Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako televizní film celkem slušný počin, ale příliš dlouho jsem musel přemýšlet, co nám vlastně chtěl autor říci. Ke konci příběhy dojdou jakýchsi point, ale na ta zkušeného autora se k nim hrabou hrdinové povídek dost kostrbatě, až nezáživně. Ovšem Bára Poláková a její kus jsou roztomilé, potěšili také madam Fialová s panem Skopečkem, kteří definovali vše důležité za ostatní. Bohužel se ve filmu objevilo až příliš mnoho postav, jejichž důvod existence nám autor utajil, ale asi se chtěl vejít do těch definovaných 79 minut. Nevím proč mi závěr připomněl Lásku nebeskou...ale podstata příběhu je s oním filmem vlastně kompletně totožná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vitázek obsouložuje Vitázkovou, Norbert prasátko Lichý a posedlost bravíčkem, a několik dalších mini příběhů, které nejsou ani zajímavé, ani poučné, a slepit je dohromady prostředím Vaňkovky je snadnější než uplácat bábovičku z písku. Výsledek taky podle toho vypadá. V OC samozřejmě žádné podobné fitko není, točilo se ve Star Trac health club ve Spielberk office centru v Brně na Holandské 2/4. Body jsou jedině za vokatou Báru, která poprvé v něčem vypadá jako ženská. Maxiánovi se hudba, eufemisticky řečeno, moc nevyvedla. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Šustění papírem je slyšet až za roh. Film naprosto bez jakéhokoli obsahu s charaktery, které svou plochostí předčí Polabskou nížinu, kdy 'prostinký' je milosrdné slovo. Polákovou by už valná většina chlapů poslala dávno k šípku, mistr Raego v posledním dějství otočí o 360° naprosto dementně a bezpředmětně, motivace Anikó Vargové snášet kotel od celé rodiny nenalezena. Abych to shrnul, většina charakterů je na pěst. Hubenou hvězdu zachraňuje klasicky dobrý Igor Chmela, kde jediný jeho charakter a jemu vlastní projevy dávají značit logickému vyústění a skutečnost, že jsme to dokoukali. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Odskok od hororu do českých luhů a hájů. Důvod ? Přítulkyně a kompromis. Jak už napovídá samotnej název tak je to film o lásce v různých podobách. I přesto že tu je tu láska hlavním pojítkem tak překvapivě nejde o žádnou slaďárnu což je víc než sympatický. Navíc ta moje slabost pro Barboru Polákovou. Mě tenhle film určitě neurazil. A nakonec hláška filmu : Jak to jde ??? Jako když sereš a nejde to !!! ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Televizní film přesně podle mého vkusu! Dobrá hudba Jana Maxiána ( byť s kradeným motivem ), příjemní herci ( neokoukané tváře) a opravdu křehké zpracování. Ze začátku nevíš, kdo je kdo a co je co, ale po chvíli zmatenosti krásně ulehneš do příběhu. Ne všechny motivy jsou uvěřitelné a ten název filmu bych si asi taky rozmyslel, ale i tak dávám téměř plný počet, už za tu snahu natočit něco jiného než kýčovitý TV thriller.... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Film je vůbec prvním televizním zpracováním předlohy Michala Viewegha. (Olík)
  • Pro Danu Syslovou se jedná o snímek natočení 50 let po jejím filmovém debutu, který si odbyla v titulu Pražské blues (1963) (M.B)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama