Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

beso74 

všechny recenze uživatele

New Line Cinema si v druhej polovici 80-tých celkom slušne finančne polepšila na prekvitajúcej sérii o maniakovi z Elm Street (fórik s plagátom k tomuto filmu určite pobaví) a keďže s jedlom rastie chuť, súrne potrebovala ďalšiu sériu, ktorá by pravidelne plnila štúdiovú pokladnicu. A tak, keď sa roku 1984 objavili Gremlins v produkcii Stevena Spielberga, rozhodli sa páni z New Line spraviť si svoj vlastný film s malými príšerkami. Critters majú síce mimozemský pôvod, ale všetky ostatné vlastnosti sú okopírované od potomkov starého dobrého mogwaia. Sú extrémne žraví, násilnícki, potmehúdski a miestami aj nesmierne zábavní. A v druhej časti vďaka jednej zo základných zákonitostí pokračovania aj patrične zmnožení. Pokiaľ sú na scéne príšerky alebo ich mimozemskí lovci, je sa stále na čo pozerať, ak sa však stredobodom pozornosti stáva Brad Brown alebo jeho kámoška, film padá o 2 triedy nižšie. Šťastie, že bolo dosť peňazí na efekty a že sa nešetrilo ani čiernym humorom, vďaka tomu sa dá tento kúsok pozrieť aj po takmer štvrťstoročí. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

2 roky po prvním setkání s Crity je Brad nucen s nimi bojovat znovu a tentokrát je důraz kladen na víc vtipu, např scéna s lovci ve fastfoodu. Léta jsem to neviděl, ale některé scény jsem si pamatoval, např. závěrečného obrovského Crittera, který se kutálí a požírá všechno, co mu spadne do cesty. 3* ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

O Velikonocích se ale děly věci. Ty potvory se vyhubit nepovedlo a oni se ke všemu odvděčily tím, že se rozmnožily nebo spíše přemnožily. Opět řádily se stejnou vervou a že jim to šlo pěkně od ruky, vlastně od zoubků. Že si nepochutnaly na žádném dětěti? Znovu nám nachystaly plnohodnotnou akci říznutou scífkem a hororem, nenažranci malí. ()

numi odpad!

všechny recenze uživatele

Možná, že před dvaceti lety to byl slušný úlet a tyhle ježaté potvůrky byly zajímavé. Možná, ehm, že Playboy neměl krásnější (neplést si s vnadnější!) Playmate. Možná, že lidé v Americe jsou opravdu ochotní věřit tomu, že šerifovi při práci někde na poli vypadne z břicha žaludek a on si pak obleče kostým velikonočního králíčka a proskočí oknem do kostela. Možná, že "Cheesburgers! Meat with no bones!" je vtipná hláška. Možná, že když spadne z vesmíru na Zeměkouli dvacetimetrová vesmírná loď, tak z ní opravdu zbydou jen dva hořící plechy a neudělá do země ani deseticentimetrový důlek. Možná, že tenhle film je ještě desetkrát horší než tenhleten můj komentář. Nechápu to. Jestli tohle má být myšleno vážně, tak třikrát hurá pro Edwarda Wooda jr. Pokud jde o komedii, tak proč jsem se - k sakru - ani jednou nezasmál??? PS: Možná, že Lenka Filipová má pravdu a "za všechno může čas". [červen 2006] ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ak by takýto film natočili teraz, tak by to malo okolo 20% a ja by som zrejme po 15 minútach film vypol a dal odpad. Herecké výkony a dialógy sú podpriemerné a logika na bode mrazu. Myslel som si, že keď v prvom diely večerali kukuricu s mliekom a po večeri sledoval brat sestru z okna po tme ako sa autom odviezla s frajerom neuveriteľných 30 metrov autom ku stodole kam si šli zašukať, že to už nič neprekoná, ale v druhom diely ešte pridali. Za nostalgiu dávam 2*....Ešte by som chcel zmieniť, že jeden z dôvodov prečo som film dopozeral je, že ma zaujala obdarenosť herečky menom Roxanne Kernohan a ako sa mi to celkom často stáva v poslednej dobe, tak po pozretí filmu som zistil, že vo veku 33 rokov zomrela na následky autonehody :/ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Vajcia, z ktorých sa vyliahli príšerky, boli vyrobené z plodov tropickej rastliny Anona šupinatá, tzv. cukrových jabĺk. (beso74)
  • Přibližně v 50. minutě si je možné při přeměně jednoho z lovců povšimnout bilboardu s Freddym Kruegerem (Robert Englund) z hororové série Noční můre z Elm Street.. (Rodriguez)

Reklama

Reklama