Reklama

Reklama

Vikingové - Série 6

(série)
všechny plakáty
Trailer
Irsko / Kanada, (2019–2020), 15 h 16 min (Minutáž: 44–51 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Na začátku závěrečné řady je Bjorn králem Kattegatu, Ivar se skrývá v Rusku a Lagertha plánuje mírumilovný odchod do ústraní venkovské farmy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabota a úpadek. Máloco dává smysl, je to nudný, zajímavý postavy (Ubbe) naprosto dějově pohřbený a nakonec to zachraňujou a na 3* vytahujou aspoň poslední 4 epizody, kdy se přestane řešit nesmyslný Rusko a děj se zase na chvíli vrátí do Anglie. Aspoň že ty rozloučení s postavama jsou povětšinou pěkně zpracovaný... Tohle si však synové Ragnara nezasloužili. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série už byla podle přespočetná. Už toho bylo moc. Poměrně očekávané převraty a neustálé vraždy. Navíc, pokud se seriál držel legend a nějaké historické linky, tak teď to šlo totálně do kopru. Na jedné straně postavy, které plní úlohu jiných a na druhé ty, které by měly být nositeli těch událostí. Prostě trochu postavené na hlavu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď sa už autori pridržiavali historických faktov naozaj iba okrajovo (Ivar podľa všetkého náhle podľahol chorobe, Harald utrpel zdrvujúcu porážku pri Stamford bridge práve od Alfreda) treba poznamenať že zánik jednej epochy ľudských dejín a národa z ich pohanskými Bohmi a bôžikmi bol zachytený prekvapivo dobre a mňa narozdiel od väčšiny fanúšikov práve tento ich úpadok zaujal oveľa viac ako rozmach a vrchol ich slávy. 20 epizód však bolo zbytočných, v záverečnej sérii asi najviac zaujalo opustenie Islandu a objavenie Nového sveta a očakávaný osud Ivara. Intrigidy na Kattegade už boli iba mlátením už prázdnej slamy ale ako sa vraví koniec dobrý, všetko dobré... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upachtěné finále, které postrádá rafinovanost prvních sérií, napětí těch prostředních a jakoukoliv invenci, či snad alespoň vizuální satisfakci, které by si závěr ságy zasloužil. Není to úplně průser, svoje dobré momentky to má, ale je jich zatraceně málo a spíše než kvalita tu hraje roli jistý sentiment a úcta k dané látce jako takové. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někteří tvrdí, že 6. série je lepší té páté, což dle mého vůbec není pravda, jelikož jsem si ve velkém užil bojování v Anglii a právě to mě nejvíce potěšilo na samotném konci seriálu. Loňská polovina z Ruska mě nijak nezasáhla, rovněž ani smrt v díle Death and Serpent, přestože jsme skrze ni konečně nahlédli do Valhally. Do té nám posléze hodně emotivně odešly další postavy a nebudu lhát, že jsem během poslední desetice epizod neřval jen jednou. Ze všech mnou doposud viděných dobrodružných/historických seriálů byli Vikingové nejlepší podívanou. Čtete dobře, měl jsem je hlavně ve čtvrté řadě radši než samotnou Hru o trůny. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (569)

Zajímavosti (15)

  • Ve 28. minutě je jeden vikingský válečník probodnout kopím. V následujícím záběru má ale kopí zabodnuté na jiném místě. (Duoscop)

Reklama

Reklama