Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 3

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (1 127)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem neškodná teen blbina moderní knižní vlny, která však dosti doplácí na to, že divák musí hodinu a půl čekat, než se v tomhle nehezky šedivém světě začne něco dít. A když už tvůrci konečně začnou posouvat příběh razantně kupředu, tak se zde toho během následné třetiny semele tolik, až má divák pocit, že všechny důležité zvraty a úmrtí zde viděl jakoby z rychlíku. Spousta scén tak nemá ten správný dopad a celé se to člověku vykouří z hlavy až příliš rychle. Potenciál do budoucna tu ale rozhodně. Jen ta Shailene Woodley v drsném režimu a bouchačkou v ruce je největší castingovej fail roku. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu prostě klasická young adult věc, snad jen s tím rozdílem, že tu hlavní dívka není rozpolcená mezi bruneta a blonďáka. Ale ne, to bych byl na tenhle film moc zlej, pro mě je to sice dějem trochu nudné a tuctové, ale pořád je to dobře natočené a s pár slušnejma hercema (spíš ve vedlejších rolích) a celé to docela dobře funguje. Svět ve kterém se děj odehrává pro spoustu lidí asi bude zajímavým post-apem/distopií, ale osobně pro mě bude vždycky zajímavější buďto svět naprosto ujetější a temnější (Mad max, herní Fallout), nebo víc propracovaný, byť méně zničený (a třeba i ta Enderova Hra, kterou považuju za zlatý grál dobře napsaného příběhu, který se dá považovat za young adult). ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Divergence jako film se celkem vyvedl. Bohužel mi připomínala formát Hunger Games, které jsou ve srovnání o něco lepší. Opět tu je ale zajimavá myšlenka, ale pořád jsem měl pocit, jakoby byly některé věci použity již v jiných filmech, přesto šlo o příjemnou podívanou a na pokračování se budu zase těšit. ()

petero 

všechny recenze uživatele

No nakoniec to nebolo až také zlé, ako som predpokladal, nebyť poslednej tretiny filmu, ktorá je už tradičnou slabinou týchto adaptácií, akčné scény a pobehovanie s hračkárskymi pištoľkami. Neil Burger je skrátka zručný režisér a dokáže vydolovať napínavú situáciu i pri kvapkaní krvi do misky a celkovo sa na Divergenta a jeho krásne širokouhlé zábery veľmi dobre pozerá. Shainley Woodley bola tiež dobrou voľbou, oku lahodiaca a neopozeraná herečka. Asi prví krát mi nevadil i Jai Courtney. Stále však je Divergent dejove riadne hlúpučká záležitosť nad ktorou sa absolútne neopatí premýšľať, na druhej stane ani nie je nad čím a nevybáča z rady priemerných hollywoodskych spracovaní. Dúfam, že The Maze Runner to trušku zmení. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vyjma posledních cca dvacet minut ne tak úplně blbá dystopie. Je tu ale z literární předlohy silně cítit ženský element, takže to má místama takového ducha periodik typu ´Bravo Girl´, či co dnešní mladé dívky sledují (fakt netuším). Dokud se jenom testuje, má to originální atmosféru, jak se ale v závěru začne střílet a pokoušet se o akční podívanou, veze se to na vlně filmů , které se výborně parodují v komediích. Konec tu prostě pečlivě budovanou – a celkem zajímavou - atmosféru totálně zabil. Nabízí se srovnání s jinými současnými populárními ságami od ženských autorek. S ´Twilight ´ hnojem je tohle nesouměřitelné, ale třeba ´Hunger Games´, které sice těží z bezostyšného vykrádání jiných dystopických děl, zejména pak filmového ´Battle Royalu´, mě bavily o trochu více a neměl jsem u nich chuť třískat hlavou o zeď, jako u přitroublého závěru Divergence. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (39)

  • Původní rozpočet 40 milionů amerických dolarů studio Lionsgate po úspěchu Hunger Games (2012) zdvojnásobilo. (Hal_Moore)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama