Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 2

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

Lamprea

Já šel na csfd projekci s tím, že si sednu do kina zadarmo a kouknu se na ''nějaký film'' a odcházel jsem docela dost spokojený, na pár výjimek se mi to opravdu líbilo, tak zkus zkouknout, jak hodnotím filmy a když se Ti to bude zdát OK, tak se na ten film nebudeš muset bát podívat :D

Lamprea

Lamprea (hodnocení, recenze)

Henk123

Já právě jo :D Mám teď jít na Grandhotel Budapešť a jinak do kina moc nechodim, musí to bejt většinou tutovka :D A tady je velký riziko, že budu potom nasranej.

na příspěvěk reagoval Henk123, Allien.9

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

Lamprea

Je to něco jiného, mě se Hunger Games 1 nelíbilo, ale dvojka už docela jo, ale Divergence stojí za to zhlédnutí, určitě jo :)

na příspěvěk reagoval Lamprea

Lamprea

Lamprea (hodnocení, recenze)

Jestli to je ještě blbější než Hunger Games, který byli opravdu hodně blbý tak se na to snad ani nebudu koukat :D

na příspěvěk reagoval Henk123

ardeas

ardeas (hodnocení, recenze)

CAR0DEJ

Podobnosť s twiglight je jediná v knihách, ktoré sú určené prevažne rovnakému publiku, inak nič, aspoň podľa mňa. Istá analógia s HG je, tak ako to vysvetlila beba789, ja som tomu dala 3 hviezdy, ale len tak tak, kvôli tomu že som čítala knihy, a i keď rátala som s odlišnosťou, (veď to je vždy kniha lepšia) , no keď som to dopozerala, mierne som to ľutovala, lebo zvyčajne vo filmoch podľa kníh sa to prispôsobuje, nedá sa narezať celá kniha do filmu, tu si ale na tom doslova potrpeli a z môjho pohľadu je to tento film ako maraton, vyštartoval sviežo a a plný síl, na konci už bezmocne sa dotackal na cielovu čiaru... som zvedavá na pokracovanie s novou réžiou, či sa to zlepší, uvidíme.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Allien.9

To bude asi tím, že ty srovnávání těchto 2 filmů v některých komentářích tady jsou dost mimo. U Hunger Games jsem málem umřel, tohle mě chytlo od první minuty i když uznávám, že pár kravin tam bylo. Za mě taky4*

na příspěvěk reagoval CAR0DEJ

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

CAR0DEJ

Určitě podobnost spíš s Hunger Games, ale (neuražte se) blbější. Respektive nelogičtější, občas lehce komičtější v místech, kde by to komické být nemělo, závěr silně klišoidní atd. Nicméně dala jsem 4*, protože se mi to prostě trefilo do nálady a byla tam hodně dobře fungující chemie. :-)

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

CAR0DEJ

Twilight ani náhodou! Nemá to společný ani žánr, tak ani styl té lásky. Láska tam je, ale mnohem více tam je akce. S Hunger Games to má společné to, že je hlavní hrdinka silná holčina a odehrává se to v budoucnosti, kde jsou lidi někam rozděleni (v HG kraje, tady frakce, kde žiješ podle toho, jaké máš vlastnosti). U mě osobně Divergent na Hunger Games nemá. První polovina mě přímo bavila, druhá už méně a na konci, kde už se střílí, tak mi v hlavě běhalo "WTF?!" a to hlavně přitom, když jde s pistolí proti 6 ti chlapům s puškami, téměř se nekryje, ale zvládne to. To považuji ve filmu jako za nezvládnuté. Ale jinak fajn podívaná, které se nebráním znovu a těším se na další díl, který mě knižně bavil více než ten první. Tohle celé je ale můj názor. Byl s námi i kamarád, kterému se toto líbilo více než Hunger Games. 

na příspěvěk reagoval CAR0DEJ

CAR0DEJ

CAR0DEJ (hodnocení, recenze)

to hodnotenie skáče z "červených čísel" do  vyblednutých a naspäť, aj podľa komentov je to také rozporuplné, neviem sa rozhodnúť, kde sa tento film teda nachádza, či twilight alebo hunger games, vie niekto čo myslím, a teda aj poradiť ?

na příspěvěk reagoval beba789, Allien.9, ardeas

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

vy dvaja, podo mnou, aspoň napíšte veľkým čiernym písmom, že spoiler! ešte môžte napísať o čom je tretia kniha a už to bude perfektné..

na příspěvěk reagoval yinloveyang

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Henk123

Tím chci říct, že ačkoli bylo jasné, že nezůstanou v Jámě, tak v druhém díle se budou přesunovat z místa na místo ještě více. Jinak první kniha končí na 339 stránce.

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

yinloveyang

Změna místa děje už tročku vyplývala z konce filmu :), ale asi narážíš na větší spoiler. Kolik má první knížka stránek ? Teď má rozečteno docela dost a jestli to má 1000, tak si na to čas jen tak nenajdu. Tak je to trošku sci-fi tak nereálné to může být, ale spíš mi přišlo komické, ta smrt obou rodičů, se jim moc nepodařilo :D

na příspěvěk reagoval yinloveyang

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Čtěte knihy, včera jsem dočetla první díl a musím se přiznat, že mě vždycky nakopne k přečtení a k zbláznění se do knihy až film, předtím mi to trvalo dlouho než jsem první knihu načetla, ale jakmile jsem viděla film, tak jsem přečetla první knihu během pár dnů a dnes jsem dokázala přečíst 90 stránek druhého dílu a je to fakt super. Jedinou zvláštností je to, že zatímco mi druhý díl takových the Hunger games přišel dost děsivý z pohledu té celé manipulace tam, tak zde v určitých pasážích mám strašné nutkání se až dokonce smát. Prostě narozdíl od THG mi to přijde docela šílené, takové spíše nereálné, ale zároveň jsou tam pasáže, co fakt jsou smutné.

 

ps: jen řeknu, že se bude v druhém díle hodně měnit místo děje :))

na příspěvěk reagoval Henk123

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Henk123

Kniha je určitě lepší, hlavně ta první mě fakt bavila, ta druhá už teda ani ne... Musela jsem se přemáhat, abych ji dočetla a třetí nevím, tu jsem zatím nečetla.

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Vojtas12

Díky. Nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale mně se to (až na uspěchaný konec) taky líbilo a na další díly se vyloženě těším.XD

ardeas

ardeas (hodnocení, recenze)

Henk123

:D no tie knihy mám rada kvôli jednoduchému a výstižnému motívu, ktorý je podľa mňa od predošlých kníh čo sa mi dostali do rúk (alebo filmov čo som videla) originálny. Prvé dve sú písané z pohľadu Tris, trojka striedavo aj s Tobiasovho pohľadu, no ona nie je veľmi romantická osoba, takže to bude aj pre teba čitateľné :))

na příspěvěk reagoval Henk123

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

ardeas

Nejsem moc romanticky založený typ, ale film mě docela zasáhlo, navzdory jeho dlouhé stopáži jsem se opravdu bavil a až na pár stupidních scén, které věřím, že se nepovedly se mi to opravdu líbilo, tak děkuju za doporučení a knihy si přečtu :)))

na příspěvěk reagoval ardeas

mimianonymka

mimianonymka (hodnocení, recenze)

Henk123

Četla jsem všechny knížky a musím říct, že tenhle film je jedním z těch nejlepších zpracování sci-fi knihy ve film. Samozdřejmě kniha je lepší (vždycky je). Jednoduše - chtěla jsem říct, že kniha i film jsou na velmi na vysoké úrovni. :D

ardeas

ardeas (hodnocení, recenze)

Henk123

Ja som čítala všetky tri knihy a áno, knihy sú oveľa lepšie, aj pre pochopenie deja :) Mne sa film osobne až tak nepáčil, nakoľko som tie knihy čítala, je to verná kópia deja z kníh, no keďže sa snažili celú knihu natrepať do jedného filmu, čo sa im nejakým zázrakom podarilo, z môjho pohľadu kľúčové momenty nevyzneli tak ako ked som ich čítala...

na příspěvěk reagoval Henk123

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

Je tu někdo, kdo to četl ? Srovnání film vs, kniha - Film se mi líbil a věřím, že kniha je většinou o třídu lepší... Tak bych chtěl znát info :)

na příspěvěk reagoval ardeas, mimianonymka, Petaxis

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama