Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 4

Recenze (137)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $5,232,000Tržby Celosvetovo $5,232,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,306 //počet predaných kusov 340,841Tržby za predaj DVD v USA $23,236,936 //počet predaných kusov 1,317,760║ Bláznivý rozprávkový svet plný tej najbohatejšej fantázie. Animačne ako je u Disney zvykom prvotriedne. /80%/ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prvá animovaná a zároveň farebná verzia rozprávky o Alici a ríši snov. Mňa tento príbeh vo všeobecnosti vôbec neberie a aj keď Disneyho animácie z tej doby sú naozaj nadčasové a potešia oko malého diváka, je to proste len taká nuda. Neviem, ten dej rozprávky ma vôbec nebaví a ani ten záver ma akosi nezaujal. Od rozprávok asi čakám trošku viac. 50 % ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná a nestárnoucí psychedelická jízda, která snad neosloví jen milovníky přímočarých příběhů bez fantazie. Gejzír nápadů tryská na plné obrátky - zkouřený houseník, šílený Kloboučník, příliš zvědavé ústřice, krutá květena a kouzelný les ze Sněhurky s poněkud netypickým osazenstvem. Srdcová královna je sadistická fúrie milující popravy a její manžel se nestačí krčit pod královniným pantoflem. A jelikož knižní předloha není pro děti, tak i tahle adaptace je spíše pro dospělé. Skvělá animace je samozřejmostí. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento druh filmu mi prostě nesedl. Rozhodně za to ale nemůže Disneyho animace. Podobný problém jsem měl i s hranou verzí z roku 2010. Jen místo Johnyho Deppa, který se postupně propadá stále k větším zoufalostem, zde máme kresleného Kloboučníka, a místo dvacetileté Alenky její podstatně mladší verzi (což je správně). Jinak se jedná o stejnou šílenost, plnou psychověcí, relativně bez příběhu a ani písniček už není tolik, co v ostatních Disneyovkách. Ačkoliv má snímek pouhou hodinku a čtvrt, myslím si, že je to stopáž maximální. Delší dobu bych asi nedal. Výsledné hodnocení: Slabší přůměr. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Samotná pohádka je děsně ujetá a nikdy se mi moc nelíbila, ale díky tomu úžasnému zpracování jsem se vydržela dívat až do konce. I když bláznivé nápady Lewise Carola jsou moc hezky udělané (u ptáčků s hlavičkama jako špačky tužek jsem se prostě musela rozesmát a den nenarozenin je naprosto geniální :)). Nalákalo mě to, abych se těšila na Burtonovu Alenku :) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno