hele, uprav se trochu!" Melissa McCarthy bez varování chytne Sandřina prsa a šup s kozenkama do pushupky, ať to nějak vypadá. Jeden z mála momentů, při kterém se nahlas rozesmála. Jinak slabý a sprostý průměr (proti tomu slovníku zas tak krutě nebrojím, někdy to bylo fakt výstižný a trefný, ale před desátou jsem se fakt divila). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za normálních okolností nemám problém ani se Sandrou Bullock,ani s Melissou McCarthy.U téhle zdlouhavé a neinvenční "komedie" jsem ale celou dobu přemýšlel,která z těch dvou mi vadí víc.Nakonec o fous vítězí McCarthy,jejíž Mullins je nejspíš tou nejhůř napsanou a nejvíc otravnou postavou,která se v komedii (a možná ve filmu vůbec) objevila za posledních 5 let.Nakonec ani nemá moc cenu mluvit o tom jak moc zbytečný je tenhle přírustek do komediální žumpy...20% ()

zbyshek odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda od začátku až do konce. Nevím co je horší, jestli příšerně unavující dialogy, nebo neuvěřitelně trapná Melissa McCarthy. Děj se zápletkou na nulové úrovni, jakožto většina aspektů tohoto filmu. Prostě průšvih. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar sice nic moc, ale malo to nejake priesahy do realneho zivota /tuzba po povyseni, svojrazna Shannon vyrastla na uliciach ....../. takze dobre sa u toho klopia lahvace u TV. Za Bullock a za McCarthy len taky priemer. 62 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dosť podobné ako The Other Guys, avšak v ženskom prevedení. Sandra je skvelá, no Melissu som nikdy moc nemusel, avšak v tomto filme bola aj ona celkom v pohode (resp. tá postava, ktorú hrala, bola vynikajúca). Spočiatku to veru vyzeralo dosť slabo, avšak potom sa to rozbehlo a napokon sa z toho vykľul skvelý film. Vždy mám obavu, keď pozerám niečo kde je v kolonke žáner napísané "akčný", ale v tomto prípade to našťastie nebolo prehnané. Dokonca by som povedal, že tá komédia vďaka hláškam a scénkam vyšla nad očakávania. Tohto filmu som sa dosť dlho stránil, lebo som si nechcel kaziť dojem zo Sandry, ale napokon sa konalo milé prekvapenie. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock túži byť opäť dôležitá vo svojej funkcii,tentokrát zvláštnej agentky FBI.Kto jej kedy doporučil,že sa na túto úlohu policajtky aj hodí??Nejako sa s týmto faktom nedokážem stotožniť.Gýčoidná americká zábava,ktorá má za úlohu zabaviť diváka za akúkoľvek cenu a bojím sa,že pobavila aj mňa až na minimálne jednu scénku,pri ktorej som vraštila čelo a ktorá tam rozhodne nemala čo hľadať...Je celosvetovo známe,že bacuľky dokážu spraviť lepšiu zábavu a postava Melissy mala väčšiu guráž,bola výrazne dominantnejšou od nedotklivej postavy Sarah,ktorú hrá hnedovlasá barbie Sandra.Jednoduchý scenár pozostávajúci z trefných a vtipných dialogov,lietajúcimi medzi postavami,ale i mnoha vulgárností (v rámci tejto doby a prostredia kde sa dej odohráva,beriem),ľahkou zápletkou a s očakávaným rozuzlením.Suma sumárum 85% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film docela zábavnej,sice když ty dvě nejsou zrovna v akci,vkrádá se tam trocha trapnosti,ale jinak to ujde,a rozhodně sem se nenudil.A hlavně je to první film ve kterym neni Melissa trapná a nechutná.Tady hraje s ohledem na svůj vzhled solidní postavičku,a docela je vidět ,že si to užívá.Spokojenost.60%. ()

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama