Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne relatívne kvalitne natočená rutina. Bohužiaľ rutina toho najhoršieho kalibru. Pozerať hodinu a pol na sled halucinácii s otrasným Craigom Shefferom a vopred jasným koncom nie je žiadna slasť, obzvlášť, ak je to zabalené do takého vizuálneho gýču (modré filtre, sneženie v dome...). Toto už nemá nič spoločné s Hellraiserom, Pinheadom ani cenobitmi. Je to hlúpa psychedelická midnite kriminálka s doplnenými necelými piatimi minútami s Pinheadom. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Teraz to už môžem definitívne potvrdiť: S pribudajúcimi dielmi Hellraisera priamo úmerne klesá ich kvalita. Toto pokračovanie ako keby upustilo od nastaveného prostredia, zákonitostí a tónu vytvoreného Cliveom Barkerom a ide si svojou vlastnou cestou. Cestou noir filmu. Áno, počas celej stopáže filmu sledujeme pátranie jedného typického detektíva po páchateľovi podivných vrážd. Toto pátranie je ale totálne nezáživné a nudné. A hlavne, má s pravým horrorom pramálo spoločného. Gore nám už totálne vymizlo, v celom filme sú myslím 3 slabučké krvavé scény, nič z pôvodných klasík. Zostáva nám teda niečo, na čo by sme sa mohli tešiť? Pokiaľ minulé filmy aspoň z časti zachraňoval svojou prítomnosťou a hláškami Doug Bradley (alias Pinhead), v tomto dieli sa na plátne ukáže tak na 3 minúty. A to je sakra málo... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší hellraiserovský sequel, i když paradoxně s původním Hellraiserem nemá skoro nic společného. Tento film se vydává úplně jinou cestou. Soustředí se hlavně na psychoteror a Cenobité (zde velmi povedení mimochodem) a mučení se objevují jen v náznacích. Je velká škoda, že Scott Derrickson pracoval s přiliš mnoho motivy (klasická hellraiserovská mytologie, noir detektivka, na konci dokonce filosofování o pekle), například scéna s démonickými kung-fu kovboji je jak z jiného filmu. Prostě se to tam nehodí. A tak je to vždycky když už se vybuduje solidní atmosféra přijde něco co ji pohřbí, dalším ukázkovým příkladem je palba brokovnicí do (asi) zombie rodičů. Herecká sestava je na video film solidní. Craig Sheffer tu vypadá jak dvojník Tima Robbinse, Nicholase Turturra bych tu už vůbec nečekal a James Remar je béčkový kulťák. Po kacířsky debilní čtyřce je to markantní zlepšení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka řízlá Hellraiserem se docela povedla. Skalní fanoušci Pinheada a spol možná budou zklamáni, protože pekelníci tady nemají tolik prostoru (ovšem slečinky a rukochodec stojí za to), ale po prvních dvou dílech je to zase film, u kterého někdo přemýšlel. Možná že celkovým konceptem nezapadá do celé ságy, nicméně v mých očích patří k tomu lepšímu z celé série. 65% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska určitě nejkvalitnější díl. Propracovaná hudba, kamera, výborný střih, solidní Sheffer (který byl na pomezí mezi vážným Keanu Reevesem a vtipných Charlie Sheenem), perfektní barevné rozlišení, mystičný Pinhead a solidní Cenobité. Na druhou stranu se film odklání od původního záměru serie, neposkytuje takovou gore zábavu apod. Kdyby film skončil Pinheadovou hláškou Welcome to Hell a byl možná o trochu nabušenější přesvědčivějšími herci, určitě by se jednalo o skvělý pětihvězdičkový krimithriller. Ovšem tyto parametry film nemá a navíc jako pravého Hellraisera beru první dva díly, tudíž jsem nucen "snížit" na velice slušné a nadprůměrné 4*... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama