Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

7. listopadu 1980 se na maloměstě ztratily dvě děti. Měly být do šesti doma, ale už se neukázaly. K jejich nalezení jsou povoláni detektivové Wayne Hays a Roland West. Začínají tak složité vyšetřování, kde je málo stop a žádný podezřelý. (Varan)

Recenze (40)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery? Začíname dobre, ale opatrne. Možno až príliš. Že sa to moc podobá na prvú sériu (dvojica nesúrodých detektívov vo vizuálne výraznom prostredí vyšetruje brutálnu rituálnu vraždu) by mi nevadilo. Ale nevie sa to akosi rozbehnúť a finálne objavenie tela mi prišlo obyčajné, akoby sa tvorcovia zľakli, že už beztak ukazujú mŕtvolu dieťaťa, tak ho ukážu pomaly ako keby spal. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Třetí série Temného případu se vrací k ověřeným postupům z jedničky, přitom ale nabízí dost nových podnětů k tomu, aby to diváka znovu maximálně vtáhlo a nenechalo ho vydechnout, dokud s postavami nedojde k dalšímu vodítku. Úvod je skvělým návratem do formy a to i po režijní stránce, další dvě epizody se dějově trochu táhnou, potenciál je tu ale znova obrovský. Už teď se nemůžu dočkat na zbytek řady. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“A missing person, a murder, a touch of Southern gothic. Two stone-faced men driving through a desolate countryside. A narrative jumping from decade to decade, following the detective’s voice as he slowly, so slowly, spills the tale to us, and to the men in the deposition room who already know it. Long overhead shots of roads, always roads. True Detective is back." ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dneska umřel Steve McQueen. Kvalita opředená Vietnamem. Dva úsporně pracující parťáci a paměť v roli nespolehlivého průvodce po stopách dvou zmizelých dětí. Pizzolato je znovu ve skvělé formě. ()

Spiker01

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půlka je taková rozvážnější, teprve nastavuje všechny koleje a seznamuje s postavami, pochopitelně. V té druhé se to řádně rozjede, atmosféra řádně graduje a já si to užíval všemi doušky. Fanoušky akce ani tentokrát HBO neuspokojí, což ani nechceme. Snad z toho bude řádnej majstrštyk. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten večer byl úplněk. Ten den zemřel Steve McQueen. A v průběhu podvečera zmizely v jednom zapadákově dvě děti. Sourozenci Will a Julie. Jako mnohokrát předtím vzaly kola a vyrazily ven. Jako mnohokrát předtím slíbily, že dodrží domluvený čas návratu. Jenže tentokrát se nevrátily. Sledujeme tři časové linie: samotný začátek vyšetřování v roce 1980, opětovné otevření případu o dekádu později a nakonec rozhovor pro dokumentární pořad v roce 2015. Po lehce chaotické druhé řadě je to znovu zajímavě uchopené a režijně výrazné, soustředěný Mahershala Ali se zdá být skvělou volbou, Stephen Dorff na podobnou příležitost čekal dlouhé roky, přesné jsou i vedlejší role. Stejně jako vynikající kamera. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní rozjezd. Síce pomalejší ale o to člověk může proniknout to té mizérie venkovské Ameriky 80tých let. Na Matewa a Woodyho semozřejmně ústřední dvojice nemá, ale i tak je to slušná dvojka. za mě prozatím 83% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z prvého dielu tretej série je patrné, že Pizzolatto sa chce vrátiť k ladeniu prvej série, akoby sa chcel ospravedlniť za odklon v sérii číslo 2, pričom skutočne sa niet za čo ospravedlňovať. Takže tu máme opäť tri dejové línie a mŕtvolu objavenú a obkolesenú tajomnými rituálnymi predmetmi. No a opäť sme medzi redneckmi. Takže jasná namotávka hneď od začiatku, snáď ale nebudeme až príliš kopírovať prvú sériu a tretia si pôjde vlastnou cestou. Ústredné policajné duo je dokonalé. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý pilot, který mě překvapil a potěšil, i když se mi do seriálu nechtělo. Prolínání 3 časů je dobře udělané, postavy i jejich herci jsou skvělé a zajímavé a celý díl má nečekaně dobře fungující napětí a atmosféru, která mě bavila celých 60 minut. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z druhé sezóny seriálu jsem nebyl zrovna nadšený, o to víc mě zaujal úvodní díl třetí řady. Vždycky, když se děj vrátil do roku 1980 (a to bylo naštěstí často), jsem si mohl vychutnávat výbornou, tísnivou atmosféru a neustávající pocit napětí. Pokud to takhle půjde dál, budu hodně spokojený. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá tíha třetí série je položena na úloze a herectví Aliho. Ta sázka vyšla. Jen škoda, že necitim chemii mezi parťáky jako tomu bylo u předchozích sérii. Atmosféra 80.let, konec vietnamské války a špinavý Arkansas je skvělá kombinace. Za mě skvělý začátek a těším se na zbytek série. Laťka je od začátku hodně vysoko. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počas nočnej hliadky sú detektívovia Wayne Hays a Roland West privolaný k prevereniu nahlásenia o nezvestných deťoch, súrodencoch Willovi a July Purcellových. Wayne Hays, veterán z Vietnamu rozbieha zo svojím kolegom vyšetrovanie a preverujú stopy, ktoré ako možných podozrivých či svedkov udalosti poukazujú na partiu tínedžerov, samotára zberajúceho odpad či samotných rodičov detí. Wayne Hays objaví telo 12 ročného Willa v jaskyni, do ktorej ho privedú záhadné bábiky a telo chlapca je naaranžované s rukami spätými k modlitbe. Tvorcovia stavili na štýl, ktorý priniesol úspech v prvej sérii a príbeh je rozprávaný formou spomienok Wayna Haysa pred kamerou reportérov. Atmosféra chudobného vidieka Arkansasu, veteráni z Vietnamu či satanizmus diváka osloví, avšak výkony hlavných protagonistov za prvou sériou zaostávajú, avšak Matthewovi Mc Conaugheymu je ťažké sa vyrovnať. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 časové linie oddělené po dekádách a přesto je vše přehledné. Dva mrzoutský poldové. Jeden případ, který všem zamotá hlavu. A to vše zabalené v atmosféře ponurého zapadákova. Po pilotu to vypadá na lahůdku podobnou té z první série. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

prvni dil 3serky je naprosta,temna,atmosfericka pecka jaka dlouho nebyla..ta prace s hudbou,svetlem,dialogem..kurva naser! hlavni postava ke skvela! hodne slusny..snad ztoho bude pecka jako prvni serka a neposere se to! za me plna palba ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti štartu predošlých dvoch sérií mi tento úvod pripadal relatívne konzervatívny a trochu obyčajný. Máme tu síce tri časové línie, ale ich interakcia sa trochu rozbehne až v závere. Som ale spokojný a na ďalší priebeh som zvedavý. Black Sabath ma mimoriadne pobavil. HBO MAX ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bych měl srovnat všechny tři "první epizody", tak tahle je rozhodně nejlepší. Sice se tu musíme potýkat s otravným skákáním do tří časových rovin, ale naštěstí dvě přináší nové informace (o čem je ta třetí fakt nechápu a akorát sráží hodnocení). Dějově je to tak nějak zvláštně upjaté (asi protože jde o děti) a stále na můj vkus uloudané. ()

Reklama

Reklama