Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Epizodický fim s niekoľkými banálnymi príbehmi, ako to u Viewegha býva. Príbehy sa ani nemuseli preťať v nejakom obchodnom centre, aby sme zistili, že jedna odpoveď, čo je to láska, neexistuje. Každá postava prežívala svoju stranu lásky, a boli naozaj rôzne. Film sa pozeral príjemne, nevadí mi, že žiadna veľká katarzia sa na konci nekonala, pusa od Moniky Bagárovej ako bodka stačila. –––– Život není to, co chceme, ale to, co máme. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Tuším, že se jedná o první televizní počin "nejčtenějšího současného českého spisovatele". Tak si ještě před zhlédnutím dovolím citaci z článku "Dvě literární postavy a Michael Viewegh" od Jiřího Kratochvila - Respekt (27/1996): - reakce na knihu Účastníci zájezdu, dialog figur jménem Petrescu a Max - skrze první promlouval Kratochvil, skrze tu druhou se vciťoval do Viewegha. "A tak, Maxi, veden svými radary, cílevědomě pádlujete do věku videokultury, a mám vás snad přesvědčovat, že tam pádlujete hluboko pod laťkou svého talentu? (...) Vaše jedinečná schopnost lovit skutečnost do sítě jazyka se už začíná v Účastnících měnit na pečlivé animování a kolorování. A za chvíli už ztratíte zájem vegetovat ve stále se zužujícím prostoru literatury a ze spisovatele se stanete scénáristou a hvězdou videokultury. A nebo se mýlím?" ----------------------------------------------- Překvapivě vypointované. I když jsou příběhy zdánlivě banální, tak důrazem na lyričtější pasáže si udržují svou (možná až tajemnou) atmosféru. Navíc mě bavili herci. Závěrečná scéna s modelkou Monikou Bagárovou a Michaelem Vieweghem nepůsobila jako reklama, ale celkem přirozeně zapadla do příběhu. Příběh o Jakubovi publikován jako povídka Záhada v povídkovém souboru Schůzky s tajemstvím. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho příběhů a vlastně žádný z nich není dovedený do konce...V podstatě o ničem. Škoda. Jinak ale velice hezky natočené, dobře zahrané (příjemně překvapil Raego s večeří pro dva), ale bohužel musím konstatovat, že méně (osudů) by bylo více. P.S. Soundtrack od Jana Maxiána byl hezky romantický. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát odpad, neboť jsem se nedokázala odtrhnout od obrazovky. Většina postav je plochých a mně se málem zavařil mozek, když jsem se snažila vymyslet pohnutky, které by vedly k jejich chování. Báru Polákovou mám celkem ráda, ale zde se herecky moc nepředvedla. Sakra a koho zajímá koupání s obouma rukama v sádře, mě zajímají jiný věci - záchodový věci, to bych hnedka šla s hodnocením o hvězdu výš! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Nebylo to zlé, ale nebyla to taky žádná sláva. Dalo se z toho vykřesat mnohem více, obzvlášť když scénář má na svědomí takový velikán jako je pan Viewegh. Problém bych viděl ve výkonech samotných herců. Barbora Poláková a Norbert Lichý, byť měli hrát zatrpklé a životem zklamané postavy, připadalo mi občas, že je ty role prostě nebaví hrát. Ale možná to měl být účel, nevím. Nicméně to pár úsměvných momentů mělo a jeden nedělní večer jsem tím v pohodě zapláskal. 57% (with J.) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Film je vůbec prvním televizním zpracováním předlohy Michala Viewegha. (Olík)
  • Pro Danu Syslovou se jedná o snímek natočení 50 let po jejím filmovém debutu, který si odbyla v titulu Pražské blues (1963) (M.B)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno