Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Zakončení první etapy opičí ságy je přes očekávanou béčkovost ryzím zklamáním hlavně svou primitivitou a absencí leadera, kterým měl být Ceasar, který představuje pravý opak Ceasara, jehož známe z nové adaptace. Nudný opičák s nulovým charismatem, kterému jen díky empatickému scénáristovi gorilí vzbouřenci hlavu na kůl nenapíchnou. Akce jako ze sedmdesátkové televize a i ty masky beztak tvůrcům zbyly z předešlých dílů. Holt, není co chválit, snad jen snahu dotáhnout celou tuhle "opičárnu" do konce. 30% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ratatatata a další sešup dolů. A hlavně srdce je pryč. Kultovní sci-fi s přesahem mělo u prvního dílu série moc fajn atmosféru a na svou dobu nadupané triky. Každý z dalších dílů dostal dva či více pohlavků, tady už scénář předkládá vyloženě příběh sepsaný v poklusu a na koleně. Slabá výprava, mizerná akce, herci, dialogy... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

No jo, je vidět, že už se tvůrci trochu plácali na místě a nevěděli, kam dál. Myslím, že nová digitální verze bude v tomhle směru ještě zajímavá, ale jsem docela rád, že touhle bitvou původní série skončila, protože dál už nebylo co vyprávět, alespoň ně tímhle nízkorozpočtovým akčním stylem. Rozhodně je to nejhorší díl celé série. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Všechny (i ty nejhorší) díly planety opic měli zajímavé konce, na které svým způsobem nešlo navázat. Nejmarkantnější to bylo právě u pětky, kde si tvůrci podřízli větev už v samotném úvodu a až do konce se nezvedli. Mcdowall mě už začínal pořádně štvát, hrál už asi třetí postavu. Režisér se pokoušel nepříliš zdatně kopírovat postavy předchozích dílů, přičemž jeho snaha vyšla vniveč, ba v některých chvílích vypadala až trapně. Je vidět snaha o značku, která by se přibližovala původnímu filmu, ale ty časy jsou nenávratně pryč. Tentokrát bohužel chybí i zajímavý konec - ne happy end jsem opravdu nechtěl, ale počkat byl to vůbec happy end? Kdo ví, každopádně dobrý pocit jsem na konci tohohle paskvilu skutečně neměl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Planéta opíc" (Planet of the Apes), ktorý v roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner, je kultový sci-fi film. Dal som mu plné hodnotenie. O dva roky neskôr bolo vyprodukované celkom podarené pokračovanie "Do vnútra planéty opíc". Ocenil som ho troma hviezdičkami. Tretia časť "Útek z planéty opíc" z roku 1971 ma sklamala, takže dostala odo mňa len dve hviezdy. Štvrtému pokračovaniu s názvom "Dobytie planéty opíc", ktoré malo premiéru v roku 1972, som pridelil dve slabé hviezdičky. Piata časť bola natočená v roku 1973 pod názvom "Bitka o Planétu opíc". Celá táto séria išla pomaly dolu vodou. Klesajúca krivka kvality sa mi pri tomto piatom pokračovaní len potvrdila. Absolútne nič tam nefunguje. Celé zle. Viac ako jednu maličkú hviezdičku si to nezaslúži. * ()

Galerie (88)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl původně zvažován jako televizní, ale díky dobrým výdělkům předchozího dílu Dobytí Planety opic (1972) se do kin nakonec podíval. (fiLLthe3DD)
  • Předchozí díl byl kritizován za ponurou atmosféru a lehce násilné scény – ve snaze přilákat co nejvíce diváků (ideálně rodiny s dětmi) měli tedy producenti požadavek, aby toto pokračování bylo více odlehčené a vhodnější i pro mladší diváky. Nakonec si opice v kinech „vybojovaly“ 8,8 milionu amerických dolarů (rozpočet byl 1,7 milionu dolarů), čímž se Bitva stala nejméně výdělečným dílem v sérii. (fiLLthe3DD)
  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama