Reklama

Reklama

Hlavní hrdina Milo, otrok, který se stal gladiátorem, čeká na svůj poslední boj, aby zničil své soupeře a dostal se na svobodu. S výhledem na svobodný život se zamiluje do dcery bohatého obchodníka, která však má být proti své vůli provdána za zkorumpovaného a zhýralého senátora (Kiefer Sutherland). Jejich opravdový problém se ale připravuje v hlubinách Země.  V osudových hodinách po erupci Vesuvu, ve chvílích totálního chaosu a děsivé zkázy se musí Milo probojovat ven z gladiátorské arény, a podstoupit boj s časem, aby svou Cassii z rozpáleného pekla zachránil. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (803)

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší Andersonův film, který by slušně obstál i bez výbuchu sopky - což je samo o sobě zpracováno opravdu výborně. 89% a 4 a 1/2 *. ()

Allgreen 

všechny recenze uživatele

Pompeje, antické Las Vegas, mesto ktoré prekypovalo svojou skazenosťou bolo zmietnuté nevídanou silou akú si vtedy nevedeli ľudia predstaviť. Druhá polovica filmu ukazuje, približne aká hrôza sa tam udiala. Ešte dnes keď sa človek pozrie na zachovalé ostatky ľudí z Pompejí v rozličných pózach v akých ich to zasiahlo, tak je to desivé. ()

ciki_69 

všechny recenze uživatele

Žiadna sláva, nesklame, ale ani nepoteší. Jeden z rady historicko-katastrofických filmov, ktorý keď neuvidíte nebudete ani moc ľutovať. ()

zerk0 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film bol skutočne katastrofa. Osobne tento žáner nevyhľadávam, napriek tomu som dúfal, že to dopadne lepšie. Nebyť obľúbeného a sympatického Haringtona, tak by to bolo na jednu hviezdu. Slabých 35%. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Oddechová gladiátorská akční podívaná. Dávám 65% za působivé vizuální efekty , (velmi ironický komentář VIZ Segrestor . ()

ypsylone. 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou třetinách jsem si říkal, proč má tenhle snímek tak ničemné hodnocení. Příběh až na pár slabších chvilek hezky odsýpal a dával i celkem smysl a všechno do sebe hezky zapadalo. Závěr mi ale jasně ukázal, proč tomu tak je. Jednoduše Hollywood hadr. Ději došel dech, takže to tvůrci najednou začali lepit pomocí momentů stupidních a ještě horších. A ani líbivé vizuální efekty to nemohly nijak napravit. Konec naštěstí přišel dřív, než se všem těm kýčovitým scénám podařilo tenhle film úplně zničit. Na závěr alespoň jedno malé pozitivum - navzdory všemu to neskončilo happy endem. Ten bych v podobném snímku, který už už pomalu začínal až nepříjemně sládnout, asi jen těžko překousával. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Možno by to nebolo také strašné, ak by tam digitál nesvietil z každej riti. Jednoducho povedané, nechápem týpkov, ktorí nevytiahnu päty zo štúdia, aby stočili aspoň čo to v normálnom prostredí. Radšej sa obalia do zeleného postelného prádla a myslia si, že cez počítač vyrobia kasový trhák. Nie, nie, tak tudy cesta nevede... ()

FlySKS 

všechny recenze uživatele

Prostě vemte hezouna, mindu, negra, zlouna, všechno to zmixujte a vyjde vám film Pomeje - nebo Pompeje, to už je fuck! Větší dějový klišé už by snad vymyslel jen Rocco Siffredi u Análních praktik 5. Jednu hvězdičku dávám jen za to, že nakonec všichni chcípli... Btw film, kde kladnej opičák přežije, ohodnotim automaticky pěti hvězdičkama! ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Ideální, vděčný divák Pompejí je fanda Spartaka a Gladiátora, který miluje katastrofické filmy s pompézními efekty a nepohrdne slušnou dávkou romance a slepého hrdinství. Jo a taky trochu koňofil. Všechny tyto vlastnosti bych přijal a správně namýchané by chutnaly jako výborný guláš. Problém byl, že u každé z ingrediencí chybělo správné koření. Takže ve výsledku byl hlavní chod pro oko nádherný, na jazyku chutově nevýrazný ale v žaludek tomuto imagináriu neuvěřil. ()

Shimmy 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od filmu nic moc neočekávala, tak mě příjemně překvapil. Sutherlanda jsem snad poprvé viděla v záporné roli a celkem se mu to dařilo. Jinak k Pompejím mám samo o sobě vcelku vřelý vztah protože mě zajímají příběhy o podobných katastrofách, takže jsem byla možná i trochu ovlivněná už předem :) Ale i tak, super podívaná samozřejmě především ve 3D. ()

JanMolina 

všechny recenze uživatele

Chápu, už to chtělo pauzu od zombíků. Navíc, když jsou studia ochotna sponzorovat něco, co už podle scénáře nemá naprosto žádný příběh, tak proč si nevydělat nějakej ten dollarek, ne? "Jon Snow" teď dost frčí, takže když na plakátech ukáže břišáky, holky za to rády zaplatí a pánové budou čekat pořádné bitky gladiátorů, takže si Anderson mohl být výplatou jistý. Bohužel pořádného zabíjení se člověk nedočká - možná proto, že téměř každý seriál nabízí mnohem kvalitnější souboje, u kterých aspoň netušíme jak skončí dřív, než někdo tasí meč. Mluvit o příběhu nemá smysl, protože tam žádný nebyl. Kdybych dal dětem ve třetí třídě osnovu k příběhu, kde jsou gladiátoři, princezna a aktivní sopka, napsaly by přesně tohle. Výbuchy, balvany dopadající přesně vedle hlavních hrdinů a půda propadající se těsně vedle jejich nohou, aby jim moc neušpinila sandály, jsou tak hloupé, že přehluší i tu nehynoucí lásku, která by tak ráda vehnala slzy do očí. Nejdramatičtější na celém filmu bylo tak asi to, že láva postupovala tak rychle, že už nebyl čas na erotickou scénu na závěr, kde by mohli filmaři alespoň jednou ukázat prsa. ()

othoson 

všechny recenze uživatele

Tento mix Gladiátora, Titanicu a 2012 mne nakonec potěšil více, než jsem po vlažných kritikách čekal... P.S.: SPOILER Nejvíce jsem si užil destruktivní závěr a jsem velice rád, že všichni doslova lehli popelem :) KONEC SPOILERU ()

Související novinky

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

Lara a Alice ještě ustřelí pár hlav

06.03.2013

Akční kočky z videoher neřekly své poslední slovo. V souvislosti s právě vycházející hrou Tomb Raider se opět mluví o novém filmu. A stejně jako předloha, i film bude „reboot“, takže nám vylíčí… (více)

Reklama

Reklama